Нашите цветя - обща тема 12

• 35 575
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Натуся, горното е Африканска маргаритка (вид гербер), теменужката е друга. Иначе са много хубави.
Така е,а ма защо съм написала теменужка не знам.
Може би защото се чудя дали да се разделя с моите теменужки или не.

# 391
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Моите наследствени мушката се скъсват да цъфтят. Да им се чуди човек-декември месец такава активност. Все още са на терасата, но другата седмица го дават да застудее и трябва да го прибирам. Сакъзчетата и те са хукнали да цъфтят.

# 392
Сега разбрах, че имам африканска теменужка, бяла. Добре че казахте, че да прочета как се гледа и каква изненада само, че и тя не обичала топло. Цъфти си и на топло де.

# 393
Пристигна и другото листо алокасия Micholitziana. И двете са с по едно листо и за сега без друг разтеж. Ще ги събера в една саксия по-нататък като им мине карантината. Нюню са и двете и не особено впечатляващи, ама така е с бебетата Simple Smile

# 394
  • In transit
Моите наследствени мушката се скъсват да цъфтят. Да им се чуди човек-декември месец такава активност. Все още са на терасата, но другата седмица го дават да застудее и трябва да го прибирам. Сакъзчетата и те са хукнали да цъфтят.
И моите така, но няма и къде да ги прибера. Ще ни остъклят терасата чак края на януари. Ще оцелеят и тази зима навън.
Изкарах дипладенията, нали Софтклик каза, че нейната вирее добре навън...ако паднат градусите под 0 ще я прибера за малко.

# 395
Миоки, честити да са ти! Може да си казвала, но съм пропуснала, та да питам от къде ги поръчваш тези хубавинки?

# 396
Това е алокасия Frydek, нали? Много ги харесвам, а и са дизайнерски тренд. Нето и монстерета ги продават като растения подобряващи качеството на въздуха.

# 397
Благорадя, Lollo! Главно от етси и ибей ги взимам. Там разни хора продават резници и малки растения и се намират по-екзотични и редки на добри цени поради размера Simple Smile

Понеже не съм сигурна как ще се справя, а и с големи растения има по-висок риск от внасяне на буби, предпочитам да не хвърлям големи пари за голямо растение. Освен това ми харесва да ги гледам как растат и стават големи, а ако умрат, не ме е яд.
Нямам напълно умряло растение де, с изключение на три калатеи пред време. Едната дойде заразена с акари, които се прехвърлиха на останалите и успях само един медальон да спася.

Soft, да Frydek й казват навсякъде. Четох обаче, че Frydek била вариегатната, пък тази била micholitziana, но е известна като Frydek, да .

# 398
Нова красота,която много ме радва:smile:
Крокодилска папрат

# 399
Миоки, заради теб тръгнах да търся Frydek. 😆 Не намерих, но взех тази Каталея. И тя била пречиствател на въздух. Котките веднага я харесаха.

Взех и това. Не знам как е на български, на немски е Райска птица, също и някакъв вид стрелиция. Но няма цвят и ще видим дали ще изкара.

Трябва да стане такова, но малко ме съмнява.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 21:21 от Анонимен

# 400
Явно в Европа не е много популярна Grinning и аз трудно я намерих. Калатеите са безопастни за животни. Моят котак не обрща много внимание на цветята и слава богу, че повечето са отровни. А за стрелицията, защо да не стане като на долната снимка? Те стават доста големи.

# 401
Благорадя, Lollo! Главно от етси и ибей ги взимам.
Аха, супер. Не съм разглеждала там, понеже доставката ми се струва сложна до БГ, а ти предполагам не живееш тук щом ги ползваш. Иначе много добре правиш като взимаш малки растения, и на мен ми доставя удоволствие да си ги отгледам сама от бебета. Това лято раздадох доста такива вече пораснали и си оставих малки резници от всяко.

Soft click каква е тази калатея?!? И от къде? Увисна ми ченето направо! Красота!

Наина много интересна папрат. И това зад нея също изглежда интригуващо. Какво е?
Скрит текст:

# 402
А, има ги, но аз отидох в строителен хипермаркет, че само той не беше затворил. 😆 Цените са най- разнообразни. От пет до 80 евро съм ги виждала с не особено голяма разлика в размера. Е, от пет евро са три листа.
Дано да тръгне стрелицията.

Lollo, Calathea Rosea Mix пише на етикета. Имаше и други шарки и пак същото пишеше.

# 403
В UK съм. Откакто брекзит влезе в сила обаче, доста ми се ограничи избора. Много от ЕС оранжериите спряха доставките до тук.
Доставката до България не е сложна, но е скъпичка. Иначе има много продавачи от ЕС които са достъпни за вас Simple Smile

Гледам едни сингониуми и се чудя колко ги искам и най-вече къде ще ги сложа Joy

# 404
Е ти нямаше ли си друга работа, та ми го казваш това?? Сега трябва да ходя да гледам...
Иначе място и аз нямам, ама за още едно все ще се намери. Това ми е вечния рефрен 😁

Общи условия

Активация на акаунт