Нашите цветя - обща тема 12

• 34 851
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Моята е 18 или 19,не мога да преценя и аз. Лошото е, че е най-едрата май. 😂

Ени, твоята е 18 ( пурпурно сърце). На слънце става изцяло лилава, а на сянка зеленее. Simple Smile

Аз сега като ги гледам ми се приисква и една по- зелена като напр. 15 или 17. Simple Smile

# 91
Моята май е 23 и расте като луда без никакви грижи. През целия август например никой не я е поливал и отдавна стои пред спусната плътна щора. От време на време я начупвам, защото става много голяма, тя пак расте. Стои от три години в една и съща саксия и пръст и тор не е виждала. Подариха ми я в много малка саксийки, не повече от 4-5 см диаметър и тогава беше с много малки листа. Преместих я в по- голяма саксия и оттогава не се спира. Изкара и една зима навън, почти умря и после се оправи. Няма отърване от това нещо. 😆

# 92
И аз имам тази, и моята беше избухнала. Подарих я като си отчупих 2 клончета и правя нова Laughing Подарък ми е от приятел и не мога да я махна поради сантиментални причини, а не мога да я гледам и голяма.

# 93
Флорен, май си права. Имам сега две саксии-едната на прозореца и я пече, другата на цветарника, без да я пече. Ще видим какви ще ги отгледам.
Иначе и аз искам от всички, но място няма. 🤭

# 94
За това ли говорим?

Цяло лято линя, едва сега се съвзе.
Искам като на Софт 😍

# 95
  • Варна
Точно, Магни, за тази пишем. 18#. Миналата година във Варна пред Спортна зала видях такава " пурпурно сърце" в една огромна делва. Делвата беше с огромни размери като за паркове и външни градини, та тази традесканция освен  в делвата беше тръгнала и по малката зелена площ на входа на спортна зала. Simple Smile

# 96
Едно време, по СоциализЪма… това беше едно от … 5 те цветя сигурно, които бяха център на декорациите… вероятно защото се прихващаше лесно, евтино и т.н.
Една зелена ми се появява всяко лято в градината, със сини цветчета. Като троскот де въди Simple Smile

# 97
Вярно е, че се хваща лесно. От едно мижаво клонче съм напълнила 3-4 саксии. Поливам като се сетя, чупя го, местя - вирее идеално.

# 98
Здравейте, издирвам жълто коледниче, виждали ли сте някъде из големите вериги?

# 99
  • София
Момичета кажете някой чужд сайт за цветя с доставка до България, по нашите нищо няма , а не мога да намеря чужд , който да доставя до Бг
От Германия и Англия може да си поръчаш с превозвач.Но мисля,че вече студено за поръчка на цветя извън България.

# 100
  • Пловдив
виж тази седм. в Лидл ще има, три цвята бяха...

# 101
В Лидл ще има коледна звезда в червено, розово и бяло (ако ги заредят всичките).
Коледничето не е ли друго?

# 102
  • Пловдив
В Лидл ще има коледна звезда в червено, розово и бяло (ако ги заредят всичките).
Коледничето не е ли друго?
амиии...може и аз да ги бъркам Simple Smile

# 103
Коледничето е друго. Коледен кактус се нарича в Германия. В момента навсякъде го продават в различни цветове и размери, но в интерес на истина жълто не съм виждала.

# 104
Кое от двете "Коледни" растения търсиш:

Коледен кактус, Коледниче (по народному)

или

Коледна звезда

Първото май няма жълти хибриди, второто го именуват "Бяла Коледна звезда", въпреки че листата й жълтеят.

Общи условия

Активация на акаунт