Нашите цветя - обща тема 12

• 34 897
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Ефи,
Нарочно ли са били в кашпи/саксии без дупки?

# 511
Моето коледниче десетина години може би изкарваше само листа, без да цъфти. Местих го на по-светло, на по-тъмно, до климатика, далече от климатика. Преди две години го преместих на остъклена тераса, където има и други цветя и о, чудо! Цъфна. Първата година два-три цвята, миналата повече, после и преди Великден цъфна, сега има пак цветове.

Идвам с въпрос. Подариха ми коледна звезда. Много харесвам това цвете, но не мога да го отгледам. Как да я поливам? Да я пресадя ли и кога? Къде да я поставя сега - по-хладно, светло?
Отопляваме се с климатик.
Благодаря за съветите! Heart

# 512
  • София
Аз сега прибрах азалията и ако пак почне да си хвърля листата, оставям я навън да прави каквото иска и ще е последната азалия, която влиза в дома ми.
Ако имаш остъклена тераса,остави я там.Не обичат топло.

# 513
Знам че не обичат топло, но остъклена тераса наоколо още не съм виждала.

# 514
Fortuna подготви се от сега, че най-вероятно ще и опада почти всичко Grinning
Моята от миналата година живя на сравнително светло и хладно и изкара нови листа. Поливах я по малко като изсъхне хубаво.
Одеве забелязах, че едно от листенцата на върха е порозовяло. Ако стане червено като тези дето се продават, ще бъда изумена Simple Smile

# 515
  • Карлово
А ей това, при кактисите дет им викаш, как  се казва?

# 516
Пеперомия /watermelon peperomia или Peperomia argyreia/

# 517
Чета ви и се радвам на вашите нови придобивки. Искам да е поне март, да преместя моите в нови саксии, които трябва да подрежа и да чакам нови цветове. В момента май всичко спи с изключение на две палми, които се съревновават коя да стане по-голяма. Поне бугитата не загубиха листата си - засега. Даже едната цъфти, но прическата ѝ никак я няма и не е за снимка.

# 518
Нарочно ли са били в кашпи/саксии без дупки?
Домашните цветя са ми така, не мога да гледам саксия в саксия ¯\_(ツ)_/¯

# 519
Ефибуш, а защо не сте ги пробили 🤔
Всичките ми цветя са в керамични кашпи, които мъжът ми пробива, аз също не харесвам саксия в саксия.

# 520
Нищо не разбирам от разговора. Моите всички цветя са в саксии с дупки, които са сложени в кашпи без дупки. Да пробивам кашпата ми звучи като да пробивам чиния.Кашпите служат за декорация, защото саксиите сами по себе си са обикновено грозни. Има разбира се и красиви с двойно дъно, като външната част е без дупки.

# 521
А какъв е проблема цветята да бъдат направо в кашпите, всъщност имам дори и в декоративни буркани, всички са пробити без проблем. И за мен не е ок саксия в саксия. Не се заяждам, давам го като опция.

# 522
Предполагам кашоите харесвате повече като дизайн.
Но има и много красиви саксии - керамични с чинийка. Под тях ползвам едни такива поставки.
Защото каквато и да е чинията, дори пластмасова, отдолу винаги има влага. Тези поставки повдигат саксията на 1 пръст, не се виждат, а така саксията с чиния се отделя дори от пода/плота и стои по-красиво, подчертава.

Ето тези са все върху такива

# 523
А какъв е проблема цветята да бъдат направо в кашпите, всъщност имам дори и в декоративни буркани, всички са пробити без проблем. И за мен не е ок саксия в саксия. Не се заяждам, давам го като опция.

Проблемът е, че под пробитата кашпа трябва да се сложи чиния за да се оттича в нея водата, което разваля гледката. Иначе за цветето няма проблем.

# 524
На мен, всичко ми е в саксия с дупки и после в кашпа за фасон и за липса на опастност да ми тече вода по мебелите. Не харесвам чинийки, а от пластмасова вътрешна, се вадят и пресаждат лесно, освен това обичам да размествам непрекъснато и да разменям кашпите. Глинените саксии са готини, но са тежки и се чупят лесно, а аз имам котка и съм под наем. Laughing Освен това подменям почти всичко със самополиващи се, а такива глинени няма.

Общи условия

Активация на акаунт