ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 433
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, мамчета😊 Откакто родих не съм влизала, сега пробвах да изчета всичко.
Страшно сладки са всички бебенца, нека растат здрави и щастливи😊
Днес моята принцеса става на 10 дни, аз вече се чувствам добре. Имах няколко кофти дни с болки от шевовете и хемороидите, с които се сдобих след раждането. Добре, че беше ММ страшно много ми помага, не знам как ще се справям сама като се върне от другата седмица на работа. От сега ми е криво.
Бебка е сравнително спокойна, от 2 дни я мъчи коремчето, но като цяло само яде и спи😁
Кърмя я, имам болки при първоначалното засукване за секунди, надявам се скоро да мине и това. Прави понякога доста дълги паузи 4-5 ч. спи и съответно не яде, не я будя,искам да я храня на поискване, но се притеснявам и че не яде достатъчно. В четвъртък ще ходим при педиатърката да я претегли,надявам се да качва добре.
Първо детенце ни е, още свикваме тримата, но е голямо щастие вкъщи❤

# 166
  • София
Здравейте момичета!
Днес бяхме на контрлен преглед за 1 месец на Анна, и попитах педиатърката за Витамин К и тя каза че не е задължително и не го препоръчва.
Тъй като определено й нямам доверие ( имаме си нова, но от 01/12), може ли да споделите какво са ви казали вашите педиатри.
Също и на 1 месец няма задължително ваксини (да, толкова й нямам доверие) Grinning.

# 167
  • Bарна, морето, сините вълни
И аз точно това си мисля...как ми е някак тъжно, че за последно съм била бременна. Но пък никога нищо не се знае, сякаш и аз тайно се надявам на трето дете, но ще ни е много трудно. Пък и винаги съм искала всяко дете да си има собствена стая, а ако има трето ще трябва да бъде при кака или батко. Разбира се, изобщо не това е най-важното. Мисля, че няма да мога да обръщам достатъчно внимание на всяко дете. Трудно си е. Искрено се възхищавам на семействата с три-четири деца. Страхотни сте! ❤️ Аз знам, че ММ веднага би се съгласил за трето все пак. 😁 И двамата сме трети деца в семействата си.
Този път и аз съм много по-осъзната и се любувам на всеки миг с бебчо. Не се тревожа за всичко, спокойна и организирана съм. Тогава бях ужасно уморена, въпреки че през нощта каката спеше по-дълго. Но пък беше по-ревлива заради коликите. Чувствам се много щастлива и ми се иска времето да спре.

# 168
  • София/Севлиево
Нашата педиатърка му даде вит К сега на 4-ти на консултацията.И да,на 1 месец няма ваксини,само ги мерят колко са пораснали.

# 169
  • САЩ
Много хубави бебета си имаме тук, да са ни живи и здрави! На моята Калина вече почти не и стават размер 1 памперси, като ги свърша тези дни минаваме на двойка, толкова бързо расте Simple Smile Дрешки съшо останаха доста необлечени, все подарени.
Какво представлява прегледът 6 седмици след секцио? Ще ми гледат ли шийката? Хич не ми се иска, толкова бяха болезнени прегледите за разкритие, направо ме травмираха.
Вчера бяхме на разходка над час, беше 20 градуса и слънчево, не ми се прибираше. Само се притеснявам че на места слънцето и печеше директно в очите, а и да не и изгори нежнта кожа. Най-после заспа в количката, не се беше случвало досега Simple Smile
И на мен ми липсва малко бременността, но и се радвам че приключи с най-хубавия резултат.
Мен много ме е страх от ваксините да се слагат толкова рано. Тук в Сащ са 4 ваксини на втория месец, като едната е петвалентната. В Б-я как е?
Да се оплача че след 2 седмици ми свършва "майчинството" и трябва да се върна на работа, представяте ли си? Ще си взема още месец неплатено и после май ще напусна, такава излагация е тук.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 18:50 от Flying_HiGh

# 170
Ето го и моят Сашко! Днес бяхме на консултацията за един месец - 5100/57см.
Момичета, и на мен много ми липсва бременността, както бях писала и по-рано. Толкова много, че чак лекаря ми ще ми липсва. И на мен ми е второ дете и вероятно последно

# 171
Момичета,слагате ли бебетата в люлки,или в шезлонг.Нашата люлка е уж от 0+ ,но сякаш има една чупка и бебето е полу седнало.Пише,че е с ортопедична седалка,но знам ли

# 172
  • София
Момичета,слагате ли бебетата в люлки,или в шезлонг.Нашата люлка е уж от 0+ ,но сякаш има една чупка и бебето е полу седнало.Пише,че е с ортопедична седалка,но знам ли

Аз я слагам. И на мен ми се струва, че има чупка, затова слагам нагънато одеало за да изравня.

# 173
  • София/Севлиево
Снеж,имаме същия спален комплект,че и обиколник и спален чувал (извадих душата на ММ за този чувал,че бях накупила други,но много държех на него,а  според мъжкото тяло нямах нужда от повече)...
На памперс двойка е и моят младеж,даже тези дни ще взема и тройка от лидълските,че са на промоция и ми ги похвалиха.
Слагам го в люлката, но не всеки ден и за кратко.
Аз ходих на преглед сега в неделя.Гледа ме с вагинален ехограф легнала на една кушетка и това е.Нищо неприятно.

# 174
На мен контролният преглед ми беше вчера - гледа шевовете след раждането (естествено) и каза, че са супер. Гледа ме и на ехограф. Според АГ съм бомба, останали ми били съвсеееем малко лохии. Аз даже си мислех, че са свършили. Като свършат ми даде и зелена светлина да възобновим ласките. 🤭

Иначе за бременността - това ме успокоява, че със сигурност ще искам второ бебче. Дори се шегуваме, че още догодина може да си го направим, ама Божа работа. 😊

Въпрос към тези от вас, които ползват аспиратор за нослето за прахосмукачка, как се почиства това чудо? Изкарах много секрет(явно с помпата от комплекта на Авент резултатът е бил 0), но се набива с маркучето и не се отваря. Та сега не знам как да го изчистя 🤔

# 175
Нашият не спира даже през ноща спи в люлка шезлонг има синчупка,но питах педи каза,че не е проблем...

# 176
Здравейте момичета!
Днес бяхме на контрлен преглед за 1 месец на Анна, и попитах педиатърката за Витамин К и тя каза че не е задължително и не го препоръчва.
Тъй като определено й нямам доверие ( имаме си нова, но от 01/12), може ли да споделите какво са ви казали вашите педиатри.
Също и на 1 месец няма задължително ваксини (да, толкова й нямам доверие) Grinning.
Аз бях задала същия въпрос преди седмица тук относно витамин К. Нашия педиатър също каза, че няма нужда от 2ра доза, щом в болницата е даден. Като цяло му имам доверие и каката ми е при него, ни като гледам, че масово дават изпадам в дилема. А малкия утре става на месец.

# 177
Аз бях в дилема с този вит К 3 дни и накрая не го дадох,педи казазче няма нужда,това е 3та доза а не 2ра,едната е като се роди,втората е на 3ти ден като го изписвят и третата е на 1 месец.Бях решила да си го дам на своя глава ама се отказах,а и едно време хич не са го давали пък сме здрави... една приятелка разбра тая год че миналата е трябвало да го даде....Според мен тия 2 капки и да се дадат и да не се дадат все тая😀

# 178
На нас ни бе изписан вит на К на 30 ден(две капки)
За вит Д питах педиатър, който е на мнение , че когато е на кърма няма нужда толкова от рано да се дава, имало е и странични ефекти, като повръщане и разстройство.

Аз на преглед все още не съм ходила, но моята следяща, каза че е най-подходящо на втория месец да ходя.

Утре и ние сме на първи преглед, за мерене и теглене.

# 179
Здравейте, момичета!
Май имам проблем с кърмата... От вчера малкия суче на по час, час и нещо. Чудя се дали огладнява, дали просто кърмата ми не го засища? Нямахме такъв проблем до преди два дни. На 18 дни е днес. През нощта си суче нормално и си заспива спокоен. Но през деня е нервен и все едно е гладен, дори и след като суче от гърди. Сега го премерих преди да яде - 4360, а след като яде около 20 минути от едната гърда само пак беше същите кг. Това нормално ли е? Не трябва ли да е наддал от сученето? Искам да продължа да кърмя, но не искам и да стои гладен...

Общи условия

Активация на акаунт