Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през ноември

• 80 092
  • 2 570
  •   1
Отговори
# 2 475
  • София
И аз така си мисля, Добри. Но ще им изостане учебния план. За учителите той е важния и за тях си са прави, защото ги проверяват.
А в момента точно учителката им резна и голямото междучасие за наказание. Разбирам, че трябва да ги накаже, защото си го просеха с поведението си, но не е ОК по този начин. Изморяват се. Трябва им почивка. Мозъчетата димят вече, а днес дори нямат физическо по програма, че да изхабят енергия.
Моето е болно и учи от къщи. Ще я изведа след часовете. Но другите продължават със занималня и пак ще са вътре, ще учат. Сбъркана ни е системата много, но това е известно на всички.

# 2 476
Панде, до учител е това, което казваш, не е виновна системата. Даже напротив, време за отдих е отделено при целодневния режим. Нашата учителка винаги извеждаше децата в голямото междучасие навън при сняг и после между предиобедната и следобедната подготовка.  Парираше всякакви опити на притеснени родители, чиито деца щяха да настинат. Още в предучилищната 6-годишните излизаха всеки ден навън, което беше най-големият плюс пред градината за мен. И вашите би трябвало да имат достатъчно време и за обяд, и за почивка. А тя е най-ефективна на въздух. Говорете с класната, въпреки че явно не ѝ се занимава да извежда децата, а системата ѝ е дала възможност. Нормативно определено е част от времето от занималнята да е за отдих, по принцип. Отделно вашата учителка няма право да лишава децата от междучасие, защото седмичното разписание се нарушава в определено случаи и не е нейно решение.

# 2 477
Добрино,вари се и се пие водата като чай.Лука де,че може да сте прескочили на кактуси и там вече стана сложно.Smiley Ето и една от обелки.
https://lekuva.net/139694/kromid-luk.html
С вода от обелки си гоня и мушичките от китките.Smiley

Добро утро!

Като съм започнала като баба ми,Рено корени от дрян.Много ускорява процеса на изхвърляне.

БабТи,ще смачкам пък тебе! Smiley 
Няма сняг при нас,дъжд и дъжд.А два дни беше лято.

# 2 478
  • София

Добро утроо

# 2 479
Съгласна съм с Попи.И нашите до четвърти клас винаги ги изкарваха на вън да беснеят.Учителството, особено при малките,не е никак лесно.
А по принцип много ми допада дипломатичното изказване на Попи.То си е направо дарба,аз така не мога,или си мълча,или съм "право куме в очИ", което понякога граничи с грубост Blush

# 2 480
  • София
Тя ги извежда голямото междучасие класната. Днес ги наказа и мен това ме ядоса, защото не е правилното наказание. Но след това явно и тя се усети, защото преформулира наказанието и си имаха междучасие. Може би ги е извела.
Мисълта ми за системата беше, че не може вместо час по математика или БЕЛ да излезнат навън и да играят в снега, защото има учебен план, който се следва.

# 2 481
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
практиката е показала, че всичко може.Sad особено при по-малките.
подготовката за коледния концерт "изяждаше" всичките часове по рисуване и физическо. редовно използваха часовете по "леките" предмети за писане и смятане.
минала съм го три пъти с тримата. Sad

# 2 482
  • France
Здравейте. При мен положението е една идея по-добро. С ММ сме на един стадий, Монстърчето е повече от ок, беснее около нас, Славчо е сополив, но и той излиза от киреча, нашите за сега са ок, но почват да страдат от изолацията. Добре, че апартамента може да се раздели на 2 зони с кухнята като буфер. Иначе съвсем щяхме да сме един връз друг.

Допълвам: радвам се, че и при вас почват да се оправят нещата. Ре, и това ще мине.
Не трябва всичко да се замита в този форум. Хубаво е да се оставят някои хора да се излагат

# 2 483
  • Пловдив
И аз черпя сняг Simple Smile

# 2 484
  • France
Чудни картинки поствате.

И аз съм в отбора на посърналите оптимисти. Май на всички много ни дойде.

# 2 485
Ко да пиша... малката сополива и у дома, баткото сополив и у дома /той не затова де/, ММ сополивоболен и у дома... на работа нерви и простотии заради данъчните облекчения за деца и крайно намалелия оборот на ресторанта... снягове некви ми показвате тука... не щъ ги, дръжте си ги, ужас изпитвам от сняг и каране в сняг и ходене в сняг и... а ММ, нали си е севернобългарско чедо, се хили - ми то тва тука вашто сняг ли е, студ ли е...

# 2 486
Ходене в сняг… мечтая за ходене в сняг. Високо в планината. Записах куч на училище и двата дни през уикенда, но сега обмислям как да накарам ММ поне единия ден да ми се върже да тръгнем по обяд на бърз ход поне един кратък преход на Витоша да направим. Знам как де, ще му кажа, че тръгвам сама.

# 2 487
Мързел, съчувствам и разбирам. Иде ми да си сипя едно още сега.
Сняг хич не искам, да виждам.

Обявявам Попи освен за Шива на темата и за позитивник Simple Smile на темата. Държи на ХО, ДО, ОИ и не й пречи, да направи план за планината.

Това беше включване между ХО и печката. Айде изчезвам.

# 2 488
# 2 489
Не ща сняг в града, изобщо.
В планината, да, ама в София е красиво за около час и после става....

Общи условия

Активация на акаунт