Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

• 28 406
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
sladko, хубаво е да го имаш. Дава нивото на гликиране на протеините или средното ниво на глюкозата в кръвта последните около 3 месеца.
В една лаборатория ли са правени изследванията?
Може и да има грешка. Пусни пак инсулин и глюкоза на гладно след седмица-две.

Роси, имаш, да. Опитай само с диета и движение - винаги това съветвам аз лично. За добаките Невена е спец, аз пия само вит.Д. Вдигни солта, за да избегнеш възможно най-много страничните ефекти на адаптацията, ако минеш на НВВМХ. Вит. Д е добре че си започнала. Няма нищо което трябва да вземеш, да пиеш непременно. По-скоро е след като започнеш, ако имаш нужда от нещо, тогава. С други думи, на този етап нищо наложително. Най-важното ти сега е да махаш неща, не да добавяш.
Аз бях на кето режима 6 месеца, за които отслабнах 19 кг, но после се изплаших с лек косопад и го преустанових в следствие на което качих 5 кг. Не искам да си мисля какви са ми били стойностите преди да започна режима с 19 кг отгоре...
Благодаря!
Ще ми бъде ли от полза да си взема глюкомер за да следя в начало кои храни всъщност не трябва да консумирам и какъв да бъде той, дайте ми съвет моля!

# 451
Миоки благодаря. Ще пусна пак КЗ и инсулин и гликиран хемоглобин след 10-на дни.
Няма да пия обаче неофирмина. А сладкото съм се амбицирала да спра /намаля с или без ИР.
П.П. В една лаборатория са правени.

# 452
Роси, има такъв момент с косата, увеличи протеина. Трябват ти минимум 1,5-2 гр на кг идеално тегло, с други думи, ако идеалонто ти тегло за ръста ти е 60кг - протеина не трябва да е по-малко от 90гр. средно дневно, при това пълноценни протеини. Ако тренираш, и повече.

sladko, добре си решила. В сладкото няма нищо полезно в наши дни. Било е, когато храната е била оскъдна и дълговременен глад е носел риск от смърт.

# 453
sladko, може да е грешка, може да не е.
Но е хубаво, че си решила за сладкото.
Казваш, че си слаба и имаш само малко на корем и талия.
Това говори, че имаш някакъв проблем. Но чак хапче да пиеш, не мисля,че е нужно.
Ако ти се прияде сладко, по-добре зелен банан или да си направиш някакъв кето сладкиш.
Това разбира се не редовно.
В днешните сладкиши освен захар, която ни вреди има и един тон изкуственяци с които организма доста трудно се справя.

# 454
Моето изследване е страшно... КЗ 6,1... И дотук с добрите новини. Холестерол 8, инсулин 11, на втория час 170, на третия 30. От липидите само триглицерите са ми в норма. Хормоните на щитовидната са ОК също. Още малко смелост ми трябва, за да ги пусна.
Какво значи високия инсулин на 60 мин.?

# 455
sladko, може да е грешка, може да не е.
Но е хубаво, че си решила за сладкото.
Казваш, че си слаба и имаш само малко на корем и талия.
Това говори, че имаш някакъв проблем. Но чак хапче да пиеш, не мисля,че е нужно.
Ако ти се прияде сладко, по-добре зелен банан или да си направиш някакъв кето сладкиш.
Това разбира се не редовно.
В днешните сладкиши освен захар, която ни вреди има и един тон изкуственяци с които организма доста трудно се справя.
Така е, да.
При инсулин 19 ми изписаха и лекарства, че и снощи ги започнах заедно с “диетата”.
С нормално тегло съм и като спра сладкото мисля, че и талята ще си дойде на мястото.

# 456
Моето изследване е страшно... КЗ 6,1... И дотук с добрите новини. Холестерол 8, инсулин 11, на втория час 170, на третия 30. От липидите само триглицерите са ми в норма. Хормоните на щитовидната са ОК също. Още малко смелост ми трябва, за да ги пусна.
Какво значи високия инсулин на 60 мин.?
КЗ 6,1 на гладно не е добра новина... 😉  Високият инсулин на пурви час означава ИР. Но и на гладно е завишен.
Артемис, благодаря. Ох, пак за кетоацидоза пишат (без да правят никакви уточнения)...🙄

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 19:00 от dolce miele

# 457
Кетоацидоза, при човек с панкреас, секретиращ дори и минимално количество инсулин от неядене дори на грам въглехидрат,  е невъзможно да се случи. При хора с диабет тип 2 или ИР, кетоацидоза, в следствие от кето хранене не е имало нито един документиран случай. При диабет тип 1 има известен риск, но само ако диабетът е неконтролиран.

Минерва, значи че глюкозата ти се е качила и от там инсулина, за да задържи/свали КЗ до нормални нива.

# 458
sladko, в различни лаборатории ли прави изследванията?

# 459
В една лаборатория са правени.
Третия път ще ги питам къде е истината и да ми ги направят безплатно 😂

# 460
В коя ги прави?

# 461
Бодимед

# 462
Здравейте момичета, в началото на седмицата след консултация с моя близка лекарка, реших да си пусна още изследвания в търсене на произхода на подпухналите торбички под очите....тя ме посъветва да си пусна белтък и урина. Аз покрай ходенето до лабораторията реших да пусна и ПКК...харесах си един пакет за 30 лв....та всичко изглежда добре, но ми е завишена пикочната к- на и малко повече фосфор имам.......според фитнес инструктора с който тренирам е заради неправилно отслабване, а докторката каза че нищо ми няма... иначе втора седмица от както тренирам във фитнеса още след първата тренировка ми дойде(по мои сметки с около седмица по- рано), и около 4-5 дена сутрешна КЗ беше в горните граници около 5,6- 6-1.....тази седмица направих 4 последователни днибтренировки, които са умерено натоварващи и от 3 дена вече съм на 4.6 сутрин 😀 иначе PH на урината мисля да вдигна малко с повече магданоз(така чет8х) другите продукти за вдигане са все плодове....какво да я правя тая пикочна к- на? И тоя фосфор...ново 10.....не съм забелязала да светя в тъмното😁

# 463
Пикочната к-на може да е признак за възпаление. Фосфорът не е проблем, моят също беше малко завишен и аз не светя Satisfied

# 464
Пикочната к-на може да е признак за възпаление. Фосфорът не е проблем, моят също беше малко завишен и аз не светя Satisfied
Да, но като другите показатели са добре.....къде да го търся това възпаление......сега се сещам, че  очите ми бяха  възпалени преди няколко дена.......имам си хронично възпаление от години....дали не е от това? В по-старите теми попаднах на мнение, че пик.к-на може да се повиши по време на отслабване....

Общи условия

Активация на акаунт