Хитринки за всякакъв случай

• 75 337
  • 363
  •   1
Отговори
# 240
  • Шотландия
- За херпес - слага се на мястото памуче напоено с мастика,пие се 1 аспирин и 1 ампула Вит С  и херпеса не избива....В полеви условия на херпеса се слага ушна кал(това не е за гнусливи  Joy ),но също помага да не избие.
    Всичките тези неща са изпитали лично...
За херпеси нашата семейна рецепта - но преди да избият - е да се натрият на няколко пъти със злато - пръстен, гривна, каквото имате подръка. Имаше и някакво научно обяснение за златото, благороден метал и нам как действало на зараждащия се херпес, ама не го помня това обяснение. Действа, обаче.

# 241
Срахотна тема   bouquet
сега и аз да се включа с нещо изпитано:
- одраните кожени обувки стават велурени като ги натъркате с телче за чинии целите!
- след като сте пържили нещо, на още топлата печка сложете тенджерка или канче с вода и няколко капки ароматно масло.
- когато миете прозорци във водата сипете малко оцет или спирт, така се измиват чудесно и няма нужда да купувате препарат за стъкла.
 еми... newsm78 това се сещам засега

# 242
- За херпес - слага се на мястото памуче напоено с мастика,пие се 1 аспирин и 1 ампула Вит С  и херпеса не избива....В полеви условия на херпеса се слага ушна кал(това не е за гнусливи  Joy ),но също помага да не избие.
    Всичките тези неща са изпитали лично...
За херпеси нашата семейна рецепта - но преди да избият - е да се натрият на няколко пъти със злато - пръстен, гривна, каквото имате подръка. Имаше и някакво научно обяснение за златото, благороден метал и нам как действало на зараждащия се херпес, ама не го помня това обяснение. Действа, обаче.

търкането със златен пръстен помага и при ечемик на окото.

# 243
  • София
Макар и късно, включвам се да следя полезната тема  Hug Като я изчета, ще видя дали мога да добавя нещо - предполагам вече сте изброили повечето ми хитрини  Mr. Green

# 244
  • София
Моето може да не е кой знае колко хитро, ама аз си го ценя. Използвам  легени и кош за пране с правоъгълна форма (размерът има значение  ideauu). Та много са ми удобни, защото като отворя вратичката на пералнята или на сушилнята директно изсипвам прането през късата страна.

# 245
Имам чувството, че вече всичко е казано. Но ето нещо, което не срещнах-  летните дрехи държа в отделен гардероб в калъфи от плат, които сама съм си ушила- две парчета за страници и едно за дъно. Страниците се закопчават с цип, а на дъното сложих парче от кашон , за да е по-твърдо. Така всичко е прибрано, не се разтурва, ако търсиш нещо. Може за всеки член от семейството отделен цвят. На края на зимата зимните дрехи отиват там. Вземаш един калъф, слагаш пред другия гардероб и само сменяш местата на дрехите- летните в гардероба, зимните в калъфа.
Сега се сетих и друго- купих си две подложки от корк за топло сервиране (кръгли). На едната пробих в центъра дупка, взех от стар часовник механизма, промуших го през дупката и стана суперски нов часовник.
Продават сладоледено кисело мляко в едни много сладки керамични съдчета- след като му изпразниш съдържанието стават сладурски малки саксийки.
Много мразя да разпределям мръсно пране, пък и не мога да преценя дали има достатъчно цветно (примерно), когато всичко е на едно място. За целта си купих от ТСМ кош за пране с три отделения. Така се разпределя цветно, черно и бяло още при събличането. Някой по-сръчен може да си изработи и сам.
http://kev.bg/components/com_virtuemart/shop_image/product/6dba4 … 3c24e49a56442.jpg

Последна редакция: сб, 01 дек 2007, 19:18 от vok

# 246
Това е един трик, който е по-скоро полезен за игра с децата, а не за домакинството.
Една приятелка ме научи да не изхвърлям веднага старите каталози (на Ейвън примерно) или рекламните брошури, които ни пускат по пощите. Намирам си в тях хубави картинки - на човешко лице или на всякакви стоки - и ги изрязвам. След това всяка картинка разрязвам през средата и разбърквам парчетата - така се получават нещо като "пъзели" за най-малките - само от две части. Лесно ги сглобяват, а може и да се залепват върху нещо. Децата много се забавляват, а и картинките винаги са различни.
Ако не се разрязват през средата, картинките на разните му там стоки са подходящи за игра на "магазин" - при по-големите дечица; така си подреждат щанда.

# 247

С морска сол действам аз, за няколко минути всичко омеква.
Миналата седмица купихме от Бриколаж едно чувалче с луга (така ли с казваше  newsm78), за 2 лв.

# 248
# 249
Сетих се още нещо - за стайните теменужки /не знам дали става за други цъфтящи/ - като спрат да цъфтят, бутваш едно противозачатъчно хапче в пръстта и ще цъфтят през цялата година. Това се прави на 3-4 месеца.

УОУ,
ама да не забрави някоя и да го отчете като изпито ... Mr. Green Laughing Laughing

Имам тенменужки и не цъфтят, ама не пия хапчета и нямам. От кои да взема, че да не са ми много скъпи, че 35 лева за тор за теменужки не давам ...
Не се шегувам, съветът ми е интересен и искам да опитам.

# 250
За да не се налага да ги търся кой чорап с кой е чифт, като ги слагам в пералнята им захващам ластиците.
Когато на чорапогащник се бримкосат пръстите и трябва да се пришият, завързвам здравия крачол, за да знам кой е за шиене.
Само това се сещам в момента. newsm78

Това със захващането на ластиците как точно го правиш?

# 251
  • София
Когато има на пазара пресни подправки, си купувам по няколко връзки, измивам, нарязвам и замразявам в кутии от сладолед. Така посред зима си имам пресни зеленийки за салатки и готвене Peace
аз освен с подправки, така правя и с чушка/ пиперка и морковче, нямам никакъв проблем и вкусовите качества са същите, е витаминчетата няма как

готвя и замразявам и манджите на детето така не ми се налага да готвя в
секи ден за него

# 252
  • Шотландия
Това със захващането на ластиците как точно го правиш?

# 253
Тук четох, че почиствате бижутата си с обезмаслител (Меглио). Аз досега съм пробвала само с паста за зъби и мека четка - става добре, но има още какво да се желае.
А Меглиото няма ли да увреди камъните по бижутата? Аз затова не ползвам сода, защото може да се развалят (казвал ми го е бижутер). Как остават такива лъскави, докато са в магазина, а после...?

# 254
много ми харесва тази тема ! ще я следя

Общи условия

Активация на акаунт