Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

• 28 278
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Невена, до момента гараш ми харесва само на сладкарница неделя.
Ако идваш в България - съгреши и да не ти пука Mr. Green
За тази торта си трябва майстор.
Опера не съм я пробвала.

Миоки, така е.
Това с контузването съм го преживяла. 110 бях само три години, но преди това получих усложнения с кръста и движението рязко ми намаля. Дори и опити да се ограничавам не помогнаха.
Имало е седмици почти само съм седяла и лежала, защото бях с болки, ама няма как да не ядеш.
А често се случваше и от нерви да ям. Къде от нерви, я от избълван инсулин.

# 346
Вижте къде попаднах...преди да ви открия.....🙃🙄

# 347
Уха, там не си поплюват.

# 348
Коментара на Петкова Теди кърти Grinning
И аз бих написала на такъв кукундрел точно това.

Не знам дали може човек да е жив с такава кз.
Може и да е по-ниска. Глюкомерите мисля, че може да са доста неточни.

# 349
Е хубаво де, неточни са. Ама да видиш 10 и да изядеш Сникърс, по дяволите...  Че то и аз да изям такава глупост, сигурно и моята захар няма да е красива. Диабетик не знам как е видял изобщо какво показва, като е скочила толкова.

# 350
  • Paris, France
Какви са тези нерафинирани ВХ без никаква добавена мазнина? Това яде ли се изобщо?

Ако някой иска да яде ВХ без мазнини, това е друго - не се активира цикълът на Рандал, обаче кой яде така дългосрочно? А и ако успее да се храни така дългосрочно, ще се сблъска неминуемо с дефицити.
Всичките тези правила за хранене може и да са факти, но са неустойчиви (да се чете, никой няма да ги прилага до края на живота си).

Нерафинираните, цели храни са WFPBD. Яде се това, да, че е и вкусно.

Естествено, че се активира цикълът на Рандъл, защото като няма мазнини да пречат, ВХ или се изразходват,или се складират като мазнина. Като свършат си влизаш в кетоза.

Дефицити нямах, освен на Д3, който си ми е перманентен.

Права си, че е по-трудно от кето за хора, които не толерират плодове, но не е невъзможно.

Елора, ако някога си дойда,разчитам на тебе да ме заведеш. После бегом в парка 🥳.

Азара, без думи съм. Кошмар. Ръката на мацката с орловите, изкуствени нокти и глюкомера с КЗ 32.9 кърти. Вече си я представям с ампутирани крака и ръце. Е, не ги ли просвети? Не им ли писа за тази тема?

Офф - гадно е да знаем, че има измъкване и да не им кажем. Искате ли да им дадем линк?

# 351
Съгласна съм да съгрешаваме.
Споделен грях, не е грях  tooth   
А аз ще видя някъде опера да пробвам. Гледах клипче, интересна е.
Ако искате им дайте. Аз се чудя как не са разбрали досега за режима предвид информацията която ни заобикаля.
И как може човек, който знае, че има проблем да изяде и то сникърс.
Абе има хора няма смисъл да им се говори, ама дайте им.

# 352
Аз се канех да пиша там......няколко пъти, и после все се отказвам...Като излязох от болницата и първото което направих, написах "диабет" в търсачката на ФБ, и ми излезе тази група.....като се зачетох...и честно ви казвам, направо ми се насълзиха очите и се депресирах ужасно......но малко след това започнах да ровя за информация, защото бях сигурна че няма да е това начина ми на живот. Прави ми впечатление, че масово си карат така, но по-лошото е, че когато се появи някой нов/току що диагностициран/ и видимо уплашен съветите им  са от рода на, "абе може от всичко ама по-малко".......има и адекватни съвети разбира се, но се губят сред тълпата........иначе днес било ден на диабета...празнуват откриването на инсулина/до колкото разбрах/.....просто хората не искат да се лишават от плюскането, което ги убива......жалко....а наистина може да се живее без това ежедневие...ще започна да ги строявам....скоро....набирам сила Simple Smile

# 353
Редовният лаф на бившия ми свекър - Абе то ще се мре всякак, ама що да мра гладен и жаден?!?
Това по повод на нуждата да се ограничава от едно и друго че не му понасяха и лекарят му ги забранил.

Не искали да се лишават... Че тук да не сме приритали от глад я? Горките ние, за оплакване сме направо Grinning
Много пощеливи ще се окажат всички, сакън да не им стане нещо ако не изядат я Сникърс, я друга простотия. Да им имам приоритетите.

# 354
Нерафинираните, цели храни са WFPBD. Яде се това, да, че е и вкусно.
Бе не съм чула веган да изкара дълго, за това пък съм чувала доста страховити истории от бивши вегани, суровоядци, плодоядци и всякакви хранителни извращения.
Ти просто не си изкарала достатъчно дълго, за да се сблъскаш с тия дефицити. Simple Smile
Честно казано, да преживям по цял ден няма как да стане.

# 355
Странно е, че не си попаднала на групата на Ана-Мария  Там вече е съвсем сериозно, но и жената няма избор , като се касае за собствен син. Има и много рецепти.
https://m.facebook.com/vkusnozadiabeta/?locale2=bg_BG
Но все пак да не се бърка ИР и диабет на инсулин отвън, защото и при диабет 2 от един момент нататък няма връщане.

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 22:07 от tania6

# 356
Странно е, че не си попаднала на групата на Ана-Мария  Там вече е съвсем сериозно, но и жената няма избор , като се касае за собствен син. Има и много рецепти.

Но все пак да не се бърка ИР и диабет на инсулин отвън, защото и при диабет 2 от един момент нататък няма връщане.
докато бях в болницата...в стаята имаше 2 жени...възрастни...едната туркиня, говореща развален български ми вика: Нидей са тривожи чадо, вече си на инсулин......ще ти дадЪт пенсия...и пътни ще ти дадът......
Това се коментира основно, кой с колкото повече усложнения е от диабета....по-голям процент телк получава.....

Е, не мога да го приема това, ако ще и Сникърс да не видя до края на живота си.....има много по-лоши диагнози, които не ти дават шанс да си подобриш здравето само с хранителен режим.......

# 357
Тоя телк да не е 5 милиона на месец?
Ако е така, отивам да купя 2-3 различни торти Grinning
Честно ви казвам, не си струва усилията да се обяснява на хора с такова мислене.

# 358
  • Paris, France
Миоки, WFPBD успешно се съчетава и с кетогенна. Може да се яде лето зимата и WFPBD лятото, в смисъл истинско лято, не вашето 🤩.

Азара, за Бога, пиши на тези хора и им дай линк към темата ни! Можеш да си разкажеш успеха и така да ги мотивираш.

Елора, не всеки има времето, речниковия запас, познанията по химия, биология и биохимия за да търси методи, които на всичкото отгоре са в разрез с препоръчваното от докторите. Владея няколко езика на много добро научно ниво, от които 5 са говорени от над 200 милиона души всеки и на които има много научна литература. Само на английски намирам нужната информация с обяснения и подробни успешни истории. На френски е отчайващо, например. Затова разбирам скептицизма на хората и съм против банове и надхвърляне на инакомислещи. С време и търпение и те могат да осъзнаят нещата и да им потръгне.

Някой да е в контакт с Lachesis? Надявам се да е добре, да се подобрява и да е намерила уютно място за бъбрене по въпроса ИР. Поздрави от мене ако някой си пише с нея.

# 359
Нали това казвам "от един момент нататък".
То и тогава има възможност за контрол с храненето и намаляване на инсулина, но мисленето се променя,  а бе направо май изчезва и разум и логика, и желание...

Общи условия

Активация на акаунт