Нашите цветя - обща тема 12

• 34 907
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Доказано я губи Simple Smile

Аз много не я харесвам тази с жълтия кант, но ми я дадоха преди години и нямам сърце да я махна, особено като си живее без проблеми в тъмницата в която съм я сложила откакто сме тук. На мястото на което е, друго растение няма шанс освен може би някое зизи.
Имам и една такава (не съм сигурна за името точно, защото е от листо от тази на майка ми, а тя я нарича просто "мечове"). С по-издължени и тънки листа е от жълтия кант.
Скрит текст:

# 496
Искам да си взема голяма юка, но вече не знам къде ще я слагам.

Имам едно цвете със сребристи кадифени листа, но е външно. От тези дето ги слагаш на терасата и забравяш за грижи. Много ги обичам.  😆 Сега на снимката видях пожълтели листа и ще ги отрежа.

# 497
Моята калатея като остаря и престана да се мърда толкова, преди ме стряскаше като се размърда в полумрака Grin

Въпрос за дамите с глоксиниите, може ли да й оставя листата или трябва да се режат Thinking Май четох, че се засушават и се режат после, обаче не съм поливала моята от доста време, листата си седят зеленички, не вяхнат и се зачудих дали може да се оставят. Понякога се ядосвам като някое цвете се окаже такова по-завъртяно за гледане Satisfied

Пилеята хвана някакви буби или вирус, сега се опитвам да я размножа с издънки, но едното се спомина, другите са хилави Rolling Eyes Много ми хареса като растение, имам и лист откъснат да пуска коренчета, все не стигам да го насадя...

Айде, къде са коледните кактуси Smile
Скрит текст:

# 498
Моето коледниче прецъфтя и хвърли половината пъпки. Коледната звезда и тя остана една пръчка с няколко миниатюрни листенца най-горе...
Но имам нови придобивки от днес. Бях дала на една приятелка едно алое в саксийка и днес да ми я върне,но не можело празна,та ми донесе едни клончета от бенджамин. Аз я бях помолила да ми сложи няколко във вода,да пробваме дали ще пуснат коренчета.

Дано се хване.
Другото е едно мъниче,не знам как се казва:

И третото беше от онези традесканция,не съм я снимала.
Борих се и с голямото алое. Беше пуснало още бебета и ги махнах,а на майчиното му смених пръстта. Обаче не е стабилно,явно му е малка саксията,та ще купувам по-голяма.

# 499
Много хубава тази лунна сенсевиера! Не знаех че си губят цвета при пресаждане.

Anyyyone бебчето ти е хлорофитум или т.нар. spider plant. Доста непретенциозно.

И моето коледниче прецъфтя и изхвърли половината пъпки

# 500
  • In transit
Ени, ако не ти се хване бенджамина свиркай, ще ти пратя.

# 501
Много хубава тази лунна сенсевиера! Не знаех че си губят цвета при пресаждане.
Не при пресаждане, а ако отрежеш листо и то си пусне корени, бебето което излиза се връща към оригиналната си форма и не лунната, а тази с жълтия кант. Явно е някакъв нестабилен хибрид.
За лунната още не се знае. Ще пиша като е готово, което ще е след няколко месеца Simple Smile

# 502
Коледничето, което хвърлило пъпки - може би си го местила при започнал цъфтеж?

# 503
  • Мадрид / София
Клончето от бенжамина пуска корени ако се сложи във вода. После се сади. Това е моя опит. Ако направо се засади може би пак да стане, но не съм пробвала.

# 504
Да,то беше пуснало вече коренчета. За това го насадих. Седяло е във вода.
Коледничето го местих,да,но буквално на 20 см. за половин час. 🙄 Много е капризно. За това и днес видях в Кауфланд разни бели и кремави,но се сдържах и не взех. Не обичам такива цветя,дето трябва да им бая. 😁
Мики,благодаря,ако не се хване ще го мисля. Те имат голямо над метър и половина дръвче,та ще пробваме пак. 😊
Лолло,благодаря за името. Записвам си,че ще забравя. 😅

# 505
Не е хич претенциозно коледничето. На мен ми е обаче скучно.
А може и да има разлика между екземплярите според начина им на отглеждане преди да стигнат в магазин. В Германия каквото съм купила се развива добре, с изключение на орхидеите, но за тях вината е моя.

# 506
Трета година му бая,миналите не иска да цъфти,сега се престраши и имаше доста пъпки,но от тях половината оцеляха. А сега се замислям,че и без да го бях местила пак си падаха. Та не е от местенето. За това съм пас вече. 😃

# 507
Еми да, има цветя, с които просто не се спогаждаме. Аз сега прибрах азалията и ако пак почне да си хвърля листата, оставям я навън да прави каквото иска и ще е последната азалия, която влиза в дома ми.

# 508
Клончето от бенжамина пуска корени ако се сложи във вода. После се сади. Това е моя опит. Ако направо се засади може би пак да стане, но не съм пробвала.
Става. Моите са от клонче. От едно изродено място на един бонсай непрекъснато расте дълъг клон. Пак имам за рязане сега.

# 509
Раирания фили бъркин много готин от предишната страница. У нас сигурно ще има две големи празни саксии напролет Grin Бяха с шарени кали, обаче като прецъфтяха и изгрозняха ММ ги изнесе навън, и валяха едни проливни дъждове, а нали са саксия без дупка отдолу и се заблати направо. Сега са в гаража, няколко седмици по-късно все още не са изсъхнали, та може и да не се върнат. А саксиите много си ги харесвам, вече почнах да им планувам нещо красиво и кичесто.

Трета година му бая,миналите не иска да цъфти,сега се престраши и имаше доста пъпки,но от тях половината оцеляха.
Сложи му малко течен тор Hands Plus1
Моите мъничките хвърлиха пъпки миналата година като бяха нови, бялото дори дълго време не пускаше и листа. Тази година оранжевото беше в коридора до скоро, но като почна да пъпи го преместих в банята на прозореца да го зарадвам и сега е щастливо. Бялото още не е на кеф, много бързо прецъфтя, но мисля да го храня пак с течен тор, харесва ми разцветката с розовичък отенък Hug Като хора са, всяко с различен характер Smiley

Общи условия

Активация на акаунт