Режим на Пиер Дюкан - 5 част

• 27 408
  • 407
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте Simple Smile
Днеска е ГОЛЕМИЯТ ден за мен, започвам Simple Smile Simple Smile

От сутринта само с кафе без захар, де, но смятам след малко да омета едно кисело мляко.

За обяд си размразявам скумрия, да я пека на скарата. Мммммммм, много обичам.
Mira(vatan1919) доколкото знам бавното сваляне е най - доброто, само то ти задържа свалените кг, само така!!!

LUZORO пробвай с кафе на гладно сутрин, може чай от сена, не е вреден, ама трябва да е доста разреден, не както пише на опаковката на билката, че иначе такива колики ми докара, на мен поне де...

Айя благородно ти завиждам!!!

# 106
    LUZORO , пробвай с пшенични трици. В книжката пише , че съдържат неразтворими влакнини и би трябвало да имат по-изразен слабителен ефект от овесените , чиито влакнини били разтворими. При мен има добър резултат от пшеничните , но немога да ги сравня с овесените , защото все още нямам такива.
   В краен случай пий някакви слабителни чайчета , вредата от тях си мисля , че ще е по - малка от задържането на всички отрови в теб. Най безобидния слабителен чай знам , че е от роза. Това ми каза една диетоложка при която ходих миналата година , но аз не съм го пила и незнам доколко е ефикасен.

aseim ,  стискам ти палци , че първите два дни са най - трудни поне за мен. Дано да имаш окуражаващ резултат , после ще ти е по- лесно. Не забравяй да махнеш изцяло солта и да пиеш колкото може повече вода и ти гарантирам още утре приятна  минусова изненада. И внимавай първите дни с количеството мляко , хапвай , но по- малко. Хайде , успех.

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 09:21 от Айя

# 107
Записвам се да ви следя и да събирам сили за нова серия. Лятото добре ми се отрази тази диета, но оттогава да не видя месо. Хайде, успех на вас.

# 108
  • София
Помагайте с мнения относно ленивите черва от този режим.Аз всякасутрин закусвам 3с.л.овесени трици + 200гр.кисело мляко и резултата е нулев.Като минах на смесен също и се наложи да пия Gutalax  та накрая се освободих от мъките.Някой от вас няма ли такива проблеми.Или аз съм тежък случай случай?? Sad
Аз бях така - изкарах 11 дни ударния режим и накрая положението беше почти трагично откъм 00, мислех си да пия Дуфалак. Ако не ти се отразява задържащо откъм кг. можеш да пиеш повечко прясно мляко - на мен не ми помагаше, а и се оказа, че като пия прясно мляко задържам кг.-те. Сега като минах на втората фаза - редуването на дни с протеини с протени + зеленчуци всичко си е О.К.

# 109
А аз съм в цикъл от днес и кантара ско4и веднага..а аз се 4удех защо съм като слона моя приятел...Сега цяла седмица само ще ви 4ета и ще 4акам....ех,как ми почна седмицата....но диетата продължава пък ще видим.

# 110
Здравейте, красавици!
От вчера съм на вода (луната), но съм си взела за 16 часа един миш-маш от вкъщи да си хапна.
И аз имам проблем с 00, който боря така:
Когато съм на смесен закуската е кис.мляко + 1/2 връзка магданоз (нарязан в млякото)
Когато съм на чисти протеини - кис. мляко+ 2 с.л. трици.
Пия още: Цитросепт - 15 капки (това е екстракт от семена на грйпфрут); Ескимо 3 (рибено масло); и калмацин. Последните две ги забравям често и сигурно ще ми стигнат за три пъти по-дълъг период. Дали от внушение, дали не, но мисля че ми помага. Ей, това с внушението е голяма работа!
Тази утрин съм 88,1 (това е заради луната и не съм ги задържала), но тази цифра мнооого ме радва, направо е супер!
Този режим така ме е обсебил, че май ставам досадна с наставленията в семейството си! Май само за това мисля!
Успешен ден и Вие си знаете, колко Ви обичам! Hug

# 111
LUZORO , аз не меря см, но по дрехите по принцип при задържане слабея. Но в момента съм зациклила отвсякъде. Чакам към 10-и да ми дойде М и се надявам тогава нещата д асе отпушат малко.  Joy

# 112
Мерси, Деси, аз питах за задържането. То и моя милост много задържа - две седмици, обаче сантиметрите си падааааат! LaughingЗначи талийката и ханша са - 2 см за една седмица. А гръдната обиколка не мърда, което е супер за благоверния, пък и за мен. Е, пак трудно си закопчавам дрешките в бюста, но това да е проблема! Вчера се бях отдала на кулинарни оргии - готвих, не ядох, де и странно, не ми течаха лигите по кифличките, дето омирисаха цялата къща на пресен хляб.....

# 113
  • София
Включвам се пак само набързичко - открих още едно диетично магазинче, където има овесени трици (купих последното, но жената каза, че скоро ще зареди) - Васил Априлов, номер 11 или 13 май ще да е (м/у Янко Сакъзов и Оборище). Там (а също и във Фантастико в Сухата река) има и диетичен шоколад  Blush - Елеганс, на 100 гр. има 4 гр. въглехидрати, а блокчето е 50 гр.
Успешна седмица на всички!  bouquet

# 114
Ваня, това с шоколада звучи вкуууусно! Аз отдавна питах за мнения по въпроса за шоколада, дори бях написала научно обяснение, но никой не ми обърна внимание  #Cussing out ти ядеш ли шоколад? Как ти се отразява?

# 115
Добро утро и от мен!

Дюканствате ли си? Аз започнах втора седмица на 3/4 и се чувствам перфектЕно  Crazy

Деси, мисля, че на шоколада проблема не му е в захарта или във въглехидратите, а в мазнините. Какаото е проблемно, но и при бял пак има проблем. Истината е, че ако чак толкова зариташ - най-хубаво просто си хапни кубче хубав обикновен шоколад и това е.

# 116
  • София
Деси, за шоколада - по принцип не, т.е. като не съм на диета по принцип си хапвах често-често, но откакто започнах Дюкан реших да съм стриктна. Нооо просто започна много да ми се яде сладичко и то шоколадово и за мен диетичния е добър вариант от време на време (в ден когато ми е смесен режим и ще се старая по възможност сутрин, за да го изразходя през деня), за да не му отпусна края и да се нахвърля на някоя Милка. Rolling Eyes

# 117
Момичета я казвайте кой колко свали за да се надъхваме Simple Smile Simple Smile

# 118
Хиляди благодарности сладурки за вашите съвети.  bouquetНякои неща,например това с кафето сутрин при мен не действат.За чая от сена знам ,но не го прилагам, четох някъде че води до привикване.Ще пробвам сутрин триците да са пшенични с прясно мляко/имам и такива/ ,вместо  с кисело и ще ги разделя на няколко приема пък да видим тогава какво ще излезе. newsm78 .Като гледам темата за шоколада терзае не само мен ,а и други хора Laughing. За сега удържам фронта вече 11 ден съм на режима минах ударен за 6дни.Сега съм втора фаза-4/5без прегрешения.Дори в петък пекох кифлички на децата /изглеждаха доста вкусни и миришеха ....няма да си спомням ..че/, но аз седях и ги гледах ,гледах отстрани...-но устоях!!! CrazyУспех на всички !Усмихнат и отслабващ ден  по дюкански! Peace

# 119

Момичета , купих си днес ябълков пектин . В книжката Дюканчо е написал така.
    " В голямото семейство на влакната различаваме разтворими и неразтворими влакна.
       Неразтворимите служат за обвивка но растенията , не се поддават на разтваряне и се използват заради съпротивата им и ролята им на чревен баласт. Най - познатите и най - използваните са влакната нат пшеничните рици.
       Разтворимите влакна се различават от предишните по мекотата си и способността си да се разтварят в хранопровода. Има ги в пектина на ябълките, синия домат , тиквичката , а главно и в много големи количества - в овесените трици.
      Твърдите и неразтворими пшенични трици са добро средство против запек , но твърдостта им може да постави на изпитание чувствителните черва.
      Разтворимите влакна също оказват въздействие върху запека , но значително по - нежно. Обаче основната им роля , за съжаление малко позната , е да образуват в хранопровода гел, който обвива и импрегнира храните , след което ги увлича със себе си в изпражненията.
    Овесените трици и ябълковият пектин са най- добрите представители на тези влакна , но ябълковият пектин не се съдържа в чисто състояние в храната и съществува в такава форма само в аптеката. Затова избрах овесените трици."

Общи условия

Активация на акаунт