Нашите цветя - обща тема 12

• 34 889
  • 745
  •   1
Отговори
# 540

Здравейте,момичета
купих това цвете преди година,сшед месец му паднаха червените плодчета и много бих искала да ги видя отново.Не знам какво е ,ако може някой да помага.

Другото ми питане е за хризантемите в саксия.Получих страхотно такова за апартамента,което вече изсъхна.Има ли шанс да отделя някаква част от коренчетата и да се надявам да завъдя част от него отново защото ми е жал да го изхвърля.

# 541
Днес при нас беше слънчево и много приятно време и прекарах доста време по терасите

мисля, че това миньонче ще цъфти Simple Smile.

# 542
Като видях алоето, днес за малко да забърша същото с моя слаб алоен ангел. Но в крайна сметка се спрях на Красула Триколор, че си нямах. Другата седмица ще ходя за бяло коледниче, въпреки че това моето сегашно и идея си нямам какъв цвят е, да не направя дубъл.
Мечтая си за такава тераска, Нат. Прекрасно!

# 543
Прекрасна тераса имаш, Нати! И аз изкарах часове на покрива, пих кафенце че беше по-топло от вътре. Уви никак не е подреден в момента. Даже всички саксии са на земята, в ъгъла и под масата уж за повече завет, че сме в очакване на поредната буря. Imp
Понеже четох в един форум за хибискусите, попаднах на тази снимка - ей на това му викам да си ентусиаст. Joy

# 544
Нати, хванах те! Какво е това в бялата кашпа в дъното на балкона? Някакво каланхое е, нали? Май точно в тази тема някой го беше показвал цъфнало. Имам такова и май образува пъпки.

# 545
Флоксче, бяха ми го дали и тук в темата момичетата( май Добри) казаха, че е каланхое еленови рога. И то май ще цъфти, че се вижда нещо жълто на върха.
Магни, то като разсадник направо Wink.

# 546
Те и етикетчета имат саксиите, направо си е разсадник. На мама терасата ще ви снимам другата седмица тя така изглежда с разсади на съкъзи. Мъжът ми като видя лошо му стана, защото мърмори на моите 5 саксии прибрани в стаята.

# 547
Момичета, знам че многократно сте обсъждали тази красотичка, но освен че е капризно и не бива да се мести, друго не помня. Помагайте, да му сменя транспортната саксия може ли? Колко вода, светлина и изобщо как да му угодя?

# 548
Магни,моето е на източен прозорец целогодишно. Лятото вън,зимата вътре. Умерено поливай,че лесно загнива и се разпада. И да,не местиш за нищо на света! 😁 Много да те радва.
Аз се хваля-бугито ми се кани да цъфти. 🥰❤

# 549
Ени, нямам източен, имам западен - там го наредих. Обаче искам да го преместя в малко по-голяма саксия. Дали да не изчакам няколко дни? И го полях много беше сухо. Ако ще ме тормози като цикламите, направо го забравям. Дано поне отвори пъпките дето ги има. Simple Smile
А бугито го снимай да го видим, значи е щастливо при теб щом ще цъфти вместо да спи зимен сън. Simple Smile

# 550
Преди малко пресадих две такива в по-големи саксии. Бяха в съвсем мънички и много пресъхнали. Отляво е старият, той ми е на няколко години и вече прецъфтя.
Но на твое място бих изчакала с пресаждането докато прецъфти, така хубаво е напъпило, да не вземат да опадат пъпките сега. Аз бих разделила двете растения в отделни саксии. Заедно според ще мен си пречат, и ще се изкривят настрани.

# 551
И аз ти предлагам да изчакаш да прецъфти. И тогава да местиш. За инфо - корените са много малки, така че нищо му няма. Моите зимата са дори зад южния прозорец в момента. Лятото навън.
Неместенето важи за периода на цъфтеж.

# 552
Благидаря, момичета. Няма да го пипам. Дано отвори пъпките. Ако оцелее ще мисля за разделене. Подозирах че са две коренчета за да са два цвята.

# 553
Нещо ми направи лошо впечатление вчера - жалко, че не снимах навреме: едната ми видова орхидея, която вече има голям цветонос с пъпки, беше изкарала втори цветонос. Едва вчера го видях, защото беше относително малък и между листата. Беше се извил като примка и някак се беше заврял дълбоко обратно в листото (т.е. растеше навътре). Опитах се да го извадя, но се прекърши в ръката ми, не знаех, че може да се случи такова нещо. Тя пак ще цъфти, но ми стана неприятно.

# 554
Магни,ако го пресадиш сега ще хвърли пъпките според мен. То пак може да хвърли,заради смяната,но все пак. Поизчакай,мое мнение.
Поливам като просъхне много! Че голямото го прецаках,почнаха да гният долу стъблата и падат. Те лесно се хващат от падналите клончета,бучкаш и тръгва,но пак на ново. Та от голямото си хванах две малки,писах ви как бяха едно до друго,еднакво поливане,еднакво гледане и едното загина,другото е добре.
Бугито ще го снимам по-нататък,само да се задържи така. Аз не го приспах,че после не се будят при мене. 😂 Та е на топло,на южен прозорец. Беше хвърлило листата,но сега е добре.

Общи условия

Активация на акаунт