Хитринки за всякакъв случай

• 75 356
  • 363
  •   1
Отговори
# 210
Изчетох цялата тема и ето и моят списък в допълнение:
- Подобно на чорапогащниците с бримки (аз ползвам само чорапи), когато един чорап ми се скъса, вторият го прибирам. При втори скъсан чифт, събирам от двата един нов чифт.
- За да имам винаги пресен магданоз/копър, купувам по 3-4 връзки, които поставям в буркан с вода в хладилника. Издържа до следващо зареждане.
- Когато изхвърлям някакви дрехи, разшивам работещи ципове и копчета. Спестява ми ходене по магазини, ако ми се наложи да търся подобни.
- Проверявам дали спагетите са се сварили като залепвам един от тях на капака на печката. Става и на плочки - ако са готови не падат.
- Проверявам доколко е сварено едно яйце като го завъртя на гладка повърхност. Суровите яйца не се въртят равномерно, а варените се въртят перфектно.
- При болки от кариес/пулпит/гранолом, се дъвче чесън и се оставя върху болния зъб. Позволява да се спи, но на сутринта устата мирише невъобразимо.
- Около ел. ключове и контакти съм залепила безцветно самозалепващо се фолио. Не остават следи от пръсти, които с времето са неминуеми.
- При чувствителен стомах и против горчив привкус, ако готвя патладжан, първо го нарязвам на филии, поръсвам го със сол докато си пусне водата, и накрая го измивам. С водата му си отива и горчивината.

# 211
                   Пресмятам Калгона предварително и го смесвам направо с 3-4-5 кг прах (цялото купено количество). Така не сипвам всеки път хиляда неща. Така го приготвям и на майка ми - тя не би се оправила сама...
                   Купих 2 кг много скъп прах, който супер ме кефи, но ми идва нанагорно. Купих и 2 кг евтин. Смесих ги. Не съм сигурна, че е добра идеята, ама... рискувах.

# 212
аз ползвам от старите списания листовете за рязане на салата и плодове за сок,върху тях беля плодовете и зеленчуците и после направо хвърлям в коша и не си цапам плота.
това го прави свекърва ми ,аз още не съм го изпробвала-супа топчета прави с готови кебапчета,режи ги на малки парчета и после само ги оформя.
малките пюряни бурканчета на АМ -Ам ги ползвам за подправки,надписвам ги с маркер.
в хладилника ,в кутиите където се държат плодове и зеленчуци,съм постлала кухненска хартия,за да не се цапат кутиите,спестявам си честото им миене.
ползвам кутиите от сладолед да си замразявам готови яденета и супи,и подправки,и за хладилника-в тях си прибирам маслини,кашкавал и т.н.

# 213
...ползвам кутиите от сладолед да си замразявам готови яденета и супи...
                   И аз, при това нямат проблем с микровълновата  Peace.

# 214
Здравейте,

поздрави за страхотната тема!

Ето и няколко 'еко' идеи от мен:

- На терасата си държа 2 големи плика/найлонови торби. В единия събирам стъкло (бутилки, буркани), а в другия хартия, пластмаса, метал (вкл. PVC опаковки, алуминиеви опаковки и т.н.). Напълнят ли се, ги изхвърлям в двата контейнера за разделно събиране на отпадъците пред блока. Изхвърлянето на бутилките в контейнерите за стъкло доставя голямо удоволствие на мъжа ми Simple Smile

- Когато слизам до кварталните магазинчета, винаги си нося найлонова торбичка с мен, така си спестявам огромното количество найлонови торбички, които натрупвам при покупките. По същата причина държа в колата найлонови пликове и когато пазарувам от Метро, Била и други вериги отново си спестявам и пари, защото там полиетиленовите торбички се заплащат. Остава ми и удоволствието, че съм пощадила природата Simple Smile

# 215
Искам да споделя една хитринка за рязане на лук.Понеже понякога ми се налага да режа лук в по-големи количества-слагам очилата на дъщеря ми за подводно плуване.Така мога да режа и час,тъй като знаете,че те са с гумен уплътнител покрая и не пропускат лютивото да стигне до очите Laughing

# 216
  • о`майна лунна нощ е
Искам да споделя една хитринка за рязане на лук.Понеже понякога ми се налага да режа лук в по-големи количества-слагам очилата на дъщеря ми за подводно плуване.Така мога да режа и час,тъй като знаете,че те са с гумен уплътнител покрая и не пропускат лютивото да стигне до очите Laughing

Ха, това е много забавно и полезно. Само си представям мъжа ми да ме види с това оборудване на главата - ще си гледам после снимките във Фишки 

# 217
  • Пловдив
А някаква хитринка за по-лесно белене на дребен лук? Дават ми домашен лук, но е много дребен и трудно се бели.

# 218
Запис   bouquet

# 219
Може би вече това сте го писали, но ако не: Петна от ръжда се почистват като се капне марко лимонов сок и отгоре се поръси със сол. И така постоява известно времеЛично аз съм го пробвала върху бели и цветни тъкани, но от сравнително пресни ръждиви петна. Всичко изчезна. Grinning
А дали става за почистване на повърхности? От пяната за бръснене на мъжо е останал един ръждив кръг на поличката с шампоаните в банята. Търках с какво ли не и пак си седи. newsm78

# 220
А някаква хитринка за по-лесно белене на дребен лук? Дават ми домашен лук, но е много дребен и трудно се бели.

Ако имаш познати албанци, питай тях   Wink
Навремето се внасяха нещо като туршии от лукчета, ръчно произведени в Албания. Много бяха готини. Laughing

# 221
Аз не успях да почистя черната боя на мама с лакочистител. Но една фризьорка ми каза, че се почиства с къдрин. Сега търся къдрин...  newsm78 да пробвам. А мама си ходи така...  Embarassed
Боята се почиства веднага след като се измие косата, не трябва да се оставя да мине повече време. Има един лакочистител - ФОРТЕ- с него се чисти. Къдрин се купува направо от фирмите, които зареждат салоните с консумативи. Обаче къдринът смърди ужасно.
Фризьорката ме чисти с пепел от цигара, която съм изпъшила докато стоя с боята

# 222
Аз от тъпия ми турски (персийски) килим събирам космите така. С широко тиксо. Вземам си го от Левчето (2 бр за 1 лев)  Peace
аз със широко тиско махам власинки и косми от черен панталон/сако/палто, направо им правя кола маска Mr. Green

Живи, да сте  bouquet Имам един мохерен пуловер, който нося с черно сако. Почистването на мохера от сакото си е цяла авантюра. С тиксо успях да се справя за няма и две минути.

# 223
  • София

Ха, това е много забавно и полезно. Само си представям мъжа ми да ме види с това оборудване на главата - ще си гледам после снимките във Фишки 

Хрумването е супер, но ми стана много смешно и като си го представих и се сетих за един виц.

Една жена все се чудела какво да направи, че мъжа и да я забележи. Прически, тоалети, нищо, никаква реакция от негова страна. Една вечер и писнало и взела, че си нахлупила на главата един противогаз. Седнали да вечерят. Вечерят, вечерят, а мъжа - никаква реакция. Жената не се стърпяла и попитала: Мъжо, не забелязваш ли някаква промяна в мен?
А той се втренчил в нея и попитал: Жена, ти да не си си избръснала веждите?

# 224
  • София
Моя приятелка си маже/подхранва кожените дрехи с дефламол. От години го прави, действал им супер.

Кажете ми хитрина за чифтосване на мъжки чорапи? По едно време си мислех дали да не ги защипвам с щипка, но щипката сигурно ще пусне ръжда и ще стане мърлява работа.

Общи условия

Активация на акаунт