ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 402
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Станислава, Честито!!! 🥰
Да ви е живо и здраво бебчето!

И аз се подреждам за разказ. 😃

# 91
Честито, Станислава. Да ти е много здраво бебчето. И чакам разказ.
Sunshine202, не мажи лицето с олио, защото то запушва порите. Използвай лосион за тяло или крем за лице. При първото ми дете кожата беше станало много груба и тогава ЛЛ ми каза да го мажа с крем на Цеумед. Повлия му много добре. Сега малката имаше много пъпки бебешко акне, но минаха без да и се лющи много кожата. Мажа с А-дерма лосион. Надявам се това да и цялото акне в живота.

# 92
Честито, Станислава! Да расте здрав юнака!! Останаха ли още чакащи мами??

По въпроса с пъпчиците, явно сме няколко стъпки пред вас, от груби на шкурка бузки, вече са по-меки и се излющват, ще ви държа в течение. Нямам търпение вече да се изчисти и пак да е мекичка кожата..
ПП. И възглавничките на ушите са супер сухи и нацепени, та и тях мажа

# 93
  • САЩ
Честито Станислава! Чакаме разказ!
И мойта госпожица много бързо и лакомо яде, в началото не беше така, сега е на 1 месец и много бързо суче и се дави, но не всеки път. Връща по малко почти всеки път нормално е, не се притеснявайте. И тя има бебешко акне, с нищо не мажа, педиатърката каза че се получава защото кожата е много суха.
Докато суче не издава странни звуци но докато спи да, диша тежко, има и едно като ръмжене звучи, понякога като птичка. Отначало се притеснявах но док каза че било нормално, таткото много смешно я имитира.
Ползвали ли сте пробиотик на капки на БиоГая? На Калина май не и действат добре. Снощи дадох към 10 вечерта 3 капки и започна да си свива коремчето, да плаче много силно, до 1 не можем да я успокоим, беше ужасно. После прочетох че трябвало сутрин да се дават, ама аз вече не смея въобще да ги ползвам и май ще ги върна.

# 94
Честито Станислава! Чакаме разказ!
И мойта госпожица много бързо и лакомо яде, в началото не беше така, сега е на 1 месец и много бързо суче и се дави, но не всеки път. Връща по малко почти всеки път нормално е, не се притеснявайте. И тя има бебешко акне, с нищо не мажа, педиатърката каза че се получава защото кожата е много суха.
Докато суче не издава странни звуци но докато спи да, диша тежко, има и едно като ръмжене звучи, понякога като птичка. Отначало се притеснявах но док каза че било нормално, таткото много смешно я имитира.
Ползвали ли сте пробиотик на капки на БиоГая? На Калина май не и действат добре. Снощи дадох към 10 вечерта 3 капки и започна да си свива коремчето, да плаче много силно, до 1 не можем да я успокоим, беше ужасно. После прочетох че трябвало сутрин да се дават, ама аз вече не смея въобще да ги ползвам и май ще ги върна.
Аз днес взех пробиотика на Биогая с вит Д, но след като прочетох коментара ти утре ще го започна.

# 95

И аз давам Биогая от няколко дни заедно с капки Колийф. Не виждам странични реакции, освен, че се беше запекал 2 дни малчо, но не мисля, че от пробиотика. Днес пък вече 2 пъти се отчете, чак памперса пропусна и омазахме дрехите яко Grinning Давам го сутрин.

# 96
  • София
Ние даваме Био Гайа и Био Амика, доволни сме - все още ги има коликите, но са значително по-слаби. Био Гайа - сутрин.

# 97
Аз не давам никакви пробиотици. На първото дете давах 2-3 вида и съжалих, нямаше никаква полза. Затова съм решила кърмене и това е достатъчно.

# 98
Мойта понякога цвили като я кърмя, криви се и се развява със зърното. А иначе издава и много други животински звучи, като козленце, яренце, агънце Joy
Да ви се похваля, днес я носих в слинга, мисля, че и хареса, заспа си. Но като плаче (вероятно от колики), не му се кефи. Само се чудя дали стои правилно в слинга.

И още нещо ме притеснява. Едното и оченце има жълт секрет, понякога и се слепва. Чистя с памучен тампон с физиологичен разтвор. Четох, че може да е запушен слъзен канал. Ще почвам да почиствам с преварена вода. Моля за съвет, ако на някой му се е случвало. Дали да я водя на лекар?

# 99
Честито бебче, Станислава!
И моята госпожица има бебешко акне, минавам лицето с тампон напоен с чай от лайка. Също имаше запушен слъзен канал, първо почиствах очичките с фр, но не видях ефект. После започнах с лайката и за два дни се изчисти секрета. Правя и масажи за отпушване, така че може и те да са дали резултат.
За звуците по време на кърмене и тя издава, но са ми много сладки звуци, едно мънкане и преглъщане като да ѝ е много вкусно.

# 100
Честито Станислава да сте живи и здрави ! ❤🍀😊 Аз също имам интерес да разкажеш .

# 101
Мойта понякога цвили като я кърмя, криви се и се развява със зърното. А иначе издава и много други животински звучи, като козленце, яренце, агънце Joy
Да ви се похваля, днес я носих в слинга, мисля, че и хареса, заспа си. Но като плаче (вероятно от колики), не му се кефи. Само се чудя дали стои правилно в слинга.

И още нещо ме притеснява. Едното и оченце има жълт секрет, понякога и се слепва. Чистя с памучен тампон с физиологичен разтвор. Четох, че може да е запушен слъзен канал. Ще почвам да почиствам с преварена вода. Моля за съвет, ако на някой му се е случвало. Дали да я водя на лекар?
Преди седмица бяхме така, със запушен слъзен канал, почиствах с тампонче, всяко око с различно, с преварена вода или лайка, капах капки по съвет на педито и масажче, за 2 дни всичко отмина. И с първото ми дете беше така, пак същите мерки взех. Ще мине.

# 102
И при двете ми деца имаше секрет на едното око. Не мина с лайка, затова по съвет на педиатъра слагях капки по 3 дена и в двете очи. Тези капки не са антибиотични. По-добре се консултирайте с лекаря на детето.
Но моето дете му се белеха ушите. Бяха като шкурка. Мазах к олио и лосион - нищо не стана. От два дена ги мажа с павловичата мас, която ползвам за дупето, и минаха. Даже подсеченото зад тях изчезна. При докосване се свиване, явна я болеше. Не знам от какво се получи така. При първото дете не ми се беше случвало.
Аз имам раница на Мандука. Баткото категорично отказа да седи в нея. Но сега мисля да я използвам за малката. Поне да я нося, докато вземам другото от градина. Пише че е от 0 месеца, но мисля да изчакам да навърши поне 2. Дори днес ми доставиха разширение за зимно яке, че тези за бебеносене са с много високи цени.

# 103
  • София/Севлиево
Станислава,честито бебче и тук.И аз се нареждам за разказ Simple Smile
На Росен такъв секрет му се появи на ден 7 след раждането.Правихме изследване,излезе нещо от рода на стрепто- или стафилокок.10 дни слагах капки ,уж изчезна,но пак се появи.Вчера бяхме на консултация и взехме нов очен секрет,надявам се да се окаже запушен слъзен канал.Доста е пораснало моето момче-вече е 4,570 и 54,5см.Педиатърката е много доволна и каза да не му сменям АМ,че това ,което избрах е идеално.И как да не е като от март месец четях и избирах най-подходящото.Даде ми схема с ваксините до 6-годишна възраст и схема на захранване от 5-6 месец,като ми каза,че не е задължително да я спазвам,а когато аз реша тогава ще захраня(не по-рано от 5 месеца и половина ще е).И най-хубавото-каза никакви сокчета да не давам(на баткото педиатърката държеше от 3-ти месец да почнем със соковете,но аз не давах).

# 104
  • София
Здравейте момичета и целувки на всичките ви пухкави бебета!
Вие къде държите бебето в хола/всекидневна, тоест в стая, различна от тази, където му е легълцето.
Ние имаме такова легълце, но не знам дали е подходящо, струва ми се твърдо за новородено.

Общи условия

Активация на акаунт