Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кралски работи и клюки - ноември 2021

 • 59 687
 • 1 241
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 198

По случай вчерашния  Хелоуин, реших да направим обиколка на замъци, за които се носят легенди, че са обитавани от духове.

Buckingham Palace


Скрит текст:
Бъкингамският дворец е известен като основната резиденция на британската монархия и кралица Елизабет, но повечето хора не знаят зловещата история на двореца.
Мястото на Бъкингамския дворец е мястото, където някога се е намирал манастир, а някои съобщават, че са видели призрака на монах, починал в наказателна килия, облечен в кафява качулка, според VisitBritain.
Друга част от зловещата история на Бъкингамския дворец е смъртта на майор Джон Гуин, личният секретар на крал Едуард VII. След като Гуин се е развел със съпругата си, той се е застрелял в един от офисите на двореца в резултат на обществена критика. Служителите на двореца съобщават, че са чули звук от един изстрел, идващ от вътрешността на офиса.

Замъкът Уиндзор


Скрит текст:
Твърди се, че замъкът Уиндзор е обитаван от множество призраци, включително крал Джордж III, който е бил затворен в замъка, след като е изпаднал в лудост.
Докато наблюденията на призраци в замъка Уиндзор, най-големият обитаван замък в света, могат да бъдат обобщени като обикновени слухове, никой не може да отрече страховитата история на тази кралска резиденция. Замъкът Уиндзор е последното място за почивка на 10 британски монарси, някои от които са обезглавени или отровени.
Още по-зловещо, след като крал Джордж III изпаднал в лудост, той пребивавал в замъка Уиндзор до евентуалната си смърт и неговият призрак очевидно е бил видян да наднича от прозореца на стаята, където е бил държан, според Би Би Си.

Дворецът на Холирудхаус


Скрит текст:
Сега официалната резиденция на монархията в Шотландия, дворецът Holyroodhouse има доста зловеща история като място на ужасно убийство.
Мери, кралицата на Шотландия, прекарва по-голямата част от живота си зад стените на двореца, през което време личният й секретар Дейвид Рицио е убит в частните й апартаменти на 9 март 1566 г., според официалния уебсайт на кралското семейство. Твърди се, че съпругът на Мери, лорд Дарнли, не е бил съгласен с властта на Рицио над кралицата и по този начин е организирал убийството, извършено с участието на повече от 70 други мъже.

Според The Tudor Society, Мери се е опитала да спре атаката, но тъй като е била в напреднала бременност, се е въздържала от намеса. По-късно е била информирана, че Рицио е намушкан 56 пъти.
На около километър разстояние, на 10 февруари 1567 г., лорд Дарнли е намерен мъртъв, след като жилищните му помещения са разрушени от експлозия. Смъртта на лорд Дарнли все още остава неразкрита, въпреки че мнозина подозират, че кралица Мери и нейният трети и последен съпруг, граф Ботуел, са участвали в нея, тъй като са се оженили три месеца след смъртта му, според Националния архив.

Дворецът Хамптън Корт

Скрит текст:
През годините Хамптън Корт е бил мястото на множество наблюдения на призраци, включително две от съпругите на прословутия владетел Хенри VIII. Твърди се, че Джейн Сиймор, която е починала в двореца след раждане през 1537 г., се появи на рождения ден на сина си, според Historic Royal Palaces, благотворителна организация, която управлява Hampton Court.
Казват, че Катрин Хауърд, петата съпруга на Хенри VIII, също обитава двореца. Катрин е била обвинена в изневяра и предателство и е арестувана в Хамптън Корт. Според Историческите кралски дворци тя успяла да избяга от охраната и избягала през зала, крещейки кралят да бъде състрадателен, но отново била задържана и в крайна сметка екзекутирана в Лондонската кула. Посетителите съобщават, че са чули крясъците й в залата, която сега е известна като Призрачната галерия.
Твърди се също, че дворецът е обитаван от призрака на Сибил Пен, бивша прислужница в двореца, която е служела като медицинска сестра както на Едуард VI, така и на младата кралица Елизабет I. Докато oбгрижвала Елизабет I, ткоято се разболяла от едра шарка, смята се, че Пен е хванала болестта и е починала. Съобщава се, че сега тя броди из замъка като привидение, известно като „Сивата дама“.

Сандрингам Хаус


Скрит текст:
Съобщава се, че служителите в Sandringham House са казали, че една от спалните на долния етаж е толкова обитавана от духове, че не искат да работят в нея.
Твърди се, че къщата на Сандрингам, където кралицата и другите членове на кралското семейство прекарват Коледа всяка година, е обитавана от духове. Според Mirror, хората, работещи в дома, са се колебали да направят служба с кралицата в една от стаите на долния етаж, където е живял Джордж VI през месеците преди смъртта си.
„Някои от слугите се оплакаха, че стаята е обитавана от духове и не искат да работят в нея“, пише кралският биограф Кенет Роуз.

Кулата на Лондон

Скрит текст:
Лондонската кула може вече да не е официална кралска резиденция, но за тъмната й история се говори, че е едно от най-обитаваните от духове места в света.
Лондонската кула е мястото на някои от най-скандалните смъртни случаи в историята, включително убийството на крал Хенри VI през 1471 г., който е убит, докато се молел в личния си параклис, според Historic Royal Palaces.
Двамата сина на Едуард IV също вероятно са били убити в Лондонската кула, след като изчезнали там през 1483 г. Мнозина вярват, че са били удушени в съня си от политически съперник, който е искал да бъде крал и е видял момчетата като заплаха.
Лондонската кула също често е била използвана като място за екзекуции на много високопоставени нарушители. И Ан Болейн, и петата съпруга на Хенри VIII, Катрин Хауърд, бяха екзекутирани в кулата. Много други са били екзекутирани там през цялата история, мнозинството от които са смятани за врагове на държавата и най-високото ниво на престъпници.

Зимният дворец в Санкт Петербург, Русия

Скрит текст:
Зимният дворец в Санкт Петербург, Русия, е бил дом на цар Николай II и семейството му преди екзекуциите им.
Въпреки че Зимният дворец не е бил основната резиденция на царя, той е може би най-известният. Това, което е още по-известно обаче, е връзката на двореца със зловещи моменти от историята.
Костюмиран бал в чест на годишнината от царуването на цар Алексей Михайлович, вторият цар Романов, се провежда през 1903 г. Той отбеляза последното голямо събитие, организирано от императорското семейство в Зимния дворец.

През 1905 г. Зимният дворец ще постави началото на Революцията от 1905 г. и това, което става известно като Кървава неделя, по време на която повече от 100 мирни протестиращи бяха убити от полицията и няколкостотин други бяха ранени.
По време на Октомврийската революция от 1917 г., след като Николай II абдикира от трона, императорското семейство никога повече няма да види дома си в Зимния дворец, тъй като те бяха настанени в отдалечена къща в Екатеринбург и по-късно екзекутирани.

Забраненият град в Пекин, Китай

Скрит текст:
Забраненият град в Пекин, Китай, е комплекс от бивши императорски дворци и пазачите казват, че са били свидетели на обиталища там.
Смята се, че много смъртни случаи са настъпили в стените на Забранения град в Пекин, Китай, който е служил като кралска резиденция повече от 600 години. Охранителите съобщават, че са видели плачещи жени в квартала на наложниците, според туристическото бюро на града.
„Някои хора дори казват, че обитаваните от духове дейности на Забранения град през нощта са причината, поради която той никога не остава отворен за обществеността късно през нощта“, пише уебсайтът VisitBeijing.

Дворец Кенсингтън

Скрит текст:
Дворецът Кенсингтън се използва като резиденция на британското кралско семейство от 17-ти век, така че естествено има богата история от призрачни истории . Счита се, че е обитаван от духовете на Питър (щурото момче),  лелята на кралица Виктория, принцеса София, и кралица Мария II, съпруга на крал Уилям III.

Счита се, че крал Джордж II също обитава лондонският дом на Принц Уилям и Кейт Мидълтън. Съобщава се, че по време на смъртта си през 1760 г. той чакал новини от войските си по време на Седемгодишната война. Казват, че е умрял, гледайки през прозореца, казвайки: „Защо не идват?“ Приказката казва, че той все още пита и до днес.

Замъкът Предяма

Скрит текст:
Изграден в ренесансов стил в основата на пещера в централна Словения в средата на XIII век. Има и таен тунел. Може би все още може да чуете звуци и стъпки в тунелите и в стаята за мъчение.

Замъкът Мошам

Скрит текст:
Известен още като Замъкът на Вещиците, Унтерберг, Австрия. Построен в началото на XIII век. Място за мъчение на най-кървавото изпитание на вещици между 1675 и 1687 г. Според историите край замъка са забелязвани върколаци. Някои хора твърдят, че са забелязвали духове и вещици в самото имение.

Замъкът Лийп


Скрит текст:
Разположен е на север от Роскрей, Ирландия. Построен около 1250 г. за клана О'Банън върху място, на което са живели хора поне от Желязната епоха насам. През 1922 г. замъкът е почти изцяло унищожен от пожар. Превърнат е в обитаем дом през 1991 г. от Шон и Ани Райън. Тяхната история с духове е една от най-добрите. Ето какво пише Haunted Britain:

"През май 2002 г. Шон Райън - световноизвестен музикант - и съпругата му Ани, собственици на Лийп, се натъкват на призрака на стар мъж, седящ на стол край камината на първия етаж. След като поздравил призрака, Шон продължил да си върши върши ежедневните задачи. В края на краищата неочакваната поява на нов дух е просто част от това, което можеш да очакваш, когато живееш в може би най-обитаемият с духове замък в Ирландия."

Каса Лома

Скрит текст:
Ззамъкът с най-много духове в Канада. Торонто, Онтарио. Построен между 1911 г. и 1914 г. по дизайн на Е. Дж. Ленокс.

Някои хора твърдят, че призрака на финансиста на замъка - сър Хенри Мил Пелат - е бил забелязван на бюрото си във вътрешната градина. Асансьорите пък се държат по особено странен начин.

Рейнхъм Хол
построен през 60-те години на XVII век, Норфолк, Великобритания

Скрит текст:
Сестрата на Робърт Уолпоул - първият министър-председател на Великобритания е била втора съпруга на британски либерал на име Чарлс Таунсхенд. Той е бил известен с бурния си характер. Когато Таунсенд открива, че жена му е изневерила с лорд Уортън, той я заключва в нейните покои. Тя остава там до смъртта си през 1726 г.

Замъкът Бран
дом на Дракула в Карпатите край Бран, Румъния

Скрит текст:
Построен в края на XIII или началото на XIV век. Бил е кралска резиденция на румънското кралско семейство между 1920 и 1947 г. Не съществуват доказателства, че този замък някога е бил дом на принц Влад Дракула. Според легендите обаче някои от хората, набити на кол тук, все още го обитават.

Замъкът Елц
над река Мозел в Германия

Скрит текст:
Вероятно това е единственият замък, който все още е собственост на семейството, живяло тук цели 33 поколения от средата на XII век насам.

Според Лейси Фалконе „в спалнята на графинята има броня и брадва. Те принадлежат на призрака на замъка Агнес. Според историите тя е умряла, докато е защитавала и него, и своята чест от нежелан ухажор.“

Замъкът Единбург
Единбург, Шотландия. XII-XVI век.


Скрит текст:
Построен е върху вулканична скала. Под него се намира неактивен вулкан. Много от посетителите твърдят, че са виждали стар мъж в кожена престилка, мистериозен гайдар или обезглавено момче с барабан. Други пък настояват, че нещо го е придърпало или докоснало, че са почувствали рязък спад на температурата или пък че са видели мъгли.

Имението Удчестър
Удчестър, Глостършър, Англия


Скрит текст:
Изграждането на това имение започва през 1858 г. Строителите обаче го изоставят през 1873 г. Отвън е завършено, но липсват стаи и подове. Според Haunter Rooms "през 1902 г. свещеник е видял странно привидение на портите на имението. По пътеките е забелязван и конник-фантом. Смята се, че на имението се дължат всички случки с духове в района. Параклисът е обитаван от висок мъж, който е бил виждан многократно... Посетителите са припадали и са били нападани от духовете, обитаващи имението. Много хора казват, че са забелязвали рееща се във въздуха глава в баните. Има и дух на стара жена, който напада жените в тъмното. Имението е построено върху територията на три сгради, които също са били обитавани от духове. Някои твърдят, че в параклиса се провеждат сатанински ритуали. Други пък чуват как жена пее ирландска народна песен в кухнята. Духът на младо момиче е забелязван няколко пъти как тича нагоре и надолу по стълбите на първия етаж на имението."

Роуз Хал
Монтего, Ямайка. Построен през 70-те години на XVIII век от Джон Палмър

Скрит текст:
Ани Палмър - съпругата на първия собственик - убива трима от съпрузите си и отравя или омайва нейните роби-любовници, принуждавайки ги да заравя телата на плажа. Според историите нейният призрак прави така, че по стените да се появяват петна от кръв.

СТАРИ ТЕМИ
Скрит текст:
Всичко за Кралската сватба-29.04.11
Новосъздаденото кралско семейство
Кралски работи и клюки
Кралски работи и клюки - 2
Кралски работи и клюки - 3
Кралски работи и клюки - 4
Кралски работи и клюки - 5
Кралски работи и клюки - 6
Кралски работи и клюки - 7
Кралски работи и клюки - 8
Кралски работи и клюки - 9
Кралски работи и клюки - 10
Кралски работи и клюки - 11
Кралски работи и клюки - 12
Кралски работи и клюки - 13
Кралски работи и клюки - 14 - Тиари
Кралски работи и клюки - 15 - Ергени с кралска кръв
Кралски работи и клюки - 16 - Новото поколение кралски наследници
Кралски работи и клюки - 17 - Князете на съвременна България от династия Сакскобургготски
Кралски работи и клюки - 18 - Някои от кралските бижута с история
Кралски работи и клюки - 19 - Дворците на британската корона
Кралски работи и клюки - 20 - Шведското кралско семейство
Кралски работи и клюки - 21 - Датското кралско семейство
Кралски работи и клюки - 22 - Нидерландското кралско семейство
Кралски работи и клюки - януари 2019 - Японското императорско семейство
Кралски работи и клюки - февруари '19 - Княжество Лихтенщайн
Кралски работи и клюки - март '19 - Замъци
Кралски работи и клюки - април 2019 - Кралици
Кралски работи и клюки - май 2019
Кралски работи и клюки - юни 2019 - Белгийското кралско семейство
Кралски работи и клюки - юли 2019 - Владетел(и)ките на кралските сърца или с други думи … Кралските метреси
Кралски работи и клюки - август 2019 - Княжество Монако
Кралски работи и клюки - септември 2019 - Великото херцогство Люксембург
Кралски работи и клюки - октомври 2019
Кралски Работи и Клюки - Ноември 2019 - Кралски Романси
Кралски работи и клюки - декември 2019 - Кралска Коледа
Кралски работи и клюки - януари 2020 - Кралски родословия
Кралски работи и клюки - февруари 2020 - Кралски сватбени рокли
Кралски работи и клюки - март 2020 - Половинките на европейските принцове и принцеси
Кралски работи и клюки - април 2020 - Кралските семейства на Великден
Кралски работи и клюки - май 2020 - Румънската монархия
Кралски работи и клюки - юни 2020 - Кралските рождени дати
Кралски работи и клюки - юли 2020 - Рояли на море
Кралски работи и клюки - август 2020 - Близнаците в кралските семейства
Кралски работи и клюки - септември 2020 - Отново на училище
Кралски работи и клюки - октомври 2020 - Принц Уилям Глостърски
Кралски работи и клюки - ноември 2020 - Приказните арабски принцеси
Кралски работи и клюки - декември 2020 - Домашни любимци
Кралски работи и клюки - януари 2021 - Датският новогодишен прием
Кралски работи и клюки - февруари 2021 - Най-хубавата куклена къща на света
Кралски работи и клюки - март 2021 - История на четири колела
Кралски работи и клюки - април 2021 - Принц Филип - херцог на Единбург
Кралски работи и клюки - май 2021 - Династия Оран-Насау - Нидерландия
Кралски работи и клюки - юни 2021- Новото бебе Съсекс  
Кралски работи и клюки - юли 2021- Даяна - Принцесата на народа  
Кралски работи и клюки - август 2021- Царските съкровища и какво се е случило с тях?  
Кралски работи и клюки - септември 2021- Красивите чешки замъци  
Кралски работи и клюки -октомври 2021- Испански замъци

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 12:22 от Медена питка

# 1
 • София
 • Мнения: 1 174
Преди да отпътуват до Глазгоу, принц Алберт, принц Жак и принцеса Габриела са прекарали деня в Европа Парк в Германия.# 2
 • Мнения: 7 663
Мерси за новата тема.
Много интересно за замъците. Мога само за Бран да кажа, че духове не видях.😀

Има ли новини за Шарлин? Щом децата са с Албърт, предполагам тя още не се е върнала в Монако.

# 3
 • Разпиляна във въображението
 • Мнения: 18 081
Благодаря за темата! Ще прочета за замъците.

# 4
 • Мнения: 236
Мадлен и семейство на Хелоуин.
Децата са много сладки, а Кристофър е супер Laughing

А този ммалък монстер ще го познаете ли?

Огъст на Южени!

# 5
 • Мнения: 2 580
Интересна информация, благодаря за темата! Лондонският Тауър без съмнение може да праща призраци  по другите замъци, ако си нямат.

# 6
 • Някъде там
 • Мнения: 11 073
Алберт каза в интервю че Шарлийн ще се прибере много преди националния им празник в средата на ноември. Тогава се очаква да се появи официално.

Темата е страхотна. Замъци обожавам.
Благодаря.Ще чета после подробно.
Роуз Хал ми изглежда много подходяща за духове.мю

Приказни Маделин и семейство. 😀
Много сладурски са се костюмирали.
Дори мъжа ѝ ми харесва.
Огъст и той много сладко изглежда.

Максима много я харесвам в тази рокля и в червения сет.


Зара на парти. Точно Хелоуин физиономия вади.🤣

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 13:13 от daviz

# 7
 • София
 • Мнения: 7 833
Чудесна тема! Ще чета с удоволствие Simple Smile - благодаря!

Изтървах вчера РД на снахичката Joy (Леонор), да е жива и здрава! Прекрасна госпожица е!

И не видях, Максито в гащеризона имаше ли я в цял ръст? Много ми се иска да видя на нея как ѝ стои.

Хубава и елегантна Мери в Кметството на Копенхаген днес на представянето на коледната марка за тази година - много ми харесва с новата причека...търпи и още по-къса Simple SmileИ две от Буркина Фасо

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 13:32 от Lana

# 8
 • Мнения: 3 287
Супер темичка за разтоварване, благодаря! 👏🏻
Максима ми хареса в червения сет.
Малко на патерици, но да е жива и здрава Леонор.
Мадлен и семейство са много готини.

# 9
 • След завоя в дясно
 • Мнения: 1 222
Благодаря за информацията и темата.
Била съм в осем от горепосочените призрачни имения.
В Хамптън Корт определено усетих  нещо в часта, в която е галерията, в Tower of London явно духовете бяха излезли в обедна почивка Simple Smile нищо не усетих. Но си признавам, че  много набързо прекосих  подземията където са изтезавали провинилите се.

# 10
 • София
 • Мнения: 7 833
София и Карл Филип на дигитална инсталация "nejtillnäthat 2.0" - някой ако знае нещо Joy

# 11
 • Down south
 • Мнения: 6 213
Чусна тема и начален пост!
Малкото монстърче е August Philip Hawke Brooksbank

# 12
 • Някъде там
 • Мнения: 11 073
Само толкова се вижда Лана.


Аууу Мери с това бялото изглежда страхотно. Чудесна е. Много слънчева.♥️

# 13
 • Мнения: 3 287
Максима с Пол Кагаме ли е? Жалко, че я няма в цял ръст 🥺

# 14
 • Мнения: 12 299
Много са интересни замъците. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт