Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кралски работи и клюки - октомври 2020

 • 66 562
 • 2 062
 •   9
Отговори

Анкета

Какъв пол ще е бебето на Южени ?

Опции:

* Гласуването приключено: сб, 10 окт 2020, 16:34

 • Някъде там
 • Мнения: 7 947
                                Принц Уилям Глостърски  
                                                                      
                                                                 18 декември 1941 -28 август 1972    

 Всички знаем историята на принц Уилям Кеймбриджки, но това е една различна история, завършила трагично. Историята за живота на принц Уилям Глостърски, братовчед на кралица Елизабет.
Скрит текст:
Принц Уилям Глостърски е безкрайно различен от "нафталиновите" монарси, който обаче никога не прекрачва границата на светското приличие.
Красив, умен и енергичен, юношата с добри очи, разкошна усмивка и безукорни маниери има таланта да стане симпатичен на всички, с които се запознава, още в първата секунда. Обича семейството си, но повече обича свободата си, за която се бори неистово. Именно това го прави кумир не само на английската преса, която ласкаво го нарича "принца-плейбой", но и на сина на действащата Кралица, принц Чарлз, който нарича първородния си син в негова чест.
Принц Уилям се ражда на 18 декември 1941 година в семейството на Хенри, херцог на Глостър, брат на крал Джордж VI, и жена му - лейди Алис. Кралската двойка се опитва да има дете в продължение на дълги години, затова, когато се ражда малкият Уилям, щастието е безгранично. Уилям расте в атмосфера на огромна любов и много ласки. Родителите знаят, че първородното им дете заема едва четвърто място в списъка за наследяване на британския престол и надали някога ще стане крал, затова и се стараят да гарантират на момчето "нормално" детство – далеч от досадното обществено внимание. Налага им се обаче да преразгледат плановете си след внезапната смърт на дядото на Уилям, херцогът на Кент, който загива в авиокатастрофа през 1942 година. Приживе той заема поста генерал-губернатор на Австралия, затова, когато умира, кралското семейство трябва да излъчи нов човек на негово място. Крал Джордж VI счита, че по-достоен кандидат от Хенри Глостърски няма да намери. Подготовката по преместването в Австралия отнема почти три години. В това време семейството на Хенри и Алис се допълва - през август 1944 година се ражда братът на Уилям - Ричард. Половин година по-късно семейството в пълен състав се мести в Австралия. И макар че херцогът на Глостър не се радва на кой знае какъв интерес сред местното общество, децата му се превръщат в любимци на пресата. Особено Уилям. Журналистите откриват, че той е първото дете в историята на съвременните монархии, появило се на бял свят в редова болница, и го обикват безпристрастно. Пресата нарича Уилям "възхитително, чаровно, щастливо малко момченце", Дали поради рязката смяна на климата или заради неукрепналия детски организъм, Уилям боледува много в Австралия. Първо прекарва ушна инфекция, после го приемат в кралската болница в Сидни за отстраняване на сливиците, а при връщането у дома се разболява от коклюш. Всичко това се случва в рамките на година. И все пак, възстановявайки се от няколкото заболявания, Уилям отново се превръща в жизненото и смело момче, което възторгва социума с непрестанните си дръзки прояви. Например, по време на инициатива за засаждане на дръвчета в предградието Лаперуз (на югоизток от Сидни) през 1946-та, младият принц се отказва от лопатата. по думите му, много тежка. Навива ръкави и започва да копае малка дупка с ръце. Присъстващите зяпват от изумление, но момченцето не спира, докато не довършва започнатото.
През 1947 година по заповед на Краля, Хенри Глостърски се връща във Великобритания за да изпълнява официалните си ангажименти като член на кралското семейство. В онзи момент кралското семейство се готви за важно събитие - сватбата на дъщерята на монарха, на която трябва да присъстват всички от рода Уиндзор. На принц Уилям се пада честта да стане едно от момчетата-шафери на това историческо бракосъчетание. Друго кралско отроче, съпровождащо булката, е Майкъл, херцог на Кент. Принц Уилям получава прекрасно образование във Великобритания. Следвайки семейната традиция, постъпва в Итън, по-късно учи история в Кеймбридж. По спомените на хората, познавали го в онези години, той е старателен и чаровен студент, изключително популярен сред връстниците си. Независимо от "синята си кръв", Уилям никога не гледа на хората отгоре - напротив, всеки път е душата на компанията, много лек е в общуването и е отворен за всякакви преживелици и авантюри. "Беше много умен, при това всячески се опитваше да избягва "кралския" начин на живот - спомня си учителят му по история в Итън - Джайлс Сен-Обин. – Не можеше да издържа да го карат да прави нещо против волята си. С други думи, Уилям се разкъсваше между чувството за дълг и страстта към приключенията".
След Кеймбридж той, неочаквано за роднините, заминава за САЩ, за да изкара курс по бизнес и политика към Станфордския университет. Той е първият член на британското кралско семейство, който получава американско образование. Свободното си от учене време принц Уилям посвещава на спорт - пързаля се с кънки и се състезава с автомобили, дори се учи да пилотира самолет. Последното определено е предпочитаното му занимание.
Когато настъпва моментът да избере професионална сфера, Уилям се отказва от традиционната военна кариера, предпочитан избор на членовете на кралското семейство. Вместо това постъпва в дипломатическия корпус, с което реализира две свои мечти – да пътува много (в това число, пилотирайки сам) и да "избегне" гнета на кралските ограничения и условности, с които така и не успява да се примири. През 1965 година принц Уилям е изпратен с дипломатическа мисия в Лагос – най-големият град в Нигерия. Две години по-късно е преместен в Токио. Междувременно младият мъж успява да се сдобие с разрешение да пилотира самолет самостоятелно, и всъщност извършва полета до новото си назначение именно така - пътувайки по въздух под собственото си командване, в продължение на 16 дни. Опит, който донася на Уилям огромно изпитание, свързано с опасните метеорологични условия. Все пак, авантюристът принц успява да премина през всичко успешно и да приземи самолета си невредим на токийското летище. Уилям се ползва с голям успех сред момичетата, но не си представя, че ще срещне голямата си любов в далечна Япония. На светски прием, 27-годишният английски принц се запознава с очарователния модел от унгарски произход - Зузи Старклоф, мацка с богато минало. До срещата си с Уилям тя вече е била стюардеса, станала е майка, два пъти се е омъжвала и два пъти се е развеждала. Цялата тази бурна биография няма никакво значение за двамата млади, чувствата на които избухват в първия миг на виждането им. Зузи разказва, че в същата вечер, след като й представят Уилям, тя решава да му изпрати забавна бележка. "Мой приятел се канеше да прави маскен бал и аз реших да го /Уилям/ поканя, като написах: "Скъпи принц Чарминг. Казват, че едно парти не може да се счита за пълноценно, ако на него не присъствате вие. Затова и си загубих обувката...", и се подписах с Пепеляшка", спомня си дамата.
Кокетният жест проработва. Уилям се приближава до стола, на който е седнала жената и пита дали може да покани Пепеляшка на танц. Зузи се усмихва и му подава ръка. "Така започна нашият роман, споделя тя. Всяка минута бяхме заедно, когато не бяхме заети с нещо делово. Той беше много "чист" и много мъдър за възрастта си". Слуховете за романа на британския принц с два пъти разведената стюардеса още следващата седмица стигат до Бъкингам. В паметта на Уиндзор, както и на всички англичани, все още е свеж споменът за скандалната любов на Едуард VIII и Уолис Симпсън, която буквално взривява Кралството, подронвайки репутацията на монархията, като довежда до оттеглянето на Краля от престола. Разбира се, в края на 1960-те принц Уилям е едва на шесто място в линията на претендентите за престола, и на практика няма нито надежди, нито планове някога да стане крал на Англия. Не се възприема и като водещо лице на кралското семейство. Но, евентуалното съгласие на Уиндзор за брак между принц и жена от простолюдието със съмнителна репутация, обезателно би довело до нова доза негативи за имиджа на монархията. На фона на и без това нелеките за семейството 60-те, такъв сценарий би означавал тотална катастрофа.
През 1969 година принцеса Маргарет пристига в Токио, официално за да участва в бизнес-конференция по международна търговия. Всъщност обаче сестрата на Елизабет II има друга, неофициална, но от извънредна важност мисия: да проучи доколко сериозни са намеренията на херцога на Глостър по отношение на Зузи. Тя се запознава с възлюбената на братовчед си, след което инициира личен разговор с Уилям.
Маргарет дипломатично му казва, че прекрасно разбира защо той се е влюбил в Зузи – красиво и умно момиче. Но му припомня собствения си тъжен опит от отношенията си с разведения полковник Питър Таунсенд.
Съдейки по всичко, Маргарет не успява да повлияе на братовчед си. Решава все пак да направи последен опит да "вразуми" Уилям, като, вече от Англия, му пише: "Много се радвам, че успяхме да си поговорим. Мисля, че ще е разумно да почакаш малко, преди да се върнеш у дома и да усетиш как ще се развият нещата".
Само че Уилям има други планове. "Каза ми, че е писал на Кралицата да иска разрешение да се ожени за мен, разказва Зузи. - Елизабет му отговаря, че трябва да следва повика на сърцето си. Но принц Филип е крайно недоволен". Независимо от изненадващата благосклонност на Кралицата, Уилям все повече се чувства хванат в капан - той буквално се разкъсва между чувството на дълг и любовта си към Зузи. "Уилям беше предан на семейството си, имаше ред задължения и отговорности, - споделя любимата му. - Разбирах, че вътре в себе си води борба. Но знаех още, че чувствата му към мен са силни, затова и гледах на бъдещето с надежда. Никога не съм му оказвала натиск". Неочаквано в цялата схема се намесва съдбата: през 1970 година бащата на Уилям получава инсулт, синът спешно заминава за Англия. Много от членовете на кралското семейство въздъхват с облекчение - както скоро се оказва, обаче, напразно. Когато Хенри Глостърски се възстановява, Уилям решава да запознае родителите си с любимата жена. Срещата се състои в извънградското имение на семейството. "Баща му се чувстваше неловко, беше в инвалидна количка, спомня си Зузи. Но херцогинята ме прие топло. Демонстрира доброжелателност, беше мила. Седеше с ръкоделие в ръце, докато двете разговаряхме. Тъй като беше доста сдържана, ми бе трудно да разбера какво в действителност си мислеше".
След мероприятието Зузи заминава за Ню Йорк - иска да даде време на Уилям, в което да реши семейните проблеми и да изясни собствените си чувства. Двамата продължават да си пишат както и преди и прекарват часове в телефонни разговори един с друг. През лятото на 1972 година Уилям звъни на Зузи и я кани на авиошоуто Goodyear International Air Trophy, в който той самият ще участва. Зузи отказва, като причината е прозаична - работни ангажименти. Двамата се договарят обаче, че след шоуто принцът ще си вземе билет и ще й отиде в Ню Йорк на гости. Планът не е писано да се осъществи.
На 28 август принц Уилям сяда на пилотското място на самолета си и се вдига във въздуха. Изпълнявайки една от маневрите, губи контрол над управлението. Крилото на самолета закача дърво, машината рухва на земята, избухвайки в пламъци, а 30-годишният принц умира на място.
Зузи разбира за трагедията от журналиста, който й звъни на домашния номер в Ню Йорк. "Бях смазана, - разказва тя. Първото, за което си помислих, беше майка му, знаех, че е била на шоуто. Не се сещам за по-голям кошмар - да видиш смъртта на сина си".
След загубата на любимия, Зузи много дълго е в траур. Когато намира в себе си сили да продължи напред, решава, че от този момент ще живее така, както я е учил Уилям - като слуша само собственото си сърце. "Уилям ме вдъхнови да се науча да летя, - казва тя. След като той си отиде, станах не само пилот, но и инструктор".


    

Живота на принца в снимки :
бебе Уилям
 
С баща си

на сватбата на Елизабет като шафер

цялото семейство

със Зузи

в пилотската кабина

останките от самолета

Старите теми
Скрит текст:
Всичко за Кралската сватба-29.04.11
Новосъздаденото кралско семейство
Кралски работи и клюки
Кралски работи и клюки - 2
Кралски работи и клюки - 3
Кралски работи и клюки - 4
Кралски работи и клюки - 5
Кралски работи и клюки - 6
Кралски работи и клюки - 7
Кралски работи и клюки - 8
Кралски работи и клюки - 9
Кралски работи и клюки - 10
Кралски работи и клюки - 11
Кралски работи и клюки - 12
Кралски работи и клюки - 13
Кралски работи и клюки - 14 - Тиари
Кралски работи и клюки - 15 - Ергени с кралска кръв
Кралски работи и клюки - 16 - Новото поколение кралски наследници
Кралски работи и клюки - 17 - Князете на съвременна България от династия Сакскобургготски
Кралски работи и клюки - 18 - Някои от кралските бижута с история
Кралски работи и клюки - 19 - Дворците на британската корона
Кралски работи и клюки - 20 - Шведското кралско семейство
Кралски работи и клюки - 21 - Датското кралско семейство
Кралски работи и клюки - 22 - Нидерландското кралско семейство
Кралски работи и клюки - януари 2019 - Японското императорско семейство
Кралски работи и клюки - февруари '19 - Княжество Лихтенщайн
Кралски работи и клюки - март '19 - Замъци
Кралски работи и клюки - април 2019 - Кралици
Кралски работи и клюки - май 2019
Кралски работи и клюки - юни 2019 - Белгийското кралско семейство
Кралски работи и клюки - юли 2019 - Владетел(и)ките на кралските сърца или с други думи … Кралските метреси
Кралски работи и клюки - август 2019г - Княжество Монако
Кралски работи и клюки - септември 2019 - Великото херцогство Люксембург
Кралски работи и клюки - октомври 2019
Кралски Работи и Клюки - Ноември 2019 - Кралски Романси
Кралски работи и клюки - декември 2019 - Кралска Коледа
Кралски работи и клюки - януари 2020 - Кралски родословия
Кралски работи и клюки - февруари 2020 - Кралски сватбени рокли
Кралски работи и клюки - март 2020 - Половинките на европейските принцове и принцеси
Кралски работи и клюки - април 2020 - Кралските семейства на Великден
Кралски работи и клюки - май 2020 - Румънската монархия
Кралски работи и клюки - юни 2020 - Кралските рождени дати
Кралски работи и клюки - юли 2020 - Рояли на море
Кралски работи и клюки - август 2020 - Близнаците в кралските семейства
Кралски работи и клюки - септември 2020 - Отново на училище
Добавям и филма пуснат от Eiger в темата.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 09:59 от daviz

# 1
 • Мнения: 4 378
Благодаря за темата!
Правя предположение, че бебето на Евгения ще е момче. Твърде много жени са вече. Simple Smile

# 2
 • Мнения: 655
Красавец е бил този принц. И Зузи е била красавица. Благодаря за интересната информация!

# 3
 • Мнения: 6 008
Благодаря за темата!🌹
Гласувах за момче.
Много хубава Вики в розово:


# 4
 • Мнения: 4 234
Костюмът на Виктория ми харесва, но блузата отдолу много пресолява манджата. Друга блуза или поне друг цвят щеше повече да ми хареса.

# 5
 • София
 • Мнения: 3 505
Виктория винаги излъчва спокойствие, увереност и балансираност и затова много я харесвам.

# 6
 • Мнения: 480
Виктория винаги излъчва спокойствие, увереност и балансираност и затова много я харесвам.
И аз така, нищо общо няма с другите кралици, някои от които имат сериозен брой комплекси.

# 7
 • Мнения: 2 764
Благодаря за новата темичка! Аз пък гласувам за момиче.

# 8
 • Мнения: 960
Благодаря за темата Flowers Bouquet
Мисля, че ще е момче бебето.

# 9
 • ENGLAND
 • Мнения: 3 470
Мен ми е все тая момче или момиче, важно е живо и здраво да е.
И аз харесвам Виктория, само тези дежурни усмивки, не само нейните доста пресоляват манджата.

# 10
 • Мнения: 2 764
Всъщност причината Вики да е цялата в розово май е да изрази подкрепа към борбата с рака на гърдата, по розовата панделка съдя. Може и да бъркам, де, не видях на какво събитие е, само тоалета й Grinning Най-вероятно затова е и дразнещо розовата риза дето идва повече.

# 11
 • Мнения: 10 064
Бях писала и аз за Уилям в предните теми. Симпатяга.

Мисля, че ще е момиче бебето.

# 12
 • Мнения: 1 693
Благодаря за темата, daviz Flowers Cherry Blossom
Много жалко за Уилиям, че загива толкова млад. Голям красавец, изглежда е бил и интересна личност.

# 13
 • Някъде там
 • Мнения: 7 947
Да добавя ли опция, все ми е тая ? 😉
Шегувам се. Питах искате ли, няколко човека казаха, че искат и за това има анкета.
Верче, пропуснала съм поста ти за Уилям. Попаднаха ми негови снимки в иг. Видя ми се красавец. Потърсих инфо и историята му ми хареса, затова реших че ще е добре да е като тема.

Посетили са детската болница Астрид Линдгрен, Виктория.
Месец октомври е месеца на борба с рака на гърдата. Ще виждаме Виктория често в розово, доколоро разбрах. Председател е на федерацията за борба с рака в Швеция.
Максима от преди малко в разговор с държавният секретар по социалните въпроси.

https://www.instagram.com/p/CFxAp0bjtxS/?igshid=q958ven5kvbk
Интересна рокля. Това което виси не знам какво е. Ако е колие е много излишно.
Чарлс и Камила в Северна Ирландия днес.


https://www.instagram.com/p/CFxKUEgAiE-/?igshid=h72t0xcij2bi
Камито и маската, конкуренция на Матилде. 😀

# 14
 • София
 • Мнения: 5 944
Ооо, Камито ми е с една от любимите й рокли.
Това на Максима на врата изглежда като бадж.
Много хубаво розово на Виктория, но всичко в този цвят - ми заболяват ме очите...разбирам защо, но все пак, дори панделката едвам се вижда. Ризата ми се стори интересна. Всъщност сакото е това, което не ми харесва. Но заради каузата си струва и повече жени да си обърнат внимание!
Сега се връщам да чета, мерси за темата, daviz.

Общи условия

Активация на акаунт