Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

• 28 370
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Това казвам де, вместо навик да не пие вода, да си създаде навик да пие.
Човек се приспособява, за себе си съм установила че съм свиквала и с малко сол (нали навред тръбят че била вредна, та преди години си я бях ограничила много), и с малко вода. Ама ако ги приемам в по-нормални количества се оказва че ми е по-добре.

# 481
Нати, благодаря ти за насоките....вода пия основно бутилирана....Велинград купувам най-често, купих си преди време и кана Брита, но колкото и тъпо да звучи не ми допада да пия вода от чаша......от чешмата //....абсурд...ужасна е. Живея в Русе, и водата тук никак не е хубава. Преди 10 год като строихме къщата, мъжа ми сложи някакъв филтър към водопровода, но и тогава не усетих разлика във вкуса, единствената разлика беше че плочките в банята не побеляваха толкова, но и това се промени с годините...Обичам да си разнасям шише/литър  и пол/ навсякъде из нас....така съм свикнала. Преди много време , като правих Дюкан....имах силно главоболие и тогава се научих да пия вода изобщо.....поне едно хубаво нещо ми остана, и от тогава намразих и  пилешкото хахахха, защото маа'х яко пилешки пържоли.....тогава много кг бях свалила за кратко време, но бях млада Simple Smile кожата ми не провисваше както сега....
Елора, аз бях голяма кафеджийка......не можех да си представя да живея без кафе, но като казвам кафе, аз винаги го свързвам със захар и много мляко/задължително пълномаслено/....да, не е съвсем кафе вече, но така си го обичах, и то много. Където и да ходехме /по почивки/ аз си носех кафе машина с мен и литър прясно мляко......Сутрин задължително изпивах по 2 кафета....следобяд според зависи...лятото пиех фрапета/със захарен сироп/....както казва майка ми: Ти не се усещаш, ама има няма литър мляко изпиваш на ден......мисля, че съм пристрастена по-скоро към млякото , от колкото към кафето.....Купувах цели стекове с пр.мляко и изпадах в ужас, ако свърши млякото и нямам за другия ден за кафето.....Знам, че кафето е деуретик, но може би заради млякото, ме засища и мога да изкарам спокойно цял ден на "кафета" и не ожаднявам.
Сега, нямах избор и си наложих да започвам деня с чай.....свикнах...купила съм си доста различни, и ги редувам.....и без захар свикнах......сега организма ми диктува какво и как.....не аз него Simple Smile
Но, ще пробвам с лимончета......ще си поръчам и лентички за PH.....Благодаря на всички за съветите.....както винаги адекватни Simple Smile))))

# 482
Мале, страшен кафе маниак си била.
Щом си влачила кафе машина на почивка.
Че то навсякъде си има кафе автомати Grinning

# 483
Хич да не е, поизпробвали сме това-онова през годините, докато си намерим кое работи за нас. Ще си намериш и ти как ти е най-добре.
За кафето разбирам, ама това мляко наистина ми звучи много, може би защото аз не съм фен на прясното.
Имам приятели дето си носят кафемашината на почивка, те и все по разни бунгала и прочие ходят май де, та им е част от провизиите. Тяхната е сравнително малка, не е кой знае какво да се вземе и тя в колата. А кафе от автомат сравнено с истинско току-що приготвено еспресо с избрано от теб кафе... недей сквернослови така, моля те Joy
Освен че автоматите са ми гнусни, то трябва и да се излезе навън за да се купи кафе, било от автомат или кафене. Че той най-големият ми кеф сутрин е да не правя нищо докато не съм се насладила на кафето си. Разтворимо ще пия, ама не се повличам навън за такова нещо още със ставането.
Скрит текст:
Имало е случаи други да се почувстват не точно в безопасност де, та предлагат те да излязат да ми донесат кафе Joy При разни събирания с приятели за по уикенд, примерно. Успявам да изсъскам по едно Браво за инициативата, заявявам че за мен баничка не ща, но да ми вземат свястно кафе а не от автомат Joy

# 484
Аз за това съм на нес - нищо никъде не трябва да нося Joy Всъщност, започнах нес още едно време когато не можех да си направя само едно кафе (нямах машина), а не можех да изпия за 2-3 часа цяла кафеварка, пък ако кафето ми престои повече от около час, му се променя вкуса и не става за пиене. После така и си останах. Еспресото ми е силно, а аз обичам да си го ближа дълго едно кафе.

# 485
Абе за пет дни все ще изтърпя кафе от автомат.
Пробвала съм да си варя кафе, гадно е, не ми харесва.
Имам кафе машина, ама не мога да я мъкна. Тежка е, аз с автобус пътувам или влак, да не съм луда и това да мъкна Grinning
А разтворимото кафе или нес не мога да го приема за кафе. Просто не мога.

# 486
Към вендинг машините съм хипер предубедена.....поне едно време първите машини , кафето беше отврат....сега не знам, нес кафе обичам....на Мляко с нес Simple Smile))))) и си поръчвах такова като сядам на заведение, за да не ми наливат нискомаслено мляко в кафето/ с такова се работи по барчетата/...веднага го разпознавам като видя блудкавия цвят Simple Smile)) да..всеки си има своите лудости:) кафемашината, която си разнасям е от тези на Дол1е густо...не заема място, но съм си купила кафероботи за навсякъде....на работа, в нас, на село.....Simple Smile)))) Несравнимо е прясно смляно кафе, нищо че "развалям" кафето с млякото.........отделен въпрос е, че много бързо се скапват/при неправилна поддръжка/ и не си заслужават лудите пари....Покрай мен обаче, и ММ спря кафетата...той си пиеше чисто. Сега и двамата сме на чайче Simple Smile
Тези дни се каня да пробвам прословутото бронирано кафе...да видим Simple Smile Кокосовото масло трябва ли да стои в хладилник, след като се отвори или рискувам да се прецака като го държа в шкаф?

# 487
Азара, не ти препоръчвам да държиш кокосовото масло в хладилник...не и, ако не държиш много да е твърдо (почти) като тухла.😆 Под 25 градуса побелява и се втвърдява, прилича на вид на мас, но според мен...става по-твърдо.  Над 25 градуса е прозрачно и като мазнина на вид, нищичко не му става да е извън хладилник! Моите никога не ги слагам в хладилник (имам 1 буркан резерва, също е навън).
Някои автомати правят учудващо добро кафе! По почивки постоя но мъка пакетчета с разтворимо кафе (не 2 в1 или 3 в 1), обаче е мега рядкост извън хотела да има опция от автомат само за гореща вода...изхитриха се...само чаша дават, топла вода...не.....Обикновено от машина си взимам неподсладено какао, но рискувам понякога и с кафе...

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 13:57 от dolce miele

# 488
От тези автомати дето са навън на улицата може и да излиза вкусно кафе понякога, но са ми гнусни. Ставала съм свидетел без да искам на такъв отворен да го чистят, и не ми хареса гледката изобщо, та ако ми е зор да си взема дозата кофеин, по-скоро бих преглътнала разтворимо отколкото да пипна кафе от автомат навън. Без пари да ми го дават не бих го изпила, камо ли да изляза специално за такова кафе.

Азара, кокосовото масло си е стабилно, не гранясва и извън хладилника, нищо му няма. Ако пробваш бронирано кафе, гледай да го разбиеш в блендер или с тия малките миксерчета за фрапе, а не просто да сложиш маслото. Иначе се оцъкля отгоре и е гадно за пиене, то направо си топиш устните в олио. А разбито става кремообразно такова цялото, на доста хора им харесва.

# 489
  • Paris, France
dolce miele, като млада си носех малък електрически бързовар и канче с мене. Така винаги имах гореща вода за кафе. После мъкнех електрическа кана за гореща вода. В някои хотели има в стаите, но в много квартири стаята беше на етаж над кухнята и не исках да се разкарвам за едно кафе. Ох, сега се сещам, че и пералня с отделна центрофуга съм мъкнала тогава.

Нес кафе не мога да пия без мляко. Направо ми е гадно. В Англия го пропих, ама си е кощунство. С мляко си ми харесва, де.

Кокосовото масло го държа в шкафа. Сто пъти казвам на свекърите да не пращат и всеки път ми пращат. С него си мажа тялото, та да не го зяносвам. Децата никак не харесват вкуса и няма как да го оползотворя в манджа, освен ако не е само за мене.

# 490
За любителите на кафе със захар и мляко (по много и от двете), ще разкажа аз как постепенно си промених моите навици. Първо реших постепенно да намаля захарта. Беше преди много години, започнах от 4 лъжички с връх!!!! Това е сигурно 5-6 пакетчета. Установих, че ако има мляко, нямам нужда от толкова захар. Установих и че зависи от типа кафе - ако е нес (мока на грандос) или ако е еспресо/шварц - Арабика, не са горчиви, даже някои имат естествена сладост. И почнах да намалявам на 3, 2, 1, половин лъжичка. След това просто спрях захарта в кафето и слагах мляко (то подслажда; пълномасленото го прави по-вкусно, или сметана, от онези боклуци на прах също ставаха за мен тогава). След това от години захар не съм слагала в кафе, реално за 3-4 седмици вкусът ти се променя и като пийнеш кафе със захар ти е противно. Интересно, че това беше единствената напитка, която някога съм подклаждала. Иначе и като дете мразех да ми сложат захар или мед в чай, мляко, кисело мляко и каквото и да е, но кафето не знам защо така свикнах. Може би защото като ученички си си разбивахме нес със захар на пяна, а и имаше основно гадни горчиви робусти дето и след кило захар горчат като отрова.
И така от години не пия кафе със захар. В  момента, в който реших да мина на истинско нисковъглехидратно хранене вече и млякото бях намалила, защото бях решила, че не е нормално да изпивам 300-400 мл мляко всеки ден, все едно съм теле. Минах на сметана - животинска (или истинска от пасищни животни) или компромисно uht като pilos пълномаслена. С нея кафето става плътно и вкусно от много малко количество, несравнимо по-мек вкус от млякото. Даже вече ако нямам сметана, предпочитам краве масло пред прясно мляко. Реално мазнината прави този мек, кремообразен вкус. Според мен веднъж опитал човек с истинска сметана, прясното мляко му е безвкусно. Обаче аз винаги съм мразела капучино и разпенено топло мляко в кафето. Или мазна сметана, или студено мляко. Пяната ми е с вкус на стереопор Simple Smile
Пробвала съм с кокосово масло, но нямам машинка за разбиване и всичко се утаява отгоре, ама става, когато нямам друго..
С домашно ядково мляко (от бадеми, лешници или др. Под.) също става, но пак бих включила мазнина (кокосово), защото готиния вкус идва от мазното. Иначе се правят много лесно, боклуци в кутия от магазина и 100 е-та, представяни за здравословни веган млека не купувам!
Аз и черният чай го предпочитам с капка сметана дори, но мога да го пия и чист.

# 491
Деси, и аз като теб бях. Бъркалката седеше права в кафето Grinning
Замених я обаче веднага след диагнозата с кафява. После от 4-5 почнах да намалям. Някъде 2 месеца ми отне. После на мед минах. 1/4 от най-малката лъжица, тоест на върха. Най-дълго с меда карах и няколко месеца след като почнах режима вече ми стана гадно и от меда.
Прясно мляко купувам от 0,500. И често ми се разваля, защото капвам малко. Стига ми за около седмица.

# 492
И аз си нося кафемашината на почивка. Но го пия чисто, без мляко, без захар, без стевия, без ни-що. Черно. Но пак пия доста - понякога 3-4 кафета. Старая се да го намаля.

Много ми е комфортно в темичката ви. Да, аз подозирах, че така стоят нещата при мен и през годините съм надничала при вас, старала съм се да взаимствам някакви идеи, но не много упорито.

От година-две започнах да пия чай /отново/. Имала съм и период с чай през годините, преди 10 да речем, после го спрях, вече и не помня защо. Сега започнах с подсладен, с мед/захар, после усетих, че съм качила кг.и реших да спра подслаждането на чая /изпивам по 3-4 чаши дневно/, минах на стевия и лека полека на неподсладен. Много ми е добре.

Деси, под "машинка за разбиване" да нямаш предвид "миксер за фрапе"?

Дотук нищо не съм видяла за смутита, не употребявате ли? Защото са предимно плодови или?

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 12:22 от Минерва

# 493
Деси, аз пък не харесвах разпенено мляко, но в последните години започнах да го харесвам понякога и така. ММ е виновен, прави чудесно капучино (по едно време, преди няколко години, беше започнал да ми го носи често в леглото)  😄 Но не го пия често така. За поглезване или ако съм в такова настроение.
"Капучино" обаче винаги съм харесвала, т. е. същите съставки, но без разпенването. Сега имам миксерче за фрапе на ток, леко, компактно, ефективно- разбивам с него предимно масло и кокосово масло в кафето. Мляко почти никога, защото все забравям как ставаше...имаше някаква тънкост за температурата на млякото или за масленността...
Минерва, аз си правя понякога смутита. По-скоро зелени. Но не е често. Пия ги бавно, все едно и тях дъвча...

# 494
Предпочитам да не си пия храната. Напитките са само вода, чай и кафе. Плодови смутита няма да помириша дори, а зеленчуковите са гадни.

Общи условия

Активация на акаунт