ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 495
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
Привет, минавам само да похваля капките Абоколекен. Едната девойка я мъчат много, чак пищи някои вечери. Започнах да давам тях, от биоамика и още някакви нямаше ефект. Сега пак се присвива но за кратко и без истеричния рев. Пратих баща й да купи още едно шише, че е опаковката е само 7 мл, понеже не исках да прекъсвам. Познайте, купил е друг вид. Пак Абоколикен, но 14 мл опаковка с копър и още нещо, а малката беше с копър и лайка.

# 316
Така веднъж мъжът ми отиде уж да купи бепантен за бебето, а купил бепантен - мехлем за рани от изгаряне или нещо подобно беше Joy Joy

# 317
Добър вечер, мамчета.
Утре (вече днес) малката прави 40 дни и съм и приготвила голямо празненство с близките ми орисници. Много съм развълнувана и нямам търпение да я покажа на света, както се казва.

Едновременно с вълнението ми обаче имам и адски притеснения. Бебка почна много да повръща. И до сега връщаше след хранене, но по-малко и ако я раздвижа. И най-малкото движение след храна предизвикваше връщане. Вече втори ден (не постоянно, но няколко пъти) ми връща адски голямо количество. 😭 Ама страшно много… спалнята ми е оповръщана, аз съм оповръщана и детето е оповръщано. Отделно има леки пъпчици по тялото (ситни, не толкова червени), които не знам дали имат връзка. Почнах да се притеснявам дали не е алергична реакция към някоя храна. Единственото уж по-различно, което ядох в последните дни са пържени филии и макарони на фурна. Общото им според мен е яйцето и това, че в макароните има прясно мляко. Не съм прекалявала, просто търся причините. До сега не съм пила прясно мляко (понеже видях, че обсъждате точно това). В петък сме при педиатърка, но на частно и до тогава ако продължава така да връща ще откача от притеснение.

Иначе както си мислех, че сме с леки колики, положението стана много зле. Не плаче постоянно, но почне ли е
страшно. Дере се, спира си въздуха направо, а аз ще получа удар. 😭😭 А, да и при напъните също връща. Повръщането дали може да е свързано с коликите или бие на рефлукс? 😭

И последен тъп въпрос с въведение: бебка почна да ака по ведъж на ден, откакто почнах да давам капки, като виждам и че май и това я мъчи, често се напъва. Давам еспумизан комфорт, според мен няма ефект. От близки приятели с бебе на 3месеца ми казаха, че е хубаво да ги редувам капките и в случая ми препоръчаха колийф (така ли бяха). Даже ми ги дадоха, че им остана и ми казаха да давам по 4 капки. На еспумизана не е задължително да се дава към млякото и предположих, че и при другите капки е така. За всеки случай хвърлих бърз поглед към съдържанието, според който се споменава, че трябва да е към млякото. И буквално с няколко капки кърма смесвам и давам. Днес обаче викам пак да прочета съдържанието и пише да бъде смесено с няколко чаени лъжички кърма. И сега се притесних да не е от това целия омагьосан кръг с повръщането. Дали е възможно?

Измрънках си. Лека вечер.

# 318
Добър вечер, мамчета.
Утре (вече днес) малката прави 40 дни и съм и приготвила голямо празненство с близките ми орисници. Много съм развълнувана и нямам търпение да я покажа на света, както се казва.

Едновременно с вълнението ми обаче имам и адски притеснения. Бебка почна много да повръща. И до сега връщаше след хранене, но по-малко и ако я раздвижа. И най-малкото движение след храна предизвикваше връщане. Вече втори ден (не постоянно, но няколко пъти) ми връща адски голямо количество. 😭 Ама страшно много… спалнята ми е оповръщана, аз съм оповръщана и детето е оповръщано. Отделно има леки пъпчици по тялото (ситни, не толкова червени), които не знам дали имат връзка. Почнах да се притеснявам дали не е алергична реакция към някоя храна. Единственото уж по-различно, което ядох в последните дни са пържени филии и макарони на фурна. Общото им според мен е яйцето и това, че в макароните има прясно мляко. Не съм прекалявала, просто търся причините. До сега не съм пила прясно мляко (понеже видях, че обсъждате точно това). В петък сме при педиатърка, но на частно и до тогава ако продължава така да връща ще откача от притеснение.

Иначе както си мислех, че сме с леки колики, положението стана много зле. Не плаче постоянно, но почне ли е
страшно. Дере се, спира си въздуха направо, а аз ще получа удар. 😭😭 А, да и при напъните също връща. Повръщането дали може да е свързано с коликите или бие на рефлукс? 😭

И последен тъп въпрос с въведение: бебка почна да ака по ведъж на ден, откакто почнах да давам капки, като виждам и че май и това я мъчи, често се напъва. Давам еспумизан комфорт, според мен няма ефект. От близки приятели с бебе на 3месеца ми казаха, че е хубаво да ги редувам капките и в случая ми препоръчаха колийф (така ли бяха). Даже ми ги дадоха, че им остана и ми казаха да давам по 4 капки. На еспумизана не е задължително да се дава към млякото и предположих, че и при другите капки е така. За всеки случай хвърлих бърз поглед към съдържанието, според който се споменава, че трябва да е към млякото. И буквално с няколко капки кърма смесвам и давам. Днес обаче викам пак да прочета съдържанието и пише да бъде смесено с няколко чаени лъжички кърма. И сега се притесних да не е от това целия омагьосан кръг с повръщането. Дали е възможно?

Ние сме с рефлукс от болницата.Повръшаше адски много след всяко хранене,а и между храненията.Оказа се,че не е акала 2 дни след раждането.Казаха,че няма какво да изака,защото го повръща ...та може и при вас да имат общо нещата.Сега сме на адаптирано мляко антирефлукс,не е повръщала нито веднъж и ака стабилно

# 319
Момичетааа за коликите му духам на коремчето от голямо разстояние със сешоар хем го затопля леко хем се успокоява от шума и заспива

# 320
Включвам се по няколко теми, някои доста назад са коментирани. Първо за ротавирусната ваксина. Аз лично няма да я слагам на малкия заради лошия опит с баткото. Уж всички казват, че от тази ваксина няма странични ефекти и много леко се понася от децата, обаче аз имам коренно различни впечатления. При големия започна едно ужасно повръщане, на фонтан десетки пъти на ден. Беше ад. Случваше се след хранене, но и часове след това. Абсолютен кошмар. Стигнахме до инфекциозна болница даже. В крайна сметка се оказа, че му се е появил изключително обострен рефлукс и отне много време, докато нещата се нормализират. Всичко започна няколко дни след поставянето на ваксината и мнението на един от най-добрите педиатри, които познавам - д-р Шкодрова,  беше категорично, че това е от ротавирусната ваксина. Едновременно с това доста деца от групата за месеца на баткото имаха различни по тежест симптоми след ваксината като разстройство, повръщане, силни колики. Не агитирам за и против, сигурна съм, че има и много ползи от ваксината, но лично аз няма да рискувам втори път. И без това ваксинацията на големия се разбърка тотално заради тази случка и е с изключително забавяне. На 4 е и все още няма последната реимунизация на едната ваксина. Добре поне, че с другата приключихме вече миналия месец. И добре, че са д-р Шкодрова и сегашната ни лична лекарка, за да се съобразяват с онази реакция и да подхождат много внимателно към целия процес.
В тази връзка, Mako, защо не потърсите и друго мнение. Ако сте в София препоръчвам консултация с д-р Шкодрова, работи в 18-то ДКЦ в Сухата река, като прегледите са след записване. Работи с направления и платено.

Колкото до времето, аз и преди съм казвала, че с две деца имам повече време отколкото с едно. Направо не знам защо не съм смогвала само с едно бебе, то е песен направо. Миналата седмица пуснах големия на градина и така хубаво си починах само с бебето. За съжаление радостта ми продължи само 2 дни и големия се разболя и все още е болен. А и аз покрай него. Добре, че бебето засега е здраво, дано така и да си остане.

# 321
Благодаря, Sarajj. От Пловдив сме, но ако трябва и до София ще отидем. Сигурна съм след доста прочетено , че ваксината отключи алергията. Сега търся мнение дали да слагам другите задължителни ваксини. Чакам микробиологията да излезе и да питам какво следва.

# 322
Благодаря, Sarajj. От Пловдив сме, но ако трябва и до София ще отидем. Сигурна съм след доста прочетено , че ваксината отключи алергията. Сега търся мнение дали да слагам другите задължителни ваксини. Чакам микробиологията да излезе и да питам какво следва.
Мога ли да попита кой ви е педиатъра?

# 323

При нас направиха друга схема за поставянето им, много бавно, по една месечно и то само, ако е абсолютно здрав. Всеки път му правиха обстоен преглед плюс кръвна картина. И при най-малки съмнения не я слагаха. Като започна ковид пандемията пък личната каза, че на него ваксини сега няма да слага с оглед на историята му. Затова и толкова много се забави всичко. Другия месец става на 4 и както казах все още няма последната реимунизация на Синфлорикса. Като получи реакцията, едно от нещата, които му изписаха беше Омнибиотик панда поне докато стане на 1 година. Позволявам си да го напиша, защото е пробиотик и може само да помогне.

# 324
Cardy

Моят бебчо също много повръща, но той определно преяжда, лаком е и от гърдатата ми тече адски силно.
На фонтани, докато спи дори, огромно количество.
След което си ядеше пак и заспиваше🤣Отделно че пълни пъмперси по 2-3 на ден.
Оригвай по време на хранене,и го срагай на антирефлуксна възглавница, има малко ефект.

Ние също сме със ситни пъпцици по тялото, консултирах се с детски педиатър по дерматология, на мнение е че е от претопляне.
Но може и да е от млечни храни и шоколад, както и ядки.
Изключи ги за една седмица от менюто си

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 12:41 от Sunshine202

# 325
И двете ми деца се оказаха с рефлукс. Използвам антирефлуксна възглавница. Не съм сигурна дали има ефект и батката влъщаше, сега и малката. Трябва да се оригва и после поне половин час да се държи изправено бебето, за да връща по-малко. Не трябва веднага след кърмене да се слага да легне. Много е изморително, особено през нощта. Но е по добре от постоянна смяна на дрехи, от която бебето се разбужда.
Аз утре ще водя малката на контролен преглед и ще сложим ротавирусната ваксина. С другите ще започнем след като стане на 3 месеца, че трябва да е поне 5 кг. Педиатърката на децата ми ни слага ваксини едновременно. Всеки мисиц по една и то ако е здраво детето. Проточват се много, но няма значение. На боткото последните ги сложиха преди да започне яслата на близо 2 години, заради пандемията. Изролзвахме една пролука началото на миналата година да му сложат ваксината против шарките.
След втория месец трябва бебето до бъде прегледано от ортопед, така че искайте си направление. Много е важна да се видят тазовите стави и ако има проблем да се действа бързо.

# 326
Добър вечер, мамчета.

И аз давах Колийф два дни, резултатът беше почти постоянно напъване и засилване на повръщането. Да, и коликите намаляха, но мерси. От два дни не давам и и напъните и повръщането намаляха сякаш.

# 327
Педиатъра ни е д-р Делгянска. И нето го прегледа преди поставянето , но не ни пусна ПКК. Изписа ни линекс бебе капки. Ще попитам дали мога да сменя с Омнибиотик панда. Сега чакам микробиологията да излезе. Смятам да откажа ваксините на този етап, докато не се установи каква е причината, а ако се потвърди АБКМ за още повече време.

# 328
  • Bарна, морето, сините вълни
Здравейте, момичета! Отдавна не съм ви чела, не мога да смогна.

Аз правех на всеки 10-тима дни някакви запушвания на гърдите, които за ден-два успявах да овладея. Но последното запушване стана мастит. 48 часа 38,5°, болки втрисане, болезнени огромни твърди зачервени гърди. Още от началото се борех със запушването, но без резултат. Зелеви листа, компреси, изцеждане до облекчаване, Лецитин, Bryonia. Накрая личната ме прати на физиотерапия. Вече имам направени 3 процедури, ходя всеки ден, остават ми още 7. Процедурите са електромагнити и ултразвук. Още след първата почуствах малко облекчение.
Сега освен Лецитин и Bryonia, взимам и Belladonna.
Не знам защо се стигна дотук. Гледам да се храня добре, вода пия много и супи ям. Ограничих наситените мазнини, защото четох, че и от твърде много мазнини може да се получават запушвания.

# 329
Сложихме и ние първата ваксина и ротавирусна също. Нея не съм я давала на баткото, надяван се да няма странични реакции.
Иначе малкия е качил 1200гр и 4см., което ще рече, че на 2 м тежи 5800 и е 57см.което ми се вижда идеално и на лекарката също. Следващата седмица сме и на преглед при ортопед. Надявам се да е спокоен тази вечет след ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт