ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 478
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
А аз се възхищавам на тези от вас, които са с бебе и малки деца( 2-3 годишни) ...леле като се сетя моята каква беше на тази възраст и ми става лошо...а да се справя с нея това и с бебе е направо немислимо. Тя беше ужасни капризно, непослушно, своенравно и злоядо дете. С времето всичко се смекчи, разбира се характер е, пак има нейните моменти, но просто вие сте ГЕРОИ ЗА МЕН!!!🙏
Не мога да повярвам Влад ще стане на 1 месец след 3 дни, мина като един миг, докато станем сутрин и вече е вечер и го къпя и така всеки ден...чак е страшно...
Каката я пускам на градинка понеделник малко със свито сърце, да не доката някой бацил в нас и да не се разболее, попринцип грам не е болнава, нооо...организацията съм направила на закарване и взимане, а и другата седмица започва гимнастика, която очаква от много време, но исках бебето да закрепне поне малко и контактите да са ограничени на максимум, ама то Божа работа.
40 дни ни се падат на 25.11 решила съм ще го правя с 10 приятелки и мама, тази седмица ще организирам място, торта и сладка, украса ,дрешки за него и за мен( и мама е човек). Каката ни е рожденничка на 30.12 и там трябва да започна организация някаква, че тя си чака рожденния ден всеки път с огромно вълнение и нетърпение...абе все има какво да се мисли и организира... 😬

# 271
  • САЩ
И аз съм на мнението че татковците трябва да се включват активно, не само да помагат когато им скимне. Моят всичко върши, че и по-старателно от мен понякога. Няма кой да ни помага, справяме се двамата. Единствено кофти е че още спим в отделни стаи, но така или иначе аз имам много кърма през нощта и трябва да ставам, няма смисъл и той да се буди. През уикенда той е по цяла нощ с нея, аз само веднъж се будя да изпомпвам. И бебка напоследък спи по 4-5 часа през нощта, аз се будя защото гърдите ми са пълни и ме болят. Дали има начин да намаля производството през нощта? Другото което се чудех е дали е ок да не сменям памперса докато спи толкова дълго 4-5 часа? Винаги е доста пълен, с пишкано най-вече.
Да ви питам пред жени, приятелки и роднини кърмите ли открито или се притеснявате и използвате нещо за покриване? Мен не ме срам, а и ми е неудодно и топло да се покривам и свекървата като беше у нас спокойно си сложих бебето на гърда пред нея. Тя като че ли малко се притесни и не смееше да ме погледне, стана ми странно, то пък може и да е защото тя самата никога не е кърмила. Разбира се ако съм на публично място или у нас има мъже, ще се покривам или преместя в друга стая на спокойствие, но от жени да се крия не виждам смисъл.
Тези дни пробвам естествена бебешка хигиена, засега само веднъж успя да се изходи, но има надежда и мисля да продължавам по малко Simple Smile

# 272
Добро утро! Да се включа и аз с едно мощно мрънкане. Помощ от роднини нямам. Едната баба живее в чужбина, а майка ми си е в града, ние живеем в село. Емоционална подкрепа не получавам от нея, но натоварване стабилно. Когато звъни, имам чувството че ме набира и зарязва някъде телефона да звъни. Аз обикновено храня някоя и няма как да я оставя, за да хукна към телефона. От забележка не разбира, овиках я, обиди се, после се извинявах. Тя каза, че идеално ме разбирала, ЩОТО ОЩЕ ПОМНЕЛА КАК МЕ БИЛА ГЛЕДАЛА САМА! Откачих и пак я овиках, сравнението между едно и близнаци беше тъпо. Баща им е поел кучето за разходките, пелетната камина и своята работа. Аз готвя, чистя и гладя неговите дрехи. Помагам му в неговата работа. Последно асистирах цяла седмица на заклет преводач, който беше качествено омазал важен превод, естествено благотворително, една добра дума не получих докато жонглирах с децата. Чистенето на под на 2 етажа е ежедневно, заради кучето. Готвя за деня, щото той не яде претоплено и поръчано от вън. Натиска се да пазарува два пъти в месеца, получава му се частично. Последният път отново купи черен ориз, вместо червен, памперси 5ца (едната ползва още 1ца), сметаната я забравил, солети един пакет, щото другият се скъсал и разсипал докато е тъпчел като обезумял чантата и не му се е връщало.  Появява се понякога вечерта ато едната плаче (много я мъчат коликите) и почва с тъпи въпроси и вид на спасител. На следващият ден се влачи с уморена физиономия. Аз през деня карам на шоколад, солети и кафе. Нито ми се яде, нито имам свободно време. Намери ми една жена, която да идва 2-3 седмично, за да мога аз да изляза, а тя да остане при децата. Той й плаща и се чувства велик, съответно другите разходи по децата са си за мен. Тя обаче има още около 44 ангажимента и аз се съобразявам с това 😁, влизам й в положение един вид. 6те й часа самостоятелно при децата са реално около 5, аз един час имам път в двете посоки и търча като обезумяла да си свърша нещата в оставащите 4. Общо взето съм задължена на всички, и на теория всичко трябва да ми е наред, чак е чудно за какво мърморя и защо не ми стига времето. Благодаря на прочелите този монолог. Желая ви добро настроение въпреки всички!

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 09:48 от Sofieta

# 273
Момичета , много глупав въпрос имам според някои най-велоятно ,но аз съм в голяма чуденка.  Четох и четох и пак. Кафе и кърмене пиете ли кафе, по колко и кога ? И забелязвали ли сте да са нервни след това или нещо друго. Вече 1 месец без кафе и сън и ще се скапя.
Друго нещо , нашия бебко има газове,много ама много . Много го мъчат , има ли други като него?

# 274
Момичета , много глупав въпрос имам според някои най-велоятно ,но аз съм в голяма чуденка.  Четох и четох и пак. Кафе и кърмене пиете ли кафе, по колко и кога ? И забелязвали ли сте да са нервни след това или нещо друго. Вече 1 месец без кафе и сън и ще се скапя.
Друго нещо , нашия бебко има газове,много ама много . Много го мъчат , има ли други като него?

Винаги съм пила кафе. И през бременността.  Сега, когато я накърня си правя след това едно, по късно пия и едно безкофеиново. Пия го с мед и мляко. Дори и сега нямам търпение За сутрешната напитка. Изкарах ужасна нощ. Моника още е със запушен нос. От 3 седмици ту има секрет, ту няма. Тази нощ има секрет заседнал някъде м-у нослето и гърлото, но тя не може да го изкара.

Ще звъня за n-ти път утре на док и ще се карам вече сериозно. (Съжалявам за отклонението)

# 275
  • au bout du monde
Sofieta, едно голямо гуш🤗 не знам как издържаш. Говори с мъжа ти. Жена за чистене да наеме поне.

Flying girl, когато се събуди тогава сменяш памперс. Никога не будя ако спи.
Сненям само при будно състояние.

# 276
  • София
Въпрос към майките с момчета
Забелвате ли вече?
От вчера от 15 часа до 20 часа ни мъчиха колики - дадох био амика, с натрупване ли е?

# 277
Здравейте, момичета! Направо не знам как се справяте с всички домакински задължения и отглеждането на бебето и по-големите деца. Аз не успявам да върша почти нищо странично и съответно чувам по някоя реплика от таткото. И как, видиш ли, еди коя си си отгледала сама бебето. Ама иначе не обича да се сравняваме с хората. Все тая.. Няма да мрънкам повече, че не е едно и две.
Имам две питания. Бояна вече е на месец и все още жълтее по личицето и склерите. Това нормално ли е и на някой случвало ли се е? Дали да не изследвам билирубин?
И другото, вероятно скоро (може би декември) ще трябва да вляза в болница за 2 дни и половина (ако помните имам стент на бъбрека и го сменям периодично). Изпадам в див ужас само като си помисля, че трябва да се разделя, дори и за малко с Буби. Но тъй като не е в ничий интерес да се отлага, а то и не може, понеже е със срок, трябва да го свърша. Как бихте ме посъветвали да организирам хранетото. Засега е на кърма, но не се цедя.
Много ми е притеснено за какво ли не.
Мислих, че бременността е момента с многото притеснения, но много съм грешала.

# 278
Пия по 2 къси кафета с малко мляко, едното сутрин, често преди кърмене, деугото следобед към 2-3. Не съм забелязвала да влияят по някакъв начин.
Въпрос към майките с момчета
Забелвате ли вече?
От вчера от 15 часа до 20 часа ни мъчиха колики - дадох био амика, с натрупване ли е?
Баткото нв съм забелвала, според лекарката ни няма фимоза и няма нужда да се прави.
С бебето смятам да процедирам по същия начин, вечер в банята само почиствам.

# 279
  • София
Снощи забелязах че на моето му се е затворило.... Те. Е кожичката не падна надолу като леко го дръпнах

# 280
Ох аз имам малко страничен въпрос…

Само при мен ли е това чувство за страх ии неспокойство,да оставя малкия на сестра ми, мъжа ми, майка ми и тн.  за 2-3часа например.

Знам, че ще се справят, но някакси се притеснявам и незнам защо..а много искам да може и да свиква със всички да седи..

Мъжа ми като каже майка ми ще го гледа, тогава направо ми де изправя косата..изобщо не желая да го оставя на свекърва ми..направо полудявам само при мисълта, незнам защо така толкова ме отблъсква тази жена..

Какво бихте ме посъветвали ммамите с опит..

# 281
Аз съм с първо детенце, но докато майка ми и свекърва ми си бяха в България им го оставях и не съм се тревожила, дори ги гледах че бяха по притеснени от мен, което ме наведе на мисълта, че ще се справят.

# 282
Относно жълтеницата, моето бебе е на 40 дена и още има.Преди 10 дни го водих на преглед в Токуда, защото на неговата педиатърката доверие никакво нямам.Неонатоложката там му мери билирубина с един уред, които прилича на безконтактен термометър и отчита стойностите само по кожата.Беше 90 по спомен и иска на 23 ти да го види пак, за да проследи оправя ли се.Педиатърката само констатира, че още е жълт и ни пита на око според нас дали се оправя😄
Аз го оставям, когато имам работа на майка ми или свекървата.Втората е такава паника , че не смее и до тоалетната да отиде докато го пази.В този ред на мисли по-вероятно нещо да му стане докато аз го гледам 🤣

# 283
Изабела беше доста време жълта и на консултацията на един месец педиатърката  ни предписа шуслерови соли 10 давах и по 1 хапче разтворено с няколко капки вода 4пъти на ден и след седмица нямаше помен от жълтеницата, даже и коликите спряха.
Знаете имам 3деца 🤗 - С първия направих грешката да не го оставям на баби и хем аз бях супер изнервена,хем той като ме усещаше плачеше много..ужасен период, когато си признах, че имам нужда от помощ много трудно се разделяше от мен и за час.. с второто вече бях по- осъзната, оставях го и за цял ден на свекървата (доста възраста) и всичко беше супер...сега са неразделни другарчета- баба и внуче🙂 ..сега с малката е трудно да намеря кой да ме замести..няма желаещи, защото, тя не обича да си лежи,иска да я гушкам...

# 284
  • au bout du monde
Относно кафето- и през бременността и когато кърмех пиех.

Големият имаше доста време жълтеница, малкия сега бързо се оправи.

Безпокойство имах при първото си дете. Не исках да го оставям на никой, освен на майка ми. Но сега с удоволствие оставям бебето на сестра ми. Тя вече доста ми помага и се грижи за него. Дори през нощта става да го храни, за да мога аз да поспя.

Общи условия

Активация на акаунт