ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 27 891
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
До сега заспиваше само на ръце, но имаше страшно много колики, тези дни, като че ли понамаляха малко, вчера ми се случи 2 пъти сам в шезлонга да заспи със залъгалка и веднъж съвсем сам в кошарата докато му свиреше музиката от въртящата играчка, днес заспа пак на шезлонга със залъгалка, след баня, много ми се иска да похваля шезлонга, който имам от сина ми, това му е 6 дете (аз имам още две и съм го давала в годините на приятелки) гениален е, държи го малко по свит и дори през нощта, когато го боло коремчето не се събужда (в кошарата, като енизпунат се буди и трябва да приспивам) на шезлонга само го поклащам и се отнася пак, залъгалката помага, баткото я отказа тотално, каката много ползваше, сега бебето ползва понякога, смао докато заспи или когато е гладен за няколко минути преди с донеса храната, аз лично предпочитам залъгалка пред това да си смуче пръста, защото знам няколко случая до многнголеми са с пръста и няма отказване, изкривява много зъбите, а залъгалката, може и трудно, но се отучва ...

# 676
Днес бяхме при чичо доктор за втора консултация и ваксина. Калина е наддала 1300гр, вече е 5800гр, мама е доволна, само малко кръста я боли Simple Smile Доктора препоръча да дадем панадол превантивно тази вечер.

На ортопед бяхме преди 10тина дни при един доста интересен доктор. Обясняваше ни как трябва да изтрепем всички баби, щото щели да батисат детето хаха Извън шегата каза, че ставите на детето са перфектни и да ходим пак чак като проходи. Попитах дали не трябва на 3ти, 4ти или 6ти месец, както съм чувала че други казват, той каза че тези допълнителни прегледи са само с цел взимане на пари 🙄

За приспиването и ние до скоро имахме същия проблем, но го решихме с упорито слагане в креватчето, което е люлящо. Пускам бял шум и люлям докато заспи и вече съм хендсфрии 😁

Ох, а с това студено време не сме ходили навън не помня от кога, а искам детето да се климатизира, не може да седим цяла зима вкъщи. Ама то на мен като не ми се излиза какво да направя 🤷‍♀️

# 677
Ортопедът да не е бил Драганов Grinning

Днес бяхме при чичо доктор за втора консултация и ваксина. Калина е наддала 1300гр, вече е 5800гр, мама е доволна, само малко кръста я боли Simple Smile Доктора препоръча да дадем панадол превантивно тази вечер.

На ортопед бяхме преди 10тина дни при един доста интересен доктор. Обясняваше ни как трябва да изтрепем всички баби, щото щели да батисат детето хаха Извън шегата каза, че ставите на детето са перфектни и да ходим пак чак като проходи. Попитах дали не трябва на 3ти, 4ти или 6ти месец, както съм чувала че други казват, той каза че тези допълнителни прегледи са само с цел взимане на пари 🙄

За приспиването и ние до скоро имахме същия проблем, но го решихме с упорито слагане в креватчето, което е люлящо. Пускам бял шум и люлям докато заспи и вече съм хендсфрии 😁

Ох, а с това студено време не сме ходили навън не помня от кога, а искам детето да се климатизира, не може да седим цяла зима вкъщи. Ама то на мен като не ми се излиза какво да направя 🤷‍♀️

# 678
Мдаа 😂
Оказа се, че доста познати са минали през него и репертоара е един и същ, но все пак доста се посмяхме с мъжа ми, а и ми допадна това, което обясни, освен шегичките

# 679
Ние сме всеки ден навън два пъти по два часа, сутрин и следобед. Голямото ми дете има нужда от движение и разходки. Тя е в такава възраст, че не стои мирно и ходи за ръка, когато поиска, затова излизам само със слинг с бебето. С количка не мога да търча след нея. А тя обича локви, сняг, та така. Ходим сутрин за кафе и кроасан. Следобед ходим на пазар, обикаляме строителните площадки в квартала, че обича да ги гледа. Аз, ако не съм с някоя съседка с дете, си пускам аудиокнига или подкаст да слушам.
Но аз и аз обичам разходките и не се оплаквам изобщо. Мъжът ми и той така има възможност да работи малко на спокойствие, че е от вкъщи и иначе сме му лудница.

# 680
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, нахлувам при вас от декемврийските мами. Преди 4 дни се роди и нашата дългоочаквана дъщеричка. Опитваме се да се кърмим, но зърната ми ужасно се нацепиха отпред, където излиза млякото. Мажа след всяко даване на гърда с крем Лансинох, но отново се цепят и сега видях, че едното е прокървило. Дайте идея за нещо ефективно за справяне с проблема. Дали мазането с Лансинох ще помогне или да търся друга алтернатива.

# 681
И моите бяха много зле, минаха от кремчето само за два дни и задължително без миене на гърдите с вода, защото някои това съветват.
Аз тогава започнах и да използвах на тези силиконовите зърна в началото, на поради друга причина, не знам те дали са помогнали.

# 682
blue.angel,честита радост! Аз имах проблем само в болницата. Дадоха ми тестерче Лансилох и мина. Там консултантката по кърмене каза, че този крем е един от най-хубавите. Може би трябва повече време да зарастне 🙄 Успех!

Аз да ви  се оплача каква мускулна треска си докарах с първата тренировка 😂 Вчера бях като робокоп, едва се навеждай да взема бебка. Но днес отивам пак 💪
И друго да ви се оплача, това моето бебе спи до обяд и се буди само да яде, а в 1 през нощта като ококори едни очи и иска да си играе 😜 Някой с такъв проблем и как се справяте? Как да я върна в нормален режим не знам. Другите двамата изобщо не са ми били такива бебета. Бяха си поспаливички и до днес спят непробудно. А тази шушумига като ми се захилила по нощите и тези дни спя по 4 часа. Лягаме в 2, но в 3 пак яде и после в 6. Аз после ставам да правя кутии за обяд на голямчовеците, да гладя риза на таткото и да ги вдигам един по един да ги пращам на работа и училище. През деня няма как да легна, защото винаги има пране, готвене и тн. Днес си мислех следобяд да дремна, но ще водя каката на фризьор след училище, та пак отече. И с една дума дано издържа на тоз режим 🥴 Дайте акъл как да го приспя туй по-рано 😂😂😂 Да пия едно червено вино вечер 😂

# 683
  • София/Севлиево
Ангелче,честита радост!За кърменето не мога нищо да кажа, защото тотално го отказах(дори не почнах).
И ние не помня от кога не сме излизали.Май повече от 10 дни ако не броим ходенето на консултация и до баба му,ама то е все с колата.

# 684
Леле, Ели, как издържаш😀 Понякога ми св иска да поседя вкъщи, но 1-2 дни, на 3тия съм откачила. При хубаво време зимата смв навън поне 2 часа, другата свдмица го дават дъжд всеки ден, което значи, че ще ходим само до градината и обратно, което въобще нв го броя, че съм излязла 😀 Та отсега се настройвам психически, в краен случай ще излизам тук в района около блока с раницата и чадър😀

# 685
  • София/Севлиево
А ,аз излизам почти всяка вечер да разходя кучето и поне два пъти седмично да напазарувам.Но бебето не извеждам.Иначе не ми липсва нищо в къщи и мога с месеци да откарам вътре.Който иска да ме види знае къде съм,да заповяда,аз не държа да се срещаме навън,пък сега и на кафе не може да седне човек без сертификат...

# 686
Bubamara, с абсолютно същия режим е Ади, н анего му стана така, защитното 6-7-8 дон1-2 през нощта имаше колики и в 1-1:30, като заспи, в 3-4 се събужда, яде и после с еприспиваме по 1 час, напоследък обаче само яде и заспива пак и после пак в 6-7 за ядене, тогава ставам да оправям и другите, След това като записи, спи до обяд, та даже и до към 2-3,другите двама не бяха така, спяха си, даже и двамата сами си спряха първо едното нощно ядене, после другото, но те колики нямаха, а той направо се дере, сега май му поминаха малки

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 11:04 от etynana

# 687
За разранени до кръв зърна много ми помогна крем Гермастан заедно с Лансилох, но след него зърната трябва да се изплакват с вода.

# 688
  • САЩ
За разранените зърна: вероятно бебето не засуква правилно, гледайте видеа, говорете с консултант още сега, знам колко е болезнено въпреки че до кръв не се е стигало при мен.
Бубамара, браво за тренировките! Единственото което се сещам за обръщане на режима е да държите много тъмно вечер където спи бебето и светло през деня. Калина се събужда на 4 часа нощем което е добре, но ми се иска малко повече вече. През деня няколко дрямки по не повече от час, хем я повивам. Напоследък много си дъвче ръчичките, постоянно са и в устата и е много щастлива, отделя много слюнка. Педиатърката каза че един вид се подготвя за процеса на никненето на зъби. Забравих да питам дали да давам някакви играчки за дъвчени или е рано още. Гледах разни които се слагат във фризера.
Купили сме и малко подаръци за Коледа, книжки, търся някакви подходящи играчки, много ми се иска да и взема мека плетена кукла вече Simple Smile Много обича да и пея и да и чета книжки. Вчера се обърна както беше по коремче, се завъртя по гръб Simple Smile Вашите обръщат ли се вече?
И аз не издържам да не излизам, тук е доста облачно, 10 градуса, вчера излязохме за 30 мин.

# 689
Какви 4 часа... моята госпожица се буди на 3 часа, а после към сутринта след 4ч., даже и на 2 часа. Ама не се оплаквам де, щото цока и заспива, без даже да стана от леглото и реално спи от 8 до 7 30...

През деня е зор, иска да спи само залепена за мен, както вече се оплаках.

Общи условия

Активация на акаунт