ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 428
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, здравейте Simple Smile имам един въпрос...имала съм все летни бебета и не знам как да обличам, малкия вече е на 18 дни, мисля да го изкарвам за по 5-10 Мин на терасата и след няколко дни на кратки разходки за по 20-30мин., Но не знам какво да обличам, дайте съвет, моля ви Simple Smile вкъщи стои само с боди с дълъг ръкав, както беше и в болницата, като спи го завива с одеалце. Но за навън ясное е шапчица,
Благодаря ви предварително Simple Smile

Не знам дали е правилно, но ние изкарваме бебка (36 дни) за по два часа и я обличам с боди,  цяла пижамка, яке (зимно шушляково) с качулката (която не прилепва супер плътно) и я завивам с одеяло. Това беше тези дни и като и пипахме носа и вратлето и беше добре. Като беше по-студено към 8-10 градуса върху бодито и пижамата слагах космонавт.

# 136
Моите деца много хълцат. И аз не правя нищо, оставям ги. Бебето хълца като върне мляко. Аз самата хълцам продължително и силно и нищо не ми помага, докато не спре от самосебе си. Кърмя и това дете и не давам вода. Ако се видя, че езика е бял, давам 1-2капки, но не винаги.
Добре е че кърмите на поискване, а не на режим. Важно и бебето да има пишкани пелени поне 6 в денонощие, значи не остава гладно. И аз кърмя така и вечерта моето момиче понякога спи и по 5 часа. Не будя. Друг път ми виси на гърдите по половин ден. Водете се по детето.
За разранени зърна аз използвах ланонин на Лансилох. Течеше ми кръв, но буквално за 2-3 дена се оправих и паднаха и коричките след като започнах да се мажа. Захапването не е добро, щом води до дискомфорт. При мен малко бебе и големи зърна доведоха до този резултат. Но ми се случи само веднъж. Уж ми е второ дете и би трябвало да знам как става, но уви. При първото не ми се бяха рязранявали зърната.

# 137
Когато са една идея по-високи температурите обличам с боди с къс ръкав, цял гащеризон и някакво по-дебело анцучно екипче, а когато е по студено пак боди, гащеризонче и космонафт.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 21:16 от lovebirds

# 138
  • София
По повод разходките- изкарах Йоана още на 5тия ден в слинг, после няколко пъти с количка за 30-40мин, но последните 3 дена в София бяха разкошни и ни се събират по час и половина-два тия дни. (Днес става на 2 седмици)
Но и каката много се изкефи на борда и много иска да се вози. 😃 (а на мен ми е ужасно неудобен... И количката става много тежка с нея... Не знам как ще я навия да излезем без него 😬)

Та, на въпроса- вкъщи я държа с боди къс ръкав и ромпър. За навън я слагах в един велурен ромпър допълнително и добре увита с одеяло.

За идващия студ й взех това от H&M, че да не скачам директно на космонавт.

Sweety, всичко с кърменето звучи нормално като интервали. За болката- може би засукването се нуждае от корекция. Бебето трябва хубаво да лапне и част от ареолата (зърното реално му е в гърлото така и не се наранява от засукването).
А хълцането също си е нормално. Аз го игнорирам или давам пак да суче малко. 😊

# 139
Оф, момичета не ми издържат нервите вече . Малката е със зверски колики вече втори ден реве по 2-3 часа ,не помня от кога не съм спала. Дразня се на мъжът ми от начало много беше силен с помощта сега гушкая за 5мин и айде има работа. Като искам да изляза до някой магазин все трябва да бързам, защото все имал ангажименти. Втори ден искам да отида да напазарувам защото вече нищо няма за ядене,а все пак аз съм 24 часа вкъщи и все нещо трябва да ям Sad Днес малката реве от 15 ч до сега с малко прекъсване докато я къпах . Накрая я изкарах с количката навън и заспа. Толкова съм изнервена ,че вече съм в леглото. Нито ми се яде,нито ми се гледа телевизия.

# 140
Оф, момичета не ми издържат нервите вече . Малката е със зверски колики вече втори ден реве по 2-3 часа ,не помня от кога не съм спала. Дразня се на мъжът ми от начало много беше силен с помощта сега гушкая за 5мин и айде има работа. Като искам да изляза до някой магазин все трябва да бързам, защото все имал ангажименти. Втори ден искам да отида да напазарувам защото вече нищо няма за ядене,а все пак аз съм 24 часа вкъщи и все нещо трябва да ям Sad Днес малката реве от 15 ч до сега с малко прекъсване докато я къпах . Накрая я изкарах с количката навън и заспа. Толкова съм изнервена ,че вече съм в леглото. Нито ми се яде,нито ми се гледа телевизия.

Съчувствам ти Sad не знам как да ти помогна Мос мъж помага, помагал е със всичките деца, с първото примернонкато се прибере от работа от 9 до 12 между двете хранения го е гледал, за да мога аз да спя 3 часа плътно ...и сега го будя понякога през нощта, защото се притеснявам, че ще заспя както държа бебето

# 141
Момичета, благодаря ви! То проблемът и при мен е, както каза Гергана, че съм с малко бебе и големи, неоформени зърна. Аз болката я търпя, но се чудя как на нея да й бъде по-удобно. Уж вече се позаформиха след 4 дена стабилно сукане. Иначе не връща мляко, не се и оригва силно, храни се бавно. Три дена бях с хипер лактация и твърди на камък гърди, даже изцеждах и замразявах, днес гърдите ми изглеждат направо празни и меки. Подхванах да пия чай за кърмачки, дано има ефект и да мога да си я кърмя Беба повече време.

# 142
Момичета, благодаря ви! То проблемът и при мен е, както каза Гергана, че съм с малко бебе и големи, неоформени зърна. Аз болката я търпя, но се чудя как на нея да й бъде по-удобно. Уж вече се позаформиха след 4 дена стабилно сукане. Иначе не връща мляко, не се и оригва силно, храни се бавно. Три дена бях с хипер лактация и твърди на камък гърди, даже изцеждах и замразявах, днес гърдите ми изглеждат направо празни и меки. Подхванах да пия чай за кърмачки, дано има ефект и да мога да си я кърмя Беба повече време.

При мен рязрянените гърди минаха от мазане с Лансинох и от кърмата си намязвях зърното, бабини суеверия, но при мен имаше доста бърз ефект..

# 143
По повод разходките- изкарах Йоана още на 5тия ден в слинг, после няколко пъти с количка за 30-40мин, но последните 3 дена в София бяха разкошни и ни се събират по час и половина-два тия дни. (Днес става на 2 седмици)
Но и каката много се изкефи на борда и много иска да се вози. 😃 (а на мен ми е ужасно неудобен... И количката става много тежка с нея... Не знам как ще я навия да излезем без него 😬)

Та, на въпроса- вкъщи я държа с боди къс ръкав и ромпър. За навън я слагах в един велурен ромпър допълнително и добре увита с одеяло.

За идващия студ й взех това от H&M, че да не скачам директно на космонавт.

Sweety, всичко с кърменето звучи нормално като интервали. За болката- може би засукването се нуждае от корекция. Бебето трябва хубаво да лапне и част от ареолата (зърното реално му е в гърлото така и не се наранява от засукването).
А хълцането също си е нормално. Аз го игнорирам или давам пак да суче малко. 😊
И аз го обличам малкиия идентично на теб, като съм взела и същото от нм, но в по-момчешки десен😂

# 144
Благодаря ви, момичета Simple Smile ще се престраша тези дни да го изведа.

# 145

Привет на всички мами и техните бебоци! Ето малко есенно настроение от нас с Николчо! Да споделя, че съм много приятно изненадана от нашия малък новодомец! С баткото се видях в чудо. Общо взето видях всичко, на което е способно едно бебе от баткото и тъкмо се настроих да мина по същия път повторно, а то какво стана! Бебчо номер 2 е толкова спокоен и спи толкова много, че мога да си свърша цялата къщна работа, да спя достатъно, да пия кафе на спокойствие и т.н. направо не мога да повярвам колко спокойно вървят нещата при мен! Само бях чела, че има такива спокойни бебета, а ето, че съм една щастлива майка на точно такова бебче! 😍😍😍 каквито и да са бебетата ни на първо място имат нужда от нашата любов и търпение. Аз лично ще се радвам да се запознаем виртуално и с други бебчета, някои мами вече показаха своите сладури.... надявам се още мами, да ни покажат пухкавите си бебчета.

# 146

Ето я моята принцеса Емили 😍🥰❤

# 147
  • София
Момичета вие използвате ли са нормалната козметика, която ползвахте и
преди- лосиони, парфюми, фон дьо тен?

# 148
Боже момичета аз всеки ден влизам и чакам някой да е писал в темата и реших аз да пиша и разбрах че има нова ема,защото другата е заключена..
Как сте,ние изкарахме ковид сега има малкия пост ковид синдром разстеойство,отделно само се дави от лакомия,реве да го разнасям като цяло е доата сърдит от както беше болен...

# 149
Аз ползвам лосион с много слаб аромат, рол он, също със слаб аромат и никакъв грим и парфюми.

Хариом, слагай го в слинг, че да не ти се морят ръцете.

Аз толкова си нося второ бебе подред в слинга, че майка като ме видя, че малката на 5 дни съм я вързала в слинг и ми вика "вадиш ли я изобщо", аз й казах, че ще я извадя като пропълзи Joy Joy дотогава - вътре.

Общи условия

Активация на акаунт