Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

• 28 368
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
И аз си нося кафемашината на почивка. Но го пия чисто, без мляко, без захар, без стевия, без ни-що. Черно. Но пак пия доста - понякога 3-4 кафета. Старая се да го намаля.

Много ми е комфортно в темичката ви. Да, аз подозирах, че така стоят нещата при мен и през годините съм надничала при вас, старала съм се да взаимствам някакви идеи, но не много упорито.

От година-две започнах да пия чай /отново/. Имала съм и период с чай през годините, преди 10 да речем, после го спрях, вече и не помня защо. Сега започнах с подсладен, с мед/захар, после усетих, че съм качила кг.и реших да спра подслаждането на чая /изпивам по 3-4 чаши дневно/, минах на стевия и лека полека на неподсладен. Много ми е добре.

Деси, под "машинка за разбиване" да нямаш предвид "миксер за фрапе"?

Дотук нищо не съм видяла за смутита, не употребявате ли? Защото са предимно плодови или?
И аз питах преди време за смутитата, но по-скоро заради зеленчуковите, защото не приемам достатъчно зелении...така и не съм пробвала, почти съм сигурна че няма да го пия/по-скоро ще ги готвя, като имам предвид спанак, магданози и подобни/....с Плодовете аз лично много внимавам, хапвала съм само грейпфрут, ягоди, малини и боровинки, и то рядко. От ябълки вдигам много висока КЗ. Не трябва да се прекалява с количеството...все пак е фруктова захар.

Деси, мога да се обзаложа, че сега ако си сложа лъжичка захар в кафето с мляко, ще бъда на 7то небе/и над седмото на глюкомера Simple Smile))) Горчи ми, но продължавам да си мисля как ще си изпия едно кафенце......всеки ден. Не знам защо така съм се хванала за това кафе, като удавник за сламка Simple Smile  Аз много пъти съм опитвала да намаля/спра захарта, но никога не е имало ефект...чак сега, когато се наложи...а слагах по 1-2 макс. малки лъжички....
Каква сметана имате предвид животинска, че и от пасищни животни? Снимка може ли някой да даде, примерна?

# 496
Абе чудя се нещо и ме яд.
НВВМХ си е на мода от доста време.
И защо не са се сетили досега да правят кето дюнери и кето хамбургери за нас. И кето пици.
Да, ще кажете - направи си.
Ми не искам, мързелива съм Grinning

# 497
А, колко му е да правят някъде и такива, макар че подозирам че цените няма да са хич красиви.
По едно време май гледах някъде снимки от някакво място с обедно меню с надпис че сервирали ястия по режима на Узунов... Не помня от кой град беше, помня само колко се смях тогава

# 498
  • Paris, France
Абе чудя се нещо и ме яд.
НВВМХ си е на мода от доста време.
И защо не са се сетили досега да правят кето дюнери и кето хамбургери за нас. И кето пици.
Да, ще кажете - направи си.
Ми не искам, мързелива съм Grinning

Ето идея за бизнес 🤩. В ОАЕ вече има доста такива ресторанти и доставящо такава храна бизнеси.

Азара, като те мъчи толкова захарта в кафето, ами дай си 2 дни седмично и пий кафето със захар и после иди да правиш кардио! Тъкмо ще си поправяш ИР, а и ще си доставям удоволствие. Вече ти писах, че отслабнах първите 4 кила на кафета с мляко и захар, следващите 4 кила на кафета с мляко или сметана и чак за последните 5 махнах мляко и сметана заради калориите. След като отслабнах си започнах пак кафе с мляко, като веднъж дневно слагах и половин лъжичка захар. След 3 месеца се хванах, че не посягам към захар и спрях. Млякото го махнах наскоро, преди година и половина. Разболях се от нещо, от което кашлях и гърдите ми свистяха и не ми се ядеше нищо от високата температура. Изкарах 5-6 дена на пилешко и после спрях млечни за да не ми правят храчки сополи и мукус. Сега слагам мляко 2 пъти и годишно.

# 499
Невена, Аз се замислих и предния път като ми го написа:) ама голям страх......сега като правя наистина кардио по-често...май ще пробвам наистина Simple Smile

На Храна от ресторант не знам дали бих се доверила аз.....никак не им вярвам.....едно е ,умишлено да прегреша с нещо непозволено, друго е да ми я набута някой без да знам.....Simple Smile

# 500
Оф, да бе, бизнес ще ти правя Grinning
Пари трябват за тази работа.

Иначе в ресторант без проблем може да си спретне човек меню по нввмх.

# 501
Когато човек е на този режим отвиква от вкуса на сладкото и почват неща, които изобщо не са истински сладки да му сладнят, а подсладените да са му твърде сладки. Та според мен е въпрос на няколко седмици навика с кафето без захар, но може да смениш сорта кафе. В специализираните магазини за кафе може да ти предложат различни - горчат робустите по принцип. Аз обичам по-киселинни - отивам, казвам им какъв вкус искам и те ми предлагат, мелят спрямо типа на приготвяне и т.н. Кафето си ми е удоволствие и всеки ден си го чакам с нетърпение.
Сметаната от пасищни животни я купувам от “чифлик ливади” в София, незаквасена за кафето. Но те сами си гледат животните и по нормален начин и съответно не винаги има сметана - по принцип само в индустриални производства могат 365 дни в годината да вадят продукция … цената я плащат животните със страдания и ние със здравето си, щото като се храним от болни животни, няма как и ние да не се разболеем. Пасищни -ще рече, че не ги изхранват с царевица, а с трева, сено …. Това има значение за съотношението на омега 3 към омега 6 мазнини в млечните, месото, яйцата. Хранени с царевица животни дават месо, яйца и мляко с по-различна хранителна стойност, повече омега 6, по-лош тип е мазнината и провъзпалителна. Ако са били и на антибиотици и други гадости - това също отива в мазнината, токсините се складират в мазнината. Затова, ако човек ще яде мазно месо, е много по-добре да е от качествено гледани животни.
Като няма такава сметана си купувам от лидъл животинска, сладкарска, неподсладена или друга подобна, но гледай да е животинска и поне 30% масленост и да няма захар и др. добавки. Никога не купувам “крем за готвене” - това е растителен боклук.
Хаха, Елора, ние сега с мм сме в Турция през ден сме на дюнери, ама порция Wink - изяждам си с кеф месото, зеленчуците и туршията - съвсем кето си е. Малко странно ни гледат, че не искаме хляб и омитаме тройна порция, ама ни е екстра.

В ресторантите все слагат гадости в храната. Като си меря КЗ и ги улавям. Я ще сложат нещо сладко в дресинга на салатата (почнах да искам салатите да са не овкусени), я някъде ще бутнат малко брашно за сгъстяване на нещо, я захар в доматените сосове и т.н. Та е коварно, но от време на време не е болка за умиране.

# 502
Деси, покажи някоя снимчица...🙂😜

# 503
Деси, моля те кажи - искат ли на границата освен зелен сертификат, отделно ПиСиаР тест, че така дочух, а се чудехме дали да не направим едно ходене до Одрин?

# 504
За минаване на границата е нужно 1 от следните 3 неща: сертификат за завършена ваксинация или сертификат за преболедуване или негативен тест (може антигенен или pcr). Реално това е зеления сертификат за ЕС и Турция го признава.

# 505
Тази вечер в Кауфланд един човек се оплакваше, че не иска да си прави PR тест...🤣🤣🤣

# 506
Имаше преди известно време едно дюкянче на Шишман, което предлагаше кето обяд през takeaway. Поръчах веднъж - два сандвича със шунка и не помня дали беше чедар или някакво друго сирене. Платих 10+ лева, ама реших, че е ок - за каузата, налЕ! Какво да видя - дойдоха 2 питки с по един слайс шунка/сирене и резен маруля. Лошо няма, ама питките съм 120% сигурна, че бяха от сместа на кетобг. Себестойността на всичко не знам дали беше и 2 лева! Поядосах се и повече не повторих.

# 507
Тази вечер в Кауфланд един човек се оплакваше, че не иска да си прави PR тест...🤣🤣🤣
Карай да върви, те сега всички тестове са само за Ковид... каже ли се тест, за това ще е Grinning
Скрит текст:
На работа редовно го слушам това - идва някой и иска тест, имаме ли? На въпроса какъв точно тест се търси, направо е възмутен отговорът - Е как какъв, за Ковид, много ясно!
Е, ясно ясно... колко да е ясно? Може да търсите за бременност или за овулация или за наркотици или знам ли ви какво търсите друго Grinning
Някои и на тест лентите за глюкомера им викат тестове и като кажат че искат да си купят опаковка с 50 теста и падаш от стола

Така де, всъщност влязох да допълня Desii_123 относно кафетата - не само с по-малко робуста горчат по-малко, но и по-светло изпечените. Някои са толкова тъмно опечени че горчат дори само от това. И си е вярно и това че като отвикне човек от наистина сладките неща, после му се виждат непоносимо сладки, а не нещо нормално.
А при хранене навън обикновено не поръчвам неща с разни сосове, така че предимно ми е лесно. Не че ми се е случвало скоро де, ама по принцип говоря. Излизанията с компанията ми си е основно по разни непретенциозни места тип бирария, не баш ресторанти. Идеално ми е да си поръчам някаква мръвка на скара. За мен това си е вкусотия и разнообразие, тъй като вкъщи нямам възможност да имам скара. И се вписва и в храненето ни идеално, те обикновено дори не са овкусени а само опечени месцата. Салати с дресинг също почти никога, а дори и да ме изкуши някоя ще е толкова рядко че не си го слагам на сърце там 1 лъжица дресинг. Той да ми е кусурът, дето се казва.

# 508
Кристи, това си  е голяма надценка.
Излагат се яко.

# 509
Да, за съжаление всеки "яхва" вълната и колкото повече - толкова повече. За питките съм сигурна, защото аз също съм купувала въпросната смес от кетобг и вкусът ми е много познат.

Помня, че бях взимала и някакви бисквити от дюкянчето - като надценка бяха една идея по-добре, но чак нагарчаха от подсладител. Бяха просто ужасни. А иначе би било толкова хубаво да има откъде да поръчаш нещичко, в пристъп на лудост за сладко и т.н., вместо да държиш продукти и да се чудиш коя рецепта да ползваш или кога да намериш време да направиш нещо. Ето аз преди 2 месеца, мисля, бях споделила, че направих едни ореховки и какаов сладкиш. Не знам дали и 2 пъти посегнах към тях. Съответно сладкиша изхвърлих, като мухляса, а ореховките днес ги запратих в коша, защото само ми се мотаеха в хладилника. Изводът какъв е? Прахосничество от класа, ама пък ако ми се беше прияло нещо - имах готово. Смятай, ако имах опция да ми се прияде и да поръчам, щях да се родя.

Общи условия

Активация на акаунт