ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 467
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
Майките на момчета, моля да прочетат за забелванието. В световната практика не се прави. Тук го прилагат, но е много остаряла практика. Не давайте на педиатъра или друг лекар да дърпа кожата, защото така се получава фирмоза. Слушайте и лекцията за хигиената на Елена Василева. Там тя много добре обяснява защо забелването е вредно. И не слушайте баби и тетки. Пак повтарям, четете! Много е важно да не осоакатяваме децата си сами.
Моята госпожица днес става на 2 месеца. За това яде торта през кърмата, мама прекали с нея. Ама като съм недоспала все на сладко налитам.
Кафе аз пия след първото сутрешно кърмене, защото иначе няма да издържа. След това пия безкофеиново. Не й се отразява, надявам се. Но има колики и само е на гърда. Нищо друго не я успокоява. А после повръща и само сменям тоалети.

# 286
Момичета, включвам се с много странен въпрос.. някоя от вас усеща ли нещо да ѝ мърда в корема или просто на мен ми е мръднал акъла? 🤦🏻♀
От два дни усещам и виждам нещо да мърда, родих секцио преди малко повече от месец и със сигурност щеше да се види ако има нещо, но бога ми, заклевам се, че мърда 😵💫😵💫😵💫

# 287
Може да ти контрахира матката. А може и да е от червата. Аз имах подобно усещане след първото раждане. Сега не. Сигурно защото това и ще ми е последно. След две операции не ми се минава пак през бременността.

# 288
Аз също имам "мърдане" в корема навярно се наместват нещата, малко се притеснявам още не ми е дошло ,миналия път на 30 ден ,сега ми е 47 ден след раждането секцио ,не кърмя ,както и първия път, но цикъл няма. Малката има лек обрив по лицето ,намазах с бебешкото олио ,но не стана по добре ще изчакам да видя. Още не съм се ваксинирала ,но моя позната се ваксинира точно за да предаде антитела на детето си.
Редактирам се и допълвам ,защото забравих да питам носите ли колан ,някои от вас мисля бяха закупили точно определен ,чакам мнение, и да кажа, че нашата лична лекарка на първата консултация ,провери дали устничките не са сраснали, така че ,внимавайте на кого се доверявате ,имам две приятелки ,които с момчетата си бяха на хирург ,на 5 , 6 годишна възраст , и мисля ,че не е ок да се чака .

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 18:38 от gigova

# 289
  • София
Изабела беше доста време жълта и на консултацията на един месец педиатърката  ни предписа шуслерови соли 10 давах и по 1 хапче разтворено с няколко капки вода 4пъти на ден и след седмица нямаше помен от жълтеницата, даже и коликите спряха.
Знаете имам 3деца 🤗 - С първия направих грешката да не го оставям на баби и хем аз бях супер изнервена,хем той като ме усещаше плачеше много..ужасен период, когато си признах, че имам нужда от помощ много трудно се разделяше от мен и за час.. с второто вече бях по- осъзната, оставях го и за цял ден на свекървата (доста възраста) и всичко беше супер...сега са неразделни другарчета- баба и внуче🙂 ..сега с малката е трудно да намеря кой да ме замести..няма желаещи, защото, тя не обича да си лежи,иска да я гушкам...
Ще споделиш ли коя е Педиатърката?
Като не се забелва няма ли опасност отвора отгоре да се залепи(самата кожичка)?

# 290
Майките на момчета, моля да прочетат за забелванието. В световната практика не се прави. Тук го прилагат, но е много остаряла практика. Не давайте на педиатъра или друг лекар да дърпа кожата, защото така се получава фирмоза. Слушайте и лекцията за хигиената на Елена Василева. Там тя много добре обяснява защо забелването е вредно. И не слушайте баби и тетки. Пак повтарям, четете! Много е важно да не осоакатяваме децата си сами.
Моята госпожица днес става на 2 месеца. За това яде торта през кърмата, мама прекали с нея. Ама като съм недоспала все на сладко налитам.
Кафе аз пия след първото сутрешно кърмене, защото иначе няма да издържа. След това пия безкофеиново. Не й се отразява, надявам се. Но има колики и само е на гърда. Нищо друго не я успокоява. А после повръща и само сменям тоалети.
Майка ми до ден днешен повтаря как един ден ще съжаляваме, че не сме го забелили🙈

# 291
Аз също имам "мърдане" в корема навярно се наместват нещата, малко се притеснявам още не ми е дошло ,миналия път на 30 ден ,сега ми е 47 ден след раждането секцио ,не кърмя ,както и първия път, но цикъл няма. Малката има лек обрив по лицето ,намазах с бебешкото олио ,но не стана по добре ще изчакам да видя. Още не съм се ваксинирала ,но моя позната се ваксинира точно за да предаде антитела на детето си.
Редактирам се и допълвам ,защото забравих да питам носите ли колан ,някои от вас мисля бяха закупили точно определен ,чакам мнение, и да кажа, че нашата лична лекарка на първата консултация ,провери дали устничките не са сраснали, така че ,внимавайте на кого се доверявате ,имам две приятелки ,които с момчетата си бяха на хирург ,на 5 , 6 годишна възраст , и мисля ,че не е ок да се чака .

Обривите не се мажят с олио, повече се влошават нещата.
Почиствай два пъти с преварена вода и марля и подсушавай.

# 292
Точно защото кожичката е на фитил не влизат нечистотии в члена. И ако се забели насилствено, може да се получи инфекция. А и фимоза след това. Не слушайте остарели разбирания нито за забелвани, нито за кърмене. В днешно време има толкова много изследвания, оборва старите практики. Просто прочетете и внимавайте, когато водите децата на лекар. И не давайте сокчета от втория месец. На вас може нищо да не ви е станало, то голяма част от хората от нашето поколение са със стомашни проблеми, заради неправилно захранване.

# 293
Момичета, как се разпознават коликите? Малката е вече на 14 дена и от снощи е доста нервна, плаче след като е нахранена и с чист памперс. Снощи по време на нощните хранения имаше и доста газове. Днес сутринта дадох Био гайя капки и газовете утихнаха, обаче мрънкането не спира. Кърмя на поискване и днес ми се случва буквално на всеки час за по половин час, а като спре да суче пак хапе ръцете... И на ръце взимах, и в количката я возих, и пак не се успокоява...

# 294
Здравейте, момичета! Днес мина беше нашата погача. Бебка беше много спокойна, а аз преядох със сладко 😂
Мисля от утре да започна някакъв вид режим без бяла захар и бяло брашно. Другото, което мисля е да пробвам леки упражнения. Имам да свалям 6 кг.
Черпя ви виртуално за здраве 😊🍀

# 295
Момичета, как се разпознават коликите? Малката е вече на 14 дена и от снощи е доста нервна, плаче след като е нахранена и с чист памперс. Снощи по време на нощните хранения имаше и доста газове. Днес сутринта дадох Био гайя капки и газовете утихнаха, обаче мрънкането не спира. Кърмя на поискване и днес ми се случва буквално на всеки час за по половин час, а като спре да суче пак хапе ръцете... И на ръце взимах, и в количката я возих, и пак не се успокоява...

Моят мъник прави същите номера, но почти му хванах чалъма.

Те всъщност са се нахранили с първото поставяне ня гърда, обаче понеже коликите се изострят именно тогава, те си мислят че като сучат им минава, но всъщност преяждат и ситуацията е още по-зле.
Вмера поне при мен беше така..не спеше от 4 до 12..дремваше по 15мин, постоянно искаше да суче..накрая имах наповръщана спалня и къркорещи бебешки корем.
Пробвях днес с масажи ня коремчето и раздвижване на крачетата все едно кара колело, та що годе освободи газовете и понапълни няколко памперса..

Но определно снощното бодърстване от цели 8часа ме подлуди, и в един момент бях като неядекватна🤣но после поспахме доста…

# 296
Момичета относно коликите, днес бяхме на боуен терапия, незнам още дали има ефект, надявам се много, защото вече какво ли не пробвах. Ужасно ми е гадно като я гледам как се мъчи. Не е постоянно, но понякога като я хване 2, 3 часа .. 🙁

# 297
Ох аз имам малко страничен въпрос…

Само при мен ли е това чувство за страх ии неспокойство,да оставя малкия на сестра ми, мъжа ми, майка ми и тн.  за 2-3часа например.

Знам, че ще се справят, но някакси се притеснявам и незнам защо..а много искам да може и да свиква със всички да седи..

Мъжа ми като каже майка ми ще го гледа, тогава направо ми де изправя косата..изобщо не желая да го оставя на свекърва ми..направо полудявам само при мисълта, незнам защо така толкова ме отблъсква тази жена..

Какво бихте ме посъветвали ммамите с опит..

Аз бих те посъветвала като имаш на кой да го оставяш, прави го. Точно така бях аз с каката.  Сега тя не иска при никой да седи освен при мен, в малкото случаи, в които има кандидати. На детската й е трудно, защото само мен търси и изобщо за всичко рича при мен, ме признава никой.

Сега с малката се моля някой да е вземе, ама на, няма.

# 298
Момичета, имам въпрос аз, по-скоро към кърмещите. Бях чела някъде, че надвечер количеството кърма е по-малко, отколкото сутрин, незнам колко е вярно. От няколко вечери малкия заспиваше адски трудно, сучеше на често и доста неспокойно. Снощи се събуди, хапна малко и заспа, обаче едната ми гърда остана препълнена. Реших да се цедя и млякото, което събрах (около 70мл)запазих в шише в хладилника. Тази вечер след баня му дадох да суче, уж се наяде, опитваше се да заспи, пак не успяваше. Реших да му дам снощната кърма от шишето, изпи около половината и заспа веднага. Та се чудя дали е възможно наистина вечер да му е малко и затова да заспива трудно. 🙄

# 299
За кафето, си пия кафе всеки ден по едно веднага като стана.
За оставането на други хора, и с каката я оставях и то много на свекито, и на майка ми и на баща и, а и на баща ми, грижат се повече и от мен. Ще излъжа, ако кажа, че не съм я мислила или притеснавала, защото всички изброени са по-паника от мен и винаги съм се притеснавала, ако недай си Боже стане нещо, каква ще е реакцията им. С малкия още на 10 ден бях на фризьор и маникюр и всеки ден излизам, за по час два.
За забелването, още нямам мнение, нашата педи каза, леко само да почиствам с тампонче и преварена вода едно беличко, което се образува и да мажа с бепантен, и аз това правя, правилно ли е или не, незнам. Искам много да постъпвам правилно с това място, но ще се разбере дали е така в бъдеще...
Нашия татко, когато е тук помага много, но проблема е в мен, аз се правя на супер жена, и че мога да се справя сама, че никой не може да прави нещата както аз, най-вероятно е така, но знам, че сама си го правя и аз съм си виновна и натоварвам сама себе си...
При Влади се появиха някакви колики, не за нещо тежко и ужасно и се надявам да си останат така, давам Еспумизан Л, от който има газове, но като ги освободи и напълни памперса, се успокоява и засписа веднага.
Кураж, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт