Нашите цветя - обща тема 12

• 34 830
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Карлово
Има жълти Шлумбергери, май виждах в Кауфланд.

# 106
dariVale, от първото. Аз съм виждала жълто, но на разни места из интернет. Ще проверя и в Кауфланд.

# 107
И в Кауфланд, и в Лидл са само розови.

Дами, спуснете ми някаква идея какво да посадя в малки 20 см сандъчета? Освен кактусчета и сукуленти друго не ми идва наум. Нещо друго с плитки корени и да не расте много височко? Имам 4 броя такива мини сандъчета и седят празни от доста години, а сега ме е прихванала музата за озеленяване. Ще стоят по первазите на прозорците, а от пролетта навън.

# 108
  • Карлово
Сентполиите, виреят в такива. Преди гледах много.

# 109
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
хавортия, фикус пумила, солейролията много ми харесва, но не ми върви с нея. Simple Smile папратите май не искат кой знае колко  много почва.
"черирилистните" детелинки=оксалиси също биха се чувствалидобре.
фитонии, пеперомии...

# 110
Придобивки от преди малко.

Това за балкона през зимата.

Това като видях се сетих за баба ми. Много ги харесваше.

И коледна звезда. Имаше розови, цикламени, червени, тъмно червени, коралови, кремави, чисто бели и шарени. Аз взех една малка шарена, по-нататък ще взема по-голяма бяла.
Коледен кактус видях няколко цвята, но не и бял.

# 111
  • Варна
В Кауфланд има жълти коледничета на пъпки. ( Варна) Аз си взех едно розово, че имам само бяло. Simple Smile В керамика, такъв размер.

А това е традесканция " пурпурно сърце" пред Спортна зала. Снимката е от днес, доста е залиняла в сравнение с лятото. Предполагам целогодишно е в тази делва. Simple Smile

# 112
Аз имам това коледниче:

# 113
Точно такъв цвят търся, след работа ще мина през Кауфланд, дано и при нас/Бургас/ да има. Благодаря Ви!

# 114
Ако не намериш и ми кажеш какво точно да направя, мога да ти отчупя и изпратя Simple Smile Но едва ли ще ти цъфне скоро.

# 115
Ако не намериш и ми кажеш какво точно да направя, мога да ти отчупя и изпратя Simple Smile Но едва ли ще ти цъфне скоро.
Благодаря, много мило! Надявам се да намеря, в града имаме няколко Кауфланд.

# 116
Стрелицията ми Николай изкарва ново огромно листо Flushed Hug
Само за мащаб - височината на саксията ѝ е 22 см Simple Smile

# 117
това големите бели стрелиции ли са?
те са като палми и  цъфтят доста нагоре по стеблото. Sad

# 118
Това е т.нар. bird of paradise, нали? Ако да, те стават огромни Laughing

# 119
тук има три вида - показвала съм ги.
оранжевите са като храст, с височина около 1,50 - 2 метра.
 белите са огромни - едните са колкото палмите и със същия вид на стъблото, другите бели са като ветрило.
цвета на оранжевите излиза от основата, а белите цъфтят доста по-високо. цвета на белите излиза от стъблото.
има малки разлики във формата на цвета на белите "палми" и белите "ветрила", но и двете са много високо.

Снимка на близките

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 12:14 от st. Dobri

Общи условия

Активация на акаунт