Нашите цветя - обща тема 12

• 34 931
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Моята азалия цяла година живее на остъклената тераса,не обича топло.Лятото я поливам обилно,като сипвам вода в купичка в която сложена саксията.

# 256
Кога ще излязат цветоносите зависи от температурите. Трябва 16 седмици Т да е между 16-18•С. Тогава вади цветонос.

Добре де , аз има 3 фаленопсиса в офиса, които са на почти постоянно еднаква температура - 23-24'.
Скъсват се да цъфтят и то на по два цветоноса всяка. Нито ги торя, нито нищо.
Изложението на кабинета ми е северо-запад.

# 257
Хепи, радвай се на орхитата и не променяй нищо в отглеждането. Няма универсално правило, щом цъфтят и видимо се чувстват добре, значи са си намерили мястото - викам ура и не се замислям надълбоко, защо е така...

И аз съм на ръба за пореден път да си купя азалия. Не мога да ги отглеждам, никъде у нас не им харесва, но пък са толкова красиви Purple Heart

Моите хризантеми започнаха да прецъфтяват. Май човек не може да има достатъчно от тях Grinning Някой завъждал ли е от едрите сортове от семе, или само от коренче става?

# 258
Скрит текст:
Кога ще излязат цветоносите зависи от температурите. Трябва 16 седмици Т да е между 16-18•С. Тогава вади цветонос.

Добре де , аз има 3 фаленопсиса в офиса, които са на почти постоянно еднаква температура - 23-24'.
Може би има значение колко са хибридизирани растенията. Вероятно повечето "правила" важат най-вече за видовите.
Моите орхита се разцъфтяха по-масово, след като паднаха температурите навън.
Освен това, понеже са на перваза на прозорец, нощем, Т там пада с около 2-4 градуса по-ниско отколкото е в останалата част на помещението.

# 259
Да, нощният спад на температурата е благотворен за всички орхидеи, и при мен е така. Само че е много трудно да се осигури, поне вкъщи...

# 260
При мен, на всичкото отгоре, радиаторите не са под прозорците и нощем пада доста там като дръпна и пердетата. В момента в стаята е 21,4 а на перваза 18,6 градуса.

# 261
Миоки, само внимавай с поливането на перваза, аз една за малко да я изпусна така. Като им е студено нощем, не понасят много вода....

# 262
Да, добро предупреждение. Сега както съм с муза за обгрижване, това предупреждение си е съвсем навременно. Joy

# 263
Phlox,
Моите едри хризантеми са от коренище. Беше едно от терасата на свекърва ми.
Мин седмица купих от Лидъл 2 броя прецъфтели по 1.50 лв ако не се лъжа. Едри, с топчета цвят. Да видим.

# 264
  • оттам, откъдето започва България
pppqqq, прекрасни коледничета. Имам поне 10 саксии с тях, но искам да имам и като твоите и най-вече бялото. Отново забелязвам, че е напъпило това коледниче, което отглеждам на хладно. Другите, които са изнежени, все още се ослушват.

Anyyyone, прекрасни са хризантемите ти. И те са ми тръпка, както и коледничетата. Може би трябваше да направя снимки на хризантемите на майка ми, че аз си нямам градина. Толкова настроение създават.

D_e_s_i_t_o, Soft Click, дано успеете да задържите живи и красиви азалиите! Много ми харесват!

# 265
  • гр.Свищов
Здравейте , срам не срам ще питам . Харесах си хрзантеми в Home max, но нямам такъв магазин около себе си ,а те не изпращат с куриер . Молбата ми е ,ако на някой му се занимава и е от Русе или София Люлин да ми вземе и прати с наложен платеж . Ще съм страшно благодарна

# 266
И още малко хризантеми:

# 267
Моля за съвет и идея от каде мога да се сдобия с резни и от кралско мушкато
ЗА по евтин вариант

# 268
  • Карлово

А-а-а без снимки не вярвам.Hands Point Up

# 269
Дама Трефа, тъкмо в момента вадят нови цветоноси. Утре ще снимам Simple Smile

П.П. и за протокола: имам 3 (три) броя фаленопсиси вкъщи, обгрижвани, торени, пресаждани...ни помен от цветонос .?

Общи условия

Активация на акаунт