Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява режимът „Life120“ и какви са обвиненията срещу неговия създател?
Какви са основните характеристики на италианската кухня и какви са предпочитанията на италианците по отношение на храната?
Какви са основните характеристики на средиземноморската диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява режимът „Life120“ и какви са обвиненията срещу неговия създател?
Режимът „Life120“ е създаден от италианския журналист Адриано Панцирони и се основава на средиземноморската диета, включваща броене на калории. Обвиненията срещу него идват от Асоциацията на лекарите и производителите на хляб и хлебни изделия, които го обвиняват в злоупотреба с лекарската професия, тъй като той не е лекар или диетолог. Те твърдят, че той злоупотребява с популяризирането на хранителни принципи, които не са научно обосновани.
-
Какви са основните характеристики на италианската кухня и какви са предпочитанията на италианците по отношение на храната?
-
Какви са основните характеристики на средиземноморската диета?
-
Как се приготвя шкембе чорба?
-
Защо нивата на гладната захар могат да се повишат, въпреки стабилния хранителен и двигателен режим?

. Среднощните ми похапвания, дори оскъдни, също още са проблем, не мога да си легна гладна и това е то.
Аз спокойно ям на крак, направо от тавата. Изобщо занимаването с храна ми носи само досада и този начин на хранене ми пасва и по този параграф. А бе пасна ми от всякъде с две думи (моето конкретно най-вече) и съм в мир със себе си.
обаче аз тогава се доверих на лекарката, защото нямах никакви познания......аз симисля, че тогава вече съм била ИР, и вероятно ускорения пулс се е дължал на инсулина....2 години след това реших да отида на профилактичен преглед /за 1 път/ при ендокринолог, защото майка ми имаше възли на щитовидната/които оперираха/ и аз се притеснявах да не е наследствено...тогава също споделих с ендото че пия Бизогама-10мг и пулса ми съвсем не е нисък/около 80-90/...той каза че не е нормално и ми пусна още изследвания/ май бяха женски хормони ли....помня че трябваше да е по време на цикъл между 3ти и 5ти ден.....те бяха в норма/според доктора/, но за съжаление тях не мога да намеря...Тогава ме преглежда и на видеозон за щитовидната, и каза че всичко е наред с нея. От месец насам усетих, че като се изправя рязко/особено от клекнало положение/ ми се замотава яко главата...при измерване на кръвното се оказа 60/90 или 100/70...преди съм била винаги с нормално. Консултирах се с ЛЛ, каза да намаля дозата на Бизогамата от 10 на 5 мг, и ако пак е ниско да намаля на 2,5 мг...така и направих.....разлика в кръвното има малка в интерес на истината, сега май не е падало чак на 60/90, но сутрин пулса ми наистина е висок...около 80-90 и нещо......и аз си мислех дали не е нещо с кортизола свързано......през деня не съм усещала да ми се ускорява/освен когато ме ядосат или се развълнувам/. Ако се окаже висок кортизол, какво означава това и как се коригира? И аз се изкушавам да започна да чета учебници за ендокринология.....но като се знам колко съм зле с биологията и химията......цяло чудо е, че и тези неща сега които понаучих ...горе долу ги разбрах....много сложна тази наука...Но ми е много интересно, и ще продължавам да чета..иска ми се да вляза в тялото си и да видя какво става вътре и как се случват нещатахахаха:smiles: