Нашите цветя - обща тема 12

• 34 876
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас

Здравейте,момичета
купих това цвете преди година,сшед месец му паднаха червените плодчета и много бих искала да ги видя отново.Не знам какво е ,ако може някой да помага.
Ардизия¿
Разкошни са ви цветятя,момичета!

# 556
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да ви покажа две нови за мен неща.

цъфнала шефлера

И плодове/семена на цикас. цвета не съм видяла. Падат под майчиното растение и порасват там.

# 557
И плодове/семена на цикас. цвета не съм видяла. Падат под майчиното растение и порасват там.

Мисля, че цикас е голосеменно растение,  така че не би трябвало да има цвят, а шишарки. Сега ще потърся.

# 558
Преди да се появят семената на цикаса, има много интересно образование ( на снимката изсъхналите по високи листа. Навити са като папрати и не са така остри, като другите листа.
Ако имате купе,внимавайте- семената на цикаса са силно отровни.

# 559
Ехаа,цъфнала шефлера! 👀😍

# 560
  • have faith and be patient ..
Момичета здравейте! Имам нужда от съвет за тази кала
От м. Октомври ми е подарена и не спира да пожълтява, вече листа не ми останаха.. Поливам, не поливам все едно и също.. На източен прозорец е, без пряка светлина.. Стаята се отоплява постоянно, къде греша? .. Хелп

# 561
Алекс, доколкото знам калата в стая си е зелена целогодишно. Твоята или е решила да спи, или грудката е загнила. Бих я извадила от саксията да проверя. Ако грудката изглежда добре, изрежи листата и я остави до пролетта някъде на хладно - засадена в саксията, но без да поливаш. Няма нужда от светлина, може в мазе например. Пролетта я вадиш на топло и започваш съвсем леко да поливаш, за да се събуди. Така презимувах кали и кани. На втората година вероятно ще цъфти по-малко, защото в оранжерията е напомпана да цъфти много, втората година се възстановява. Това е моят опит досега.

# 562
събрала съм кутийка семена от цикаса. Simple Smile Simple Smile Simple Smile нямам идея какво ще излезе, но ще нося.

# 563
С.Алекс моята кала по същият начин започна да залинява и аз спрях да я поливам, като поизсъхна извадих луковицата и я прибрах в едно чекмедже. Преди 2-3 месеца гледам се показало рогче и я засадих.Ето резултата

# 564
Ccvet, на снимката виждам сакъз, мушкато и спатифилум, кала няма.

# 565
Определено не е спатифилум- тънки , малки и меки са листата, мисля че е кала - лилава, дребничък сорт. Дано цъфне и ще я снимам.

# 566
Определено не е спатифилум- тънки , малки и меки са листата, мисля че е кала - лилава, дребничък сорт.

На моя спатифилум са точно такива листата, даже по-малки. Никак не прилича на кала.

# 567
  • Мадрид / София
Ама спатифилума няма луковици, има корени само.

# 568
  • have faith and be patient ..
Това ли е спатифилум?

# 569
И аспидистрата изглежда така.

Честита коледа.

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 19:20 от st. Dobri

Общи условия

Активация на акаунт