Нашите цветя - обща тема 12

• 34 873
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Весела Коледа, момичета! Бъдете здрави, а цветята ви да хубавеят и да се отблагодаряват за грижите ви!
Днес при мен е почти лято. Преместих и подрязах стефанотиса. Не посмях да го окастря много, само най-тънките филизи премахнах. Надявам се на лято да ме радва с много цвят.

В неговата саксия се намести хибискуса, него ще го постригвам по нататък, че е заложил нови пъпки. И на снимката ясно се вижда как побеляват керамичните саксии. Не ми се занимаваше да я кисна и мия с оцет.

И сега пия кафе
Скрит текст:
още не е подредена терасата ми, но изкарах един стол и се припичам на слънце

Коледничето май няма да задържи пъпките си, днес изметох 4-5 окапали под него. Но пък сингониума става все по-красив.

# 571
Забелязвам някаква тънка паяжина между топчиците Мамилария, дали да не го напръскам със сапунена вода или пък нещо друго?

# 572
Пръскай, но ако са акари, ще трябва нещо по-агресивно от пръскане вероятно.

# 573
И от мен Честита Коледа! 🥰🌺
Ето го бугито,все още начална фаза за цъфтеж,НО живо и здраво... 😁😂

# 574
  • София
Направих си букет от орязаната традесканция.

# 575
Честита Коледа.😊

Извинете ме, но трудно помня имена на цветя и ги наричам "това". 😆

Това извади нов цвят, който е мъничък, но затова пък бял. Почти две години само зелени излизаха.

Това има нови цветове.

До него е азалията, на която цветовете й стоят полуотворени, но листата й не капят. Преди десетина дни я прибрах от студа на топло и се притеснява, че ще реагира лошо, но е добре.

А това расте по около два сантиметра на седмица.

Утре ще отида в градински център да купувам готови смески или отделни съставки и ще им сменям пръстта наред, че хич не е хубава на повечето. Сбита и не съхне. Днес ще режа дипладениите и ще ги прибера в неотопляваната стая.

Последна редакция: нд, 26 дек 2021, 15:12 от Анонимен

# 576
И аз имам като това първото, но вади само листа. На почти година е! Rolling Eyes
Днес докато разхождах куч видях отворен цветарски магазин и затова сменях саксии и пръст.
Ени, бугитото ти иска желязо. Ако го ториш поне два пъти в седмицата, новите листа ще са тъмно зелени.

# 577
Честита Коледа и от мен момичета! Бъдете здрави, обичани и щастливи Purple Heart!
Магни, страхотен е сингониума!
Ени, направо завиждам за бугенвилията, прекрасна е и ти пожелавам цяла зима да те радва с цветове Simple Smile!

# 578
Магни,знам,ще ида да взема,че свърши течния тор,с който поливах. 🤗
Нат,🥰

# 579
И през зимата ли торите цветята? Аз от октомври до март не ги торя.

# 580
Ени, за условията в България си е много добре даже бугито. Че и цъфнало.
Софт, аз торя през зимата само ако видя признаци на хлороза. Стайните  ако се сетя веднъж в месеца. Ако не сменя саксията, махам част от пръстта и добавям нова. Спящите до март не ги закачам и даже спирам почти поливките.

# 581
И аз исках да му сменя пръстта,но ме е шубе. 😆 Да не го прецакам нещо.
Имам и още няколко,на които трябва да я сменям,ще видим кога ще ми дойде музата.
Иначе и аз торя по веднъж-два пъти в месеца. Моите повечето цветя са на топло и не спят. Тези на хладно не поливам и не торя,само цикламката,че пощуря от както е вътре на хладно.

# 582
Аз торя всички които растат.

# 583
Еми и аз вече ще ги торя.

Отидох за пръст до градински център и тъкмо подреждаха опразнените по Коледа рафтове с нови цветя. Грабнах няколко.

Филодендрон.

Фитония

Гастералое

Пеперомия, която е много красива на живо. Долната страна на листата е в пурпурно червено, а не ръждиви както го прави форумът.

Лимонова мащерка, че старата вече изсъхна.

И четерилистна детелина. Всяка година по Нова година си купувам, защото ги продават навсякъде и хората си ги подаряват. До към края на лятото издържа, но само стъблата растат.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 18:08 от Анонимен

# 584
Софт,много са красиви всичките! 😍❤
Детелинката е с луковички,при мен на есен заспиват и ги оставям,на пролет почвам леко да поливам и си изкарват пак. Опитай. Не ги хвърляй.

Общи условия

Активация на акаунт