Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

• 28 391
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
3,5 захар е нисичка. Играе ти хоро, което не е добре.

# 211
Нали съм на режим, може да съм в кетоза. Ето за това се чудя за хапчетата, защото незнам какво да правя. В петък пак трябва да пусна изследване и тогава ще видим как е резултата и ще отида да видя какво ще правя. Дори мисля да сменя ендокринолога.

# 212
И да си в кетоза е нисичка, но и зависи как се чувстваш де.
Аз бих направила едни 6м стриктен режим и след това, според резултатите, предприела промени - хапче или нещо друго, според-зависи.

# 213
Нали съм на режим, може да съм в кетоза. Ето за това се чудя за хапчетата, защото незнам какво да правя. В петък пак трябва да пусна изследване и тогава ще видим как е резултата и ще отида да видя какво ще правя. Дори мисля да сменя ендокринолога.
Какво изследване ще правиш? Ако е с обременяване и се храниш в момента с много ниски въглехидрати, това измерване не е много надеждно.
Ако е само стойности на гладно, пак бива да предупредиш лекаря че си на режим, за да ги тълкува спрямо това.
Ти хубаво си мислиш че като отслабнеш ще се оправиш... и принципно си права донякъде. Само не си права за времето, няма да си като нова веднага след като отслабнеш. Опасявам се че 4 месеца хич не са много време за тия нашите проблеми.
Коремните мазнини дето са най-проблемни не са тези дето се виждат, а евентуално ако има около вътрешните органи омазняване. За съжаление това че човек е слаб и строен не винаги значи че няма такива. Та може и за различни неща да си мислите ти и Невена като казвате коремни мазнини.

За баницата с компот не знам какво да кажа... Че то тоя компот е вода и захар основно, хем и бързо да се усвои. Останалото - малко сварен плод, в него пък хептен не виждам какво хубаво има. От малка се чудя що край мен майки и баби са решени че децата трябва да ядат/пият компот, полезен бил. Гонеха ме с такъв, а пък аз отказвах. И това в комбинация с баницата.
Ако съм аз, вместо да си правя такива странни проби, бих си купила хубава храна с парите за изследването. Че те захар плюс инсулин са си грубо 20 лева... Веднага съм ги обърнала в дробчета и хубав зеленчук Grinning

# 214
Какво изследване ще правиш? Ако е с обременяване и се храниш в момента с много ниски въглехидрати, това измерване не е много надеждно.
Ако е само стойности на гладно, пак бива да предупредиш лекаря че си на режим, за да ги тълкува спрямо това.
Ти хубаво си мислиш че като отслабнеш ще се оправиш... и принципно си права донякъде. Само не си права за времето, няма да си като нова веднага след като отслабнеш. Опасявам се че 4 месеца хич не са много време за тия нашите проблеми.
Коремните мазнини дето са най-проблемни не са тези дето се виждат, а евентуално ако има около вътрешните органи омазняване. За съжаление това че човек е слаб и строен не винаги значи че няма такива. Та може и за различни неща да си мислите ти и Невена като казвате коремни мазнини.

За баницата с компот не знам какво да кажа... Че то тоя компот е вода и захар основно, хем и бързо да се усвои. Останалото - малко сварен плод, в него пък хептен не виждам какво хубаво има. От малка се чудя що край мен майки и баби са решени че децата трябва да ядат/пият компот, полезен бил. Гонеха ме с такъв, а пък аз отказвах. И това в комбинация с баницата.
Ако съм аз, вместо да си правя такива странни проби, бих си купила хубава храна с парите за изследването. Че те захар плюс инсулин са си грубо 20 лева... Веднага съм ги обърнала в дробчета и хубав зеленчук Grinning
изследването е само кръв от вената  за захарта. Докторът ми каза, да направим две такива проби, за да се види как е положението, ако захарта е над 7 значи имам диабет и трябва лечение, ако е до 6 значи пред диабет и пак трябва лечение. Взех решение, както и Миоки ми е писала, ще си следвам режима както до сега, без да залитам по баници и разни други... Просто се лутам във чудене, дали правя нещо добро за здравето си като не се лекувам а само с режим. Дори ще си запиша час при друг доктор за още едно мнение, казаха, че била добра,

# 215
Майка ми вкара в ремисия диабет тип 2 само с режим, а е жена на възраст, преминала менопауза и с една купчина приружаващи заболявания, включително и прекаран инсулт. Не е пила метформин никога. Има и други хора постигнали същото само с режим, така че не е невъзможно.

# 216
Майка ми вкара в ремисия диабет тип 2 само с режим, а е жена на възраст, преминала менопауза и с една купчина приружаващи заболявания, включително и прекаран инсулт. Не е пила метформин никога. Има и други хора постигнали същото само с режим, така че не е невъзможно.
Със сигурност е възможно разбира се, просто пак започнах някакви сърбеж на тук на там да имам и си казвам, че вероятно си имам диабет и дали без лекарства ще оправя нещо. И

# 217
Избери си една линия на действие и я спазвай за определен срок. Ако не работи, винаги имаш възможност да пробваш нещо друго, но бъди постоянна, недей да се луташ и да смесваш подходите, защото така само се объркваш още повече и реално само губиш време.
Други са успявали без лекарства, трети не са, докато не пробваш, няма начин да разбереш при теб как ще е.

# 218
Здравейте,
в търсене на причина за косопад попадам тук.
Инсулин /на гладно/ 19.20 mU/L при стойност <10.0
Пропуснали са кръвната захар обаче, която обичайно е около 5.2.
Много ли е висок инсулина? Какво следва?
Предполагам преглед при ендокринолог и обременяване с глюкоза.
Не можах да изчета последните теми, но ги прегледах набързо 🙂

# 219
След месец кето реших да хапна въглехидрати, около 200 грама. Резултат на първи час и след изпити 20 мл оцет и кардио 65 мин : 5,8 кз. Два часа след това е 8,7.
Положението с въглехидрати е зле.

На кето час след хранене е 4,8-5,5-5,8. Без кардио.

Да разбирам, че трябва да си карам кето нон стоп, нали?

# 220
Висок е този инсулин, sladko. Трябва да е горе-долу колкото КЗ като оптимално.

leia2015, кето може би не, но ВМНВХ да. Или поне значително по-малко от 200гр ВХ и то рядко. Под рядко имам предвид веднъж на месец примерно.

# 221
Ползвали ли сте апарати за измерване на кз без убождане? Искам да видя кога се качва кз- стрес, храна, напрежение.

Виждам, че са доста скъпи. Заслужава ли си?

# 222
Постоянен глюкозен мониторинг, май се дава на диабетици тип 1 иначе е цифра. Не знам някой да е бил/е с такъв тук.

# 223
  • Paris, France
След месец кето реших да хапна въглехидрати, около 200 грама. Резултат на първи час и след изпити 20 мл оцет и кардио 65 мин : 5,8 кз. Два часа след това е 8,7.
Положението с въглехидрати е зле.

На кето час след хранене е 4,8-5,5-5,8. Без кардио.

Да разбирам, че трябва да си карам кето нон стоп, нали?

Ами напълно нормално и нищо нередно не виждам. 200г ВХ са 800 калории. Кардиото гори по около 100 до 150 калории от ВХ на час.

Като изпиеш оцета той е приоритетен. Като тръгнеш да правиш кардио, първо гориш оцета, дето си го изпила за тоя дето духа. Мускулите ползват точно оцета киселина на кето. В това време поне 100г глюкоза се мотаят в кръвообращението.

Оцет се пие когато нямаме възможност да горим ВХ веднага.

След месец кето ти си силно ИР, много по-силна, отколкото преди да започнеш режима. Съответно е безсмислено да ядеш ВХ, че и по 200г. Толкова ВХ и аз не мога да изям безнаказано и без да съм ИР.

Системата с горенето на ВХ си работи безотказно, но само при условие, че нямаш много излишна мас и гориш ВХ до под 5 + още половин час. Почва се бавно, с 20г ВХ и бавно се качва до около 50г. Кардиото гори мазнина и ВХ на пропорция 50:50, долу горе. За да изядеш 200г ВХ трябва да правиш средно кардио за изгаряне на около 1600 калории, което ти е 8 часа бавно ходене, 6-7 средно бързо ходене и 6 часа крос.

Не разбирам какво целиш с глупавите яденета на ВХ по време на кето, но лошата новина е, че те разболяват.

Сядаш си на задните части и си караш кето докато не оправиш липсите. Ядеш си по 2-2.5 г протеин на кг чисто тегло и си караш на силови, така че и маса да качиш.

И изчети първия пост!

Компот с баница е наситени мазнини + фруктоза, че и глюкоза за мая. Точно с това предизвикват ИР на лабораторните животни.

Изморих се да повтарям едно и също.

# 224
Здравейте, отдавна ви следя, свалих доста килограми, не съм с доказана ИР, но от режима се чувствам добре.
Чудех се къде да пиша и се надявам, че ще ми помогнете с моя въпрос
Имам 2ро дете на 9 месеца.
Още от началото яде по-голямо количество мляко.
Сега, като му дам твърда храна пак яде много.
Винаги като свърши реве. Межди храненията пак яде.
На този период би трябвало да имаме около 5 ядения, а той яде по 6,7 пъти на денонощие.
През нощта изпива по 600 мл мляко
Бяхме с ротавирусна инфекция в болница и го мериха 8100,
След 2 седмици на консултацията е 9100,
2 седмици-1кг...

Казах на педиатъра и пуснахме една кз-5.02 на 2рия час
Не знам как да интерпретипам тези резултати за бебе.
Моля за инфо или тема която да следя

Общи условия

Активация на акаунт