Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

  • 15 262
  • 713
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 15 811
Щеше да е ден за чесън...ако ми бяхте пратили малко и на мен! 😄😄😄 А аз така нещастно си изядох салатата от сочно зеленце, отгоре 3 бъркани яйчица с масло и гарнитура пастет, лютеница и песто! 😃

П. С. Според редактора съм яла "буркани яйчници" 🤣🤣🤣
Натка, по ширините на твоята половинка с какво отношение са към лютивите неща като чесън, лук, лют пипер и прочие? Че ММ...като ме види да си слагам люто или да ям лук/чесън и му прилошава 😄 Мисли ме за герой, че понасям "толкова" люто...😅

# 16
  • Мнения: 16 687
Пастетът ти домашен ли е, Долче?

Аз днес си намерих свински сърца. Нарязани на парченца са. Не съм яла така такива до сега, само пилешки. Тези как да ги приготвя, някакви идеи? Взех си и агнешки ребра, тях ще си ги хапна печени на фурна.

# 17
  • Мнения: 15 811
Миоки, не е домашен, но такъв имах и не купувам "първия срещнат" в магазина. Понякога правя компромис с пастетите, но гледам да са с малко по-читав от масовите, че от състава на някои ми прилошава...🙄 За сърцата- вероятно с масло на тиган ще станат добре. Или на фурна по този начин. Според мен, на не твърде висока температура, за да не станат жилави. Свински бъбреци бях взела веднъж- много бяха вкусни с масло и червено вино (не в чаша, а в готвеното), но бяха мкризливи докато ги варях...Добре че бях подготвена предварително за аромата...

# 18
  • Мнения: 16 687
Бъбреци съм взимала въднеж, много ми миришеха на урина, изхвърлих ги. Сърцата са си друго нещо ама свински до сега не съм яла или поне не помня.
Щях да те питам за резептата, моите нещо не става хубави и се отказах да хабя дроб.

# 19
  • Габрово
  • Мнения: 5 141
Натка, по ширините на твоята половинка с какво отношение са към лютивите неща като чесън, лук, лют пипер и прочие? Че ММ...като ме види да си слагам люто или да ям лук/чесън и му прилошава 😄 Мисли ме за герой, че понасям "толкова" люто...😅
А, те там са мешани от всякъде и е трудно да се говори общо кой как. Странно ме гледаше как на всяка салата кълцам зелении и лук, ама той гледаше странно и като ме видя първия път с шише зехтин в едната ръка и оцет в другата - то туй не било салата щото не съм турила дресинг, моля ви се... Казах че в мойта къща шише дресинг от магазина не може да влезе и че ще яде салатата както аз я направя а не както у тях.
Лукът в салата тип шопска, зелена или бобена му беше интересен, определено не е свикнал но не се и мръщи. Първия път като го питах харесва ли магданоз, дори не беше сигурен какво да ми каже. След като се увери че не е пресен кориандър, каза че няма проблем Grinning Повече време му отне да свикне че обикновено той трябва да си посоли храната колкото прецени, а че не му се поднася готова овкусена навсякъде. Първо май мислеше че мелничките сол и пипер и шишето лют сос стоят за декорация на масата ми.
Чесън вдигна вежди като схрусках скилидка и предложих и на него Grinning Отказа, ребърца със зеле били много вкусни и така, благодари иначе. Но и на въпроса дали би му пречило че аз ям само попита тая италианска фамилия за украса ли смятам че му е и що си мисля че се плаши от чесън Joy Явно е по-смел от твоя човек.
Скрит текст:
Абе весело е, но като цяло му харесва нашата кухня, а и поне е отворен към опитване на нови неща. Щом се престраши с чиния дреболийки в първите си дни тук, дето там почти никой не ги брои за ядливи тия неща. Дробчета, сърца и воденички в едно, с лук - много хубаво ги правят в най-близката до мен кръчма, засилих го направо и трите на куп да пробва. Каквото и да съм му предложила - благодари и почва да яде, ако и понякога да не е на 100% сигурен какво е това. От всички видове органи май само шкембе, мозък и бъбрек не е пробвал все още.
Чубрицата също му е странна че не беше пробвал такова нещо. Неговата майка и баба били правели кюфтетата с риган... казах Хубаво, сега ще ядеш кюфтета с каквото трябва, продължавай да мачкаш каймата там Grinning
Но и той е твърдо на мнение че нашата кухня е много вкусна, разнообразна и особено във варианта в който аз се храня - много по-здравословна.

# 20
  • Мнения: 90
Натка, по ширините на твоята половинка с какво отношение са към лютивите неща като чесън, лук, лют пипер и прочие? Че ММ...като ме види да си слагам люто или да ям лук/чесън и му прилошава 😄 Мисли ме за герой, че понасям "толкова" люто...😅
А, те там са мешани от всякъде и е трудно да се говори общо кой как. Странно ме гледаше как на всяка салата кълцам зелении и лук, ама той гледаше странно и като ме видя първия път с шише зехтин в едната ръка и оцет в другата - то туй не било салата щото не съм турила дресинг, моля ви се... Казах че в мойта къща шише дресинг от магазина не може да влезе и че ще яде салатата както аз я направя а не както у тях.
Лукът в салата тип шопска, зелена или бобена му беше интересен, определено не е свикнал но не се и мръщи. Първия път като го питах харесва ли магданоз, дори не беше сигурен какво да ми каже. След като се увери че не е пресен кориандър, каза че няма проблем Grinning Повече време му отне да свикне че обикновено той трябва да си посоли храната колкото прецени, а че не му се поднася готова овкусена навсякъде. Първо май мислеше че мелничките сол и пипер и шишето лют сос стоят за декорация на масата ми.
Чесън вдигна вежди като схрусках скилидка и предложих и на него Grinning Отказа, ребърца със зеле били много вкусни и така, благодари иначе. Но и на въпроса дали би му пречило че аз ям само попита тая италианска фамилия за украса ли смятам че му е и що си мисля че се плаши от чесън Joy Явно е по-смел от твоя човек.
Скрит текст:
Абе весело е, но като цяло му харесва нашата кухня, а и поне е отворен към опитване на нови неща. Щом се престраши с чиния дреболийки в първите си дни тук, дето там почти никой не ги брои за ядливи тия неща. Дробчета, сърца и воденички в едно, с лук - много хубаво ги правят в най-близката до мен кръчма, засилих го направо и трите на куп да пробва. Каквото и да съм му предложила - благодари и почва да яде, ако и понякога да не е на 100% сигурен какво е това. От всички видове органи май само шкембе, мозък и бъбрек не е пробвал все още.
Чубрицата също му е странна че не беше пробвал такова нещо. Неговата майка и баба били правели кюфтетата с риган... казах Хубаво, сега ще ядеш кюфтета с каквото трябва, продължавай да мачкаш каймата там Grinning
Но и той е твърдо на мнение че нашата кухня е много вкусна, разнообразна и особено във варианта в който аз се храня - много по-здравословна.

Ееее, как не си го "застреляла" с някое шкембе.......Simple Smile
Охххх, аз преди го готвех невероятно.....но с прясно мляко и бол брашно...сега няма как да ги заместя.....

Долче....смях се с глас на "редактора " ти Simple Smile))))

# 21
  • Габрово
  • Мнения: 5 141
Шкембе на чорба, с мляко не е моето, та затова. Харесвам го с масло и чесън (как без чесън Joy ), с масло и гъбки и тем подобни. Но понеже вкъщи не се хващам да варя такова чудо, а почти никъде не го сервират така, не е имал шанса. Само заради това му се е разминало. Иначе няма супа от нашите да не му е харесала, може би и тази щеше да хареса.
Абе в нашия режим на хранене има предостатъчно хубави неща, през цялото време докато е тук повтаря колко е хубава храната, хеле пък както почти всичко се готви вкъщи. Писала съм и преди, беше много изненадан че има и такъв модел "жена на диета" Grinning

# 22
  • Мнения: 16 687
Тва супата за мен не е ядене. Трябва да има нещо плътно.

# 23
  • Мнения: 811
Дами, да ви дам рецепта за режимно шкембе?

400 гр шкембе
200 мл сметана 30% пилос лидълската

Шкембето слагам за 30 мин в тенджерата под налягане дафинов лист, зърна черен пипер, сол и чесън. Сварява се. Вадя, режа. След това стопявам малко свинска мас и правя запръжка от куркума и червен пипер. Наливам сметаната и бульона от шкембето, добавям и него и оставям да покъкри десетина мин.
Да ви е сладко Grinning

# 24
  • Мнения: 1 765
Само чесън ли ядете? При нас е на почит и всеки ден чесън, лук, праз и хрян. Излизат пламъци от нос и уста. Лютите чушки не се броят.
Но пък нещо хич не ми вървят шкембе и други дреболии. Винаги са ми били любими, а сега изведнъж почнах да не понасям миризмата. Само пилешките дробчета минават ....все още.
То, че вкус се променя -променя се, но защо и в тази посока.
Супите обичам, но само една (праз и кайма) ми държи сито без добавки. В другите си добавям варени яйца.

# 25
  • Мнения: 3 309
Fillme, шкембето от Лидл ли ползваш?

# 26
  • Габрово
  • Мнения: 5 141
Чесън, лук и праз си хапвам вкъщи, хрян и люти чушки не. Ама аз никакви чушки не ям де Grinning Единствено един лют сос купувам дето е много лют и слагам по толкова малко че не мога да усетя вкус на чушка, само лютивината му.

# 27
  • Мнения: 16 687
Ни моа люто да ям, дори пикантно. В кремата не се усещаше люто или пикантно. Не се задържаше изобщо, за това го толерирах. Simple Smile
Лукът като се сготви е сладък иначе мога да ям ама по съвсем малко и ако не е много лют. Бе нисък ми е прага.

# 28
  • Мнения: 811
Fillme, шкембето от Лидл ли ползваш?


От Лидъл по 400 гр опаковки, а от Кауфланд - 800 гр. Вторите по-често, че сме доста хора вкъщи. Дори 10 месечното бебе си хапва с охота.

# 29
  • Мнения: 15 811
Fillme, в Кауфланд мисля, че има и сварено замразено шкембе (мисля, че е и нарязано, но не съм  сигурна). Някой някъде го беше похвалил...
Може да се направи и фалшива шкембе чорба, с гъби кладница и сметана. 🙂
Натка, ааа, ти твоя човек направо си го "дресирала" още отначало. 😃 Или другият вариант е просто той да е много толерантен и широко скроен и много да те обича. 🙂 Моят човек си е с позиции по всеки въпрос, кое как се готви и това е.😁 Също и каква подправка да се добавя, коя храна в какъв вид ядене да е. С 2 думи..хич не ми е лесно. 🙂 Основните му подправки са сол и черен пипер. Люти сухи чушлета и лют пипер на люспи слага само в броколи листа (там върви пикантно, че те горчивеят), розмарин- само на печени картофи/месо и дафинов лист слага понякога...Това са подправките.Пресен босилек не знам дали е точно към подправките... 😁Чубрица да не види...😄
Скрит текст:
След години, един ден разбрах, че има в съседен град магазин където продават бг стоки. Купих лютеница, ММ не ще дори да опита. След няколко дни подканяния от моя страна, най-накрая изплю камъчета...и ми се чуди как си мажа от "този лютив сос" на филия (тогава още ядях хляб). Помислил си, че това е паста от люти чушки! 🤣 Няма шанс да се доближи до дреболии и до много други неща. Дори пилешките бутчета са нещо което би ял, само ако няма друг избор...Но той и плодове и зеленчуци общо-взето почти не яде, само зелени салати и задушени спанак или броколи. Супи, манджи и разни такива не признава...единственото което може да мине за "манджа" са кюфтета в доматен сос. Ох, много ми е специален, даже когато за първи път беше в България...навсякъде (и вкъщи, и в заведение) все търсеше "нещо по-италианско"...😂😂😂

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 05:00 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт