Нашите цветя - обща тема 12

• 34 933
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Нищо е съм пробирала освен стайните.
Т не я дават да пада скоро…

# 241
Взех си този бодливко, че ми хареса кашпичката, но ми се струва малко нагъчкан. За пресаждане ли е или още може да почака?

# 242
  • оттам, откъдето започва България
Прекрасният бодливко Simple Smile бих го изместила в малко по-голяма саксия, за да не се чувства нагъчкан.
Досега нито един кактус не ми се е сърдил, че го местя в по-голяма саксия.

# 243
  • София
може да си е такова - каскадно.
на колежката е така. на перваза е целогодишно, не спи, цъфти и е красиво. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Съмнявам се.В началото си изглеждаше нормално.

# 244
evencee, ако искаш ,пресади бодливкото през пролетта.
Той и без това сега ще спи Simple Smile

# 245
Аз пък искам да опитам да си вкореня резник от Плумерия. Отдавна заглеждам едно дърво и преди няколко дни ми позволиха да си избера. Тази сутрин въоръжена с нож се прибрах с един прекрасен екземпляр.

Няма да кажа с какво съжаление му окастрих прекрасните листа.

След седмица ще го поставя в смес от торф и перлит. До март се надявам да се е получило и да видя нови листа.

На тази красавица ѝ се подават корените и се налага да я преместя. Иначе не е спряла да цъфти.

Ако времето се задържи такова до края на годината, изобщо няма да пипам цветята от покрива - в момента всичко зеленее и расте все едно е пролет.

# 246
Купих азалия от Лидл, ей така - импулсивно. Знам, че вероятността да я запазя, да цъфти и т.н., клони към нула, но ще пробвам. В няколко сайта прочетох диаметрално различна информация за нея, та...приемам съвети как да я гледам. И саксия и купих, после ще я покажа.

# 247
Три от орхидеите ми са с цветоноси (два фаленопсиса и една видова от Лидл) - мислех, че цъфтят само напролет?

Похвалвам се с първото разцъфнало Коледниче:

# 248
Аз пък искам да опитам да си вкореня резник от Плумерия. Отдавна заглеждам едно дърво и преди няколко дни ми позволиха да си избера. Тази сутрин въоръжена с нож се прибрах с един прекрасен екземпляр.

Няма да кажа с какво съжаление му окастрих прекрасните листа.

След седмица ще го поставя в смес от торф и перлит. До март се надявам да се е получило и да видя нови листа.

На тази красавица ѝ се подават корените и се налага да я преместя. Иначе не е спряла да цъфти.

Ако времето се задържи такова до края на годината, изобщо няма да пипам цветята от покрива - в момента всичко зеленее и расте все едно е пролет.

Красота!!!!

# 249
  • Мадрид / София
Три от орхидеите ми са с цветоноси (два фаленопсиса и една видова от Лидл) - мислех, че цъфтят само напролет?

Похвалвам се с първото разцъфнало Коледниче:

Кога ще излязат цветоносите зависи от температурите. Трябва 16 седмици Т да е между 16-18•С. Тогава вади цветонос.

# 250
Идвам с малко хризантеми:

# 251
Купих азалия от Лидл, ей така - импулсивно. Знам, че вероятността да я запазя, да цъфти и т.н., клони към нула, но ще пробвам. В няколко сайта прочетох диаметрално различна информация за нея, та...приемам съвети как да я гледам. И саксия и купих, после ще я покажа.

Аз също съм чела и чувала много различни неща. Азалията, която купих преди месец, след около две седмици почна да хвърля листа. Даже при допир падаха и бяха сухи, а пръска с вода редовно. Пак почнах да чета и в сайтове на английски прочетох, че не обича да й е топло. В къщи обаче е много топло. Извадих я на балкона, като температурите навън вече падат до нула и надолу сигурно, защото няколко пъти махах лед от колата. Азалията не само че живна и листата й напълно се заздравиха, но и две клончета израснаха с 2-3 сантиметра. Така че ще я държа навън докато стане много студено, после ще видим.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 15:19 от Анонимен

# 252
Ето я моята, беше адски суха и спаружена като я купих. Сега я пресадих и я оставям да поеме вода, да се посъвземе.

И едно червено коледниче /чакам розовото и бялото да цъфнат/:

# 253
Аз посявах вчера рози и се оказа, че неидентифицираният ми плевел всъщност е авокадо.

# 254
😂
Аз толкова труд положих да посадя авокадо от семка, то като порасна наистина на плевел приличаше.

Общи условия

Активация на акаунт