Нашите цветя - обща тема 12

• 35 552
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
навън е пълно с бугенвилии, олеандри (оранжеви), плумерии, хибискуси... и всичко цъфти и даже е по-добре изглеждащо от лятото. има защо Wink

това е от днес, от балкончето. Simple Smile

и нещо, което виждам за първи път - покриват тревата с торопочвена смеска. много тънък слой, след това с дъждуване вкарват пръстта между тревичките.
преди това са аерирали и изчистили тревата.
предполагам, че това е начина да се поддържа трева от тревен чим.
интересно ми беше да ги гледам.

# 316
  • София
Не им помня името.

# 317
  • София
Моите Тенксгивингчета прецъфтяха много бързо...
Това не им харесвам - цъфтят много обилно, но за кратко. Сега имат само тук-таме по някоя и друга пъпка, но основият цъфтеж премина.

# 318
  • оттам, откъдето започва България
Не им помня името.
Скрит текст:

Натуся , не ме интересува официалното им наименование, но са ми любими.
От първото, което си показала, имам. В цвета на второто направо се влюбих. Relaxed

При мен все още са на пъпки.

# 319
D&A, често се среща този цвят. Аз имам същия от Кауфланд. В кой град сте - мога да ви дам клонче, моето не е много голямо, но така си захванах червено?

# 320
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря ти, D_e_s_i_t_o, много си мила. Знам, че лесно се захваща, но засега ще се въздържа. Simple Smile
Коледничета/великденчета имам в около 10 саксии у дома и на работа. Simple Smile

# 321
навън е пълно с бугенвилии, олеандри (оранжеви), плумерии, хибискуси... и всичко цъфти и даже е по-добре изглеждащо от лятото. има защо Wink

това е от днес, от балкончето. Simple Smile

Скрит текст:

и нещо, което виждам за първи път - покриват тревата с торопочвена смеска. много тънък слой, след това с дъждуване вкарват пръстта между тревичките.
преди това са аерирали и изчистили тревата.
предполагам, че това е начина да се поддържа трева от тревен чим.
интересно ми беше да ги гледам.
Добри, голями грижи полагат при вас за озеленяването явно, тук с 300 зора подрязват храсталаците веднъж годишно и косят тревата 2-3 пъти в годината и това е. Цветя няма, освен в парка и на гробищата Joy

# 322
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
като мравки са. постоянно нещо чоплят, чистят, подстригват... поливат няколко пъти на ден. Simple Smile поддържат много и е красиво.
а пустинята е от другата страна на оградата.

# 323
  • София
D&A, и аз мога да ти изпратя.Ако решиш,пиши ми да пращам докато още по-топло.

# 324
  • Варна
Зимният дом на дрозерите и пингитата., Simple Smile

Непентеса продължава да прави кани дори и сега зимата. Имам и 2 бебета от него, та пролетта ще се наложи да ги отделям и да им търся нови стопани. Simple Smile

Такъв цвят е моето коледниче. Отвори цели 3 пъпки. NerdМоя е вината да си хвърли останалите. Бяло с розово.

# 325
Флорен, чуден терариум. Колко градуса е при пингитата? Моето е на перваза зад пердето, но там става доста студено, отдолу няма отоплително тяло. В момента е 16°С там, и цъфти. Да го засушавам ли, или да си има вода в паничката, или да го местя на топло? Или нищо да не пипам... Много ми е миличко Sparkling Heart

# 326
Уууу Флорен, това твоят терариум ли е? Страхотен Simple Smile Мечтая за такъв.

Аз се похвалвам с ново попълнение - един сингониум мохито. Очаквах да е по-големичък в интерес на истината та съм леко разочарована, но поне растат бързо.
Скрит текст:
Албото ми обаче, извади ново листенце, изцяло бяло, без грам зеленичко. Надявам се следващото да е пъстро, че ако не е, ще трябва да го режа, а е съвсем мъничък и хич не ми се иска да се стига до там. С чисто бели обаче, няма да оцелее, а не виждам друга точка на разтеж.
Скрит текст:

# 327
  • Варна
Флокс, перваза е южен доколкото помня. Бих казала само простичко- не променяй нищо. 16 градуса, ☀️ когато го има ще преживее зимата растението. Засуши само ако температурата ти падне на 10 градуса. Тогава се маха паничката и почвата се подържа леко влажно. Simple Smile

Моята в момента се е заела с бебеправене. Напролет отново ще подарявам и вероятно ще си оставя по 2 растения в саксия. Simple Smile
Иначе температурата във флорариума е дневна 23 градуса, нощна 19 градуса. Simple Smile

Миоки, благодаря, Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 20:59 от floren

# 328
Флорен, приказен терариум. Как поддържаш влагата и  температурата в него ?

като мравки са. постоянно нещо чоплят, чистят, подстригват... поливат няколко пъти на ден. Simple Smile поддържат много и е красиво.
а пустинята е от другата страна на оградата.

Вероятно точно заради пустинята непрекъснато поддържат и полагат грижи, в нея градина няма как да оцелява без грижи и добавяне на почва.

# 329
  • Бургас
Привет, момичета!
Позагубих се. От месеци не ми остава време да си гледам цветята. Много ги изоставих, но така е, като нямаше време от работа.....
Позасуших ги лятото. Полях ги с мая само веднъж. Нямах възможност да ги поливам редовно. Отрази им се много. Жълтеят. Останах без кралски мушкати, много ми е болно за тях. Едва ли ще ми оцелеят 2-3от тях.... Мушките и сакъзите ще ми оцелеят повечето. Коледничето ми, преди два месеца направо се разпадна. Направо изгни основата, а не беше преполято в никакъв случай. По-скоро си беше засушено. Начупих клонки, набучила съм ги, дано се хване нещо. Гледам, че пъпки има.
Циганчетата ми загинаха. Само едно остана, което не расте, не цъфти, нищо.
Ще трябва да си подновя всички цветя, няма как. А имах такива любимци 😢
Все още са ми навън цветята, не съм ги прибрала. Времето е хубаво все още.  Другата седмица мисля вече да ги прибирам на терасите. Ще ги почистя и подрежа. Което оцелее.

Общи условия

Активация на акаунт