Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

• 28 395
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • Paris, France
Азара, първото, което забелязах е pH на урина 6, което е по-ниско и от киселинността на урината на нормален хищник. Цитат пиеш ли? Като си оправиш киселинността, ще се оправи и пикочната киселина. Не допускай да пада под 6.5! Повече фосфор може да значи повече витамин Д. Не е добре, защото се дърпа калций от костите, особено при кисела урина. Оправи киселинността!

Силови тренировки не са за тебе в момента. Трябва ти стабилна КЗ под 5, да махнеш Метформин и тогава. Силовите горят мазнина и КЗ се качва. Ти в момента само се изморяваш и нищо не правиш. Приоритет ти е КЗ, а силовите са накрая, като идеално ги започваш когато вече почти нямаш мазнина за сваляне. Можеш да правиш силови у дома, но да тренираш усилено на ниски калории е тъпо и ще го плащаш с понижен метаболизъм и ще си върнеш всичките кила и още + диабета. Tова треньорът не ти ли го каза?

# 466
Азара, първото, което забелязах е pH на урина 6, което е по-ниско и от киселинността на урината на нормален хищник. Цитат пиеш ли? Като си оправиш киселинността, ще се оправи и пикочната киселина. Не допускай да пада под 6.5! Повече фосфор може да значи повече витамин Д. Не е добре, защото се дърпа калций от костите, особено при кисела урина. Оправи киселинността!

Силови тренировки не са за тебе в момента. Трябва ти стабилна КЗ под 5, да махнеш Метформин и тогава. Силовите горят мазнина и КЗ се качва. Ти в момента само се изморяваш и нищо не правиш. Приоритет ти е КЗ, а силовите са накрая, като идеално ги започваш когато вече почти нямаш мазнина за сваляне. Можеш да правиш силови у дома, но да тренираш усилено на ниски калории е тъпо и ще го плащаш с понижен метаболизъм и ще си върнеш всичките кила и още + диабета. Tова треньорът не ти ли го каза?
Тренировките не са особено силови....съвсем умерени са. Започвам с 10-15 мин пътека или кростренажор/кардио/, после упражнения със собствено тегло , около 30 мин и на финала пак 10  мин кардио и 5 мин разтягане.....Инструктора е наясно със здравословния ми статус......пия магнезиев цитрат от месец сигурно, както и омега 3...магданоза ако увелича, дали ще оправя PH? Достатъчно ли е?

# 467
Да, но като другите показатели са добре.....къде да го търся това възпаление......сега се сещам, че  очите ми бяха  възпалени преди няколко дена.......имам си хронично възпаление от години....дали не е от това? В по-старите теми попаднах на мнение, че пик.к-на може да се повиши по време на отслабване....
Възможно е и това да има връзка. Пикочната к-на има и функцията на антиоксидант, така че оксидативен стрес от всякакво естество е възможно да я повиши.
Азара, според мен, основно кардио правиш, не силови.

# 468
"Кефи ме" как стандартно треньорите така се изказват...все едно не допускат изобщо вариант в даден момент човек да се чувства по-добре без да ходи точно на фитнес...И веднага се хвърля вината върху "неправилното отслабване". 😄

# 469
Преди време обсъждахме висока пикочна след преминаване на нввмх.
Нормално е. Но се изчиства това в един момент. Възможно е и от самото отслабване да идва.
Много е важно да се яде качествена храна. Изчистена от консерванти.
Преди години когато още си бях дебела и не бях на нввмх имах висока пикочна. Не ми се пиеха лекарства.
Премахнах много продукти с Е-та. Тогава доста безразборно се хранех.
Даже бях залитнала след един вегетариански период на колбаси. Ама всеки ден.
Спрях ги. Почнах да ям нормално месо. Но иначе си хапвах сладко, но намалих много и купешките сладки. Предимно си приготвях. Иначе ориз, леща, боб, яйца,сирене си хапвах.
Гледах и да не прекалявам, но имаше моменти емоционалното хранене си казваше думата.
Все пак след 2 месеца спиране на 95% от боклуците си изследвах пк и беше в нормални стойности.
Затова казвам да се бяга от консерванти. Даже тогава въглехидрати не съм спирала, не знаех, че са вредни за мен Grinning

Пий повече вода. Не прекалявай с кафето, защото пречи на алкализирането. Повече зеленчуци.
Лимон в чай също може.
За пикочната е добро Ренохелп - а.

# 470
Според последната ендрокриноложка, която посетих февруари, завишени стойности на пикочна киселина са нещо нормално при нисковъглехидратен режим. Затова се гледа цялата картинка, не само конкретен резултат.
И аз като Миоки мисля, че Азара не тренира силово, а по-скоро аеробно.

# 471
Това за добрата новина го казах хумористично. Май съм забравила да сложа намигванката, даже и не знам къде е на телефона. По изключение пиша от него, в нормални обстоятелства не си давам този зор 😜
Много бързо ви върви темата. Аз пиша и в още една, там е доста по-бавно темпото - да речем по 2 стр. на ден. Тук едно 4-5 си изписвате.
Моята КЗ беше 5 преди 1 г. Преди още една 4 и нещо. Следях се, защото качвах кг, аз пиех и лекарства в определен момент, които качваха апетита... А може и да не е било това. Много бързо станаха нещата - за 2 години.

# 472
За лимона четох че алкализира, но не съм сигурна дали е ок...нали е цитрус/плод. не съм го засичала как ми влияе на кЗ.....
Кафе пия само 1 и то след закуска , много рядко пия 2ри за деня.
Храненето ми е много стриктно...яйца, месо и зеленчуци, и малко млечни..... залитания нямам.....Вода обаче наистина не пия кой знае колко:( т.е пия но май не е достатъчно

# 473
Винаги трябва да се гледа общата картина. Все пак сме сложна система и всяк нещо взаимодейства с друго.

Минерва, ти си си имала висок инсулин вероятно доста преди да започне да ти се качва КЗ. Тези 2 години по-вероятно да се е забързал процеса, но си е тлял от доста повече време. Вероятно лекарствата са допринесли също за ускоряване на процесите.

Азара, лимоните са ок, стига да не ядеш по няколко дневно. За подправяне на салата или бульон, стават.

# 474
Азара, увеличи водата. Горе долу колко пиеш?
С лимоните не прекалявай. Не влияят на кз, водят се с ниско ГИ.
Преди години прекалявах с лимони. Три на ден в салати и получих алергия от пренасищане.
Не казвам по-няколко. А примерно си правиш 1-2 чая и капваш лимонов сок. Да кажем дневно може половин лимон.

# 475
Елора, около литър изпивам.....макс литър и пол. Разхождам се из нас с 1 шише.....ама никак не ми се пие вода.....мъча се да си напомням....а като знам , когато бях с КЗ 19 изпивах по литър на час......Сутрин като стана /към 7ч/пия чай, после към 10ч пия 1 кафе с малко мляко, ама се лигавя на него поне час........

Някой питаше за прясното мляко, аз твърдо се спрях на козе мляко/купувам на Олимпус 3,5%/ и нямам проблем с него.....а киселото мляко 2% така ми вдигаше КЗ в началото, че още изпитвам страх към него.....но миналата седмица нали си правих домашно кис.мляко от домашно козе......едва вчера се престраших да го опитам и нямах покачване на кЗ....вкуса му е уникален........няма нищо общо с купешкото......
Като цяло залагам на млечните продукти от коза....Simple Smile

# 476
Кафето обезводнява принципно.
Гледай поне 2 литра да са.

Козе сирене съм яла. Баба ми правеше. Уникално е. Купувала съм и от магазина, но не е същото.
Виж кисело козе мляко не съм опитвала. Не съм се и заглежала дали продават. Но ако видя, ще взема да опитам.

# 477
Аз съм от тия, които не се наливат насила с вода. Пия като съм жадна и това наливане ми прилича малко като яденето по 5 пъти на ден - така трябвало. Прекаляването с вода, също може да доведе до проблеми като загуба на електролити.

# 478
Елора, около литър изпивам.....макс литър и пол. Разхождам се из нас с 1 шише.....ама никак не ми се пие вода.....мъча се да си напомням....а като знам , когато бях с КЗ 19 изпивах по литър на час......Сутрин като стана /към 7ч/пия чай, после към 10ч пия 1 кафе с малко мляко, ама се лигавя на него поне час........

Някой питаше за прясното мляко, аз твърдо се спрях на козе мляко/купувам на Олимпус 3,5%/ и нямам проблем с него.....а киселото мляко 2% така ми вдигаше КЗ в началото, че още изпитвам страх към него.....но миналата седмица нали си правих домашно кис.мляко от домашно козе......едва вчера се престраших да го опитам и нямах покачване на кЗ....вкуса му е уникален........няма нищо общо с купешкото......
Като цяло залагам на млечните продукти от коза....Simple Smile
До навик е за това, пиеш по малко дори и да не ти се пие, ти като усетиш жажда значи вече реално си обезводнена. И аз не съм фен на наливането с вода насила но може и да има връзка с повишената киселина дето те притеснява.
По принцип на въглехидратно хранене което минава за стандартно имаме нужда от повече вода, та от там са нормите за това колко да се пие.
Не знам колко е приложимо при теб и къде се намираш, но възможно ли е просто водата която пиеш да не ти допада на вкус? Знам колко смешно звучи, водата няма вкус от нея си, но реално не е съвсем така. От доста години ползвам кана с филтър за водата вкъщи. Не че водата от чешмата нещо не е наред, но на мен не ми е "вкусна" и пиех много малко заради това. Ако е време да сменя филтъра, а пък съм забравила и познайте какво става - пия по-малко вода. И се усещам като станат поне ден-два такива.
Друг вариант е по резенче лимон във водата, става много приятна а и ти искаш и без това да консумираш лимони допълнително.
И другият е нещо до което също съм прибягвала - билкови чайове вместо вода, те са ми винаги вкусни. Служеше ми добре на предишната ми работа, че там все нещо и някой имаше да се занимавам и не се сещах или нямаше кога да ида да пия вода. Създадох си навик да си правя чаша чай и да сядам с нея за няколко минутки, тогава си я изпивах винаги цялата. А иначе я пийнех няколко глътки, я не, по някое време и бъбреците ми протестираха вече чак.

Отново благородно завиждам за домашното кисело мляко, бих си правила и аз но нямам възможност да си набавям суров материал дето не е от магазина. Ще си пия кефира вместо това, учудващо още не ми е омръзнал този домашен любимец, а пък и на вкус ми харесва.

# 479
То нещо че е навик, не значи че е полезно.
И аз имах навик да ям много сладко.
А жаждата си означава, че вече организма е обезводнен и трябва да навакса.
И трябва доста вода.

Общи условия

Активация на акаунт