Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 65 420
  • 844
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Каква е Смокинята на Молинар - сладка ли е, плодова или по-скоро на зелените части на дървото са заложили. Води се унисекс, така ли е?

# 121
Smile И аз съм на вълна Molinard, пък да видим.

# 122
Mini Rebel, има и сладка нотка, но е лека и по-скоро балансира горчивината от зелената и дървесната част. При мен е много трайна, обилно напръскана сутрин я усещам до вечерта, това в жегите. Сега ми идва малко силна и в студа не я нося

laki какво на Молинард? Края на лятото аха да купя нещо от La Fraîcheur колекцията им (затова и влезнах в магазина) но се срещнах с Ichnusa и забравих

# 123
Да си призная, нали не знам какво искам, реших да пробвам с https://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Chypre-Charnel-32714.html.
Уж нямал нищо ретро и приличал на Пантерата. Ще сравнявам като пристигне (то описания всякакви).

# 124
Франсис Кюркжиан в момента наживо в инстаграм с Хародс. Много е слънчев.

# 125
Най-после направих паралелен тест между Линтерди Руж и Интенз. Двете много си приличат при мен, като Руж се развива малко повече и много ми харесва в средата, докато Интенз е you get what you get, а и Руж има леко олд скуул звучене, при мен усещам някъде много дълбоко череша (???). Разочароваща е трайността. Интенз е beast mode, затова се радвам, че избрах него.

# 126
  • BG-DE
Ех, благородно завиждам, че L'interdit intense има такава трайност върху теб при мен е точно 1 час и изчезва без помен да остане, друг такъв ми е My way intense. L'interdit rouge е доста по-добре но най-траен ми е edp. Но Червения май просто аз да спирам да го усещам, защото днес около 5часа след добро напръскване ММ заяви, че съм с много силен парфюм 😊

# 127
И върху мен Руж е мега траен, напръсках се вчера на обяд. Снощи след тренировка и душ така миришеше , че леко ме душеше. Тази сутрин в косата се усеща все едно сега съм се пръскала.

# 128
  • Germany
Благодаря за новата есенна тема, Денси!
Парфюмни разочарования нямам, но пък имам едно изненадващо парфюмно очарование, за което искам да споделя.
Irresistible Givenchy EDP
Не следя редовно марката в парфюмериите, може би защото не съм се идентифицирала досега с нито един от парфюмите им. Наскоро бях на традиционната ми есенна почивка с най-близките ми приятелки от детинство и едната от тях беше с невероятен и женствен парфюм, по който полудяхме останалите три. То бяха ох, ах, "ама на какво миришеш така хубаво", "леле, колко ти е хубав парфюма, какъв е" и всякакви подобни, и разбрахме, че причината за нашия възторг е Irresistible Givenchy EDP. Парфюмът бил избран лично от мъжа и сина на приятелката ни, и смея да кажа, че преценката им е била отлична, допълва я перфектно. Тъй като са най-близките ми приятелки, са наясно с парфюмната ми лудост, и обикновено аз съм тази, която носи една торба проби на тези почивки, и всички ги разучаваме заедно. Този път пробите така си останаха, всички вкупом няколко дни носихме само Irresistible Givenchy EDP Joy Heart Излишно е да казвам, че прибирайки се у дома, веднага го потърсих, и си поръчах прекрасен комплект от него, заедно с лосион за тяло и балсам за устни, който с кода за намаление ми излезе 44 евро Heart Eyes Мисля, че е чудесна идея за предстоящите празници. Още по-странното е, че мъжът ми реагира много рядко вече на моите парфюми, а за този ми направи комплимент още с първото носене, от което ми стана още по-приятно.

Не се доверявайте на негативните коментари във фрагрантика, а просто пробвайте на кожа този парфюм. Ще се хареса на тези, които харесват аромати тип Мис Диор Шери, Джой и Идола на Ланком. Цветен, елегантен, мускусен и плодов. И докато аз харесвам тези аромати, но на друга жена, не и на мен, то точно този ми пасна перфектно, намерен е съвършеният баланс между модерно, цветно, плодово и мускусно. Започва с напращяла круша и с много хубава, зряла и сочна синя слива. Плодовете са пресни, сочни, зрели, и са съчетани превъзходно с млада, росна и елегантна роза. Първоначалната плодова сладост е моментна, и не се задържа дълго, плодовото усещане след това омеква и се разгръща много натурално. Розата не е доминираща, но е чудесен бекграунд на плодовете. А след това идва най-хубавото за мен, базата. Първо, защото разпознавам друг спрян и много ценен мой любимец в нея - Les Voyages Olfactifs 01 Paris-Moskau Guerlain, който ползвам много рядко и пазя като очите си. И второ, защото е толкова удобна, ненапрягаща, и е моето второ аз. Уютен, кремест ирис, върху кедрова основа и мек, пухкав мускус, с плодови нюанси. Ирисът започва свежо, цветно, а след това омеква да много луксозен крем за тяло, без да отива нито в червилена, нито в пудрена посока. Кедърът е зелен, усещам и игличките му, и зелената му свежест, и съчетанието му със синята слива и крушата му дава едно наистина свежо, въздушно усещане. Много мой парфюм, мога да го нося всеки ден, на работа, вкъщи, на разходка, на празник. За мен е от най-хубавите, женствени мейнстрийм аромати в момента. И е различен от тренда бели цветя или сладки. От един час съм в неговата компания и ме прави щастлива и усмихната! Хубав и успешен ден на всички!

# 129
Kovatcheva,
ще го пробвам, отдавна му се чудя.Не съм точно по розите, но Very Irresistible си го харесвам.Прочитайки това което си написала - направо ме побутваш , особено с това че розата не доминира.Само това беше достатъчно да похарча някой лев пак 😄

А за коментарите във фрагрантика по принцип съм на мнение, че не трябва да им се доверява човек. В началото ги четях, сега изобщо не стигам до тях.

# 130
Здравейте! Интересува ме Very Irresistible. Много ме притеснява, че съдържа анасон. Имам непоносимост към тази миризма. Много се надявам... да не се усеща, Blush въпреки че, нали е там?! Та, възможно ли е да не го усетя? Hug

# 131
  • виртуално
kovatcheva - откъде купи комплекта ?

# 132
  • Germany
KristinaZ, ако розата е притеснението Ви, няма проблем значи. Много добре е прелята. Ще се радвам да споделите след теста и Вашето усещане.
Magda Dimitrova, аз къде съм писала за анасон? Аз не усещам анасон в този парфюм, но ако имате притесрения, най добре си го тествайте на кожа и ще решите.
Рапунцел, от flakoni.de. Ползвах и код за 30% намаление.

# 133
Продължавам с парфюмните проби. Получих 7 мостри, сложих ги в един несесер. Всяка сутрин бръквам вътре без да гледам и се напръсквам с каквото ми се е паднало. След това прочитам надписа. Така си създавам приятно вълнение, нещо като да отброяваш дните с коледен календар.
Днес ми се падна Prada Infusion d'Amande. Мисля, че за първи път попадам на горчив бадем в парфюм. Ароматът буквално ме хвърли във възторг, обаче само след час така утихна, че почти се загуби. Това ме спира, иначе сигурно щях да го купя.

# 134
KristinaZ, ако розата е притеснението Ви, няма проблем значи. Много добре е прелята. Ще се радвам да споделите след теста и Вашето усещане.
Да, може да ми допадне само ако не се усеща прекалено 😀 Никак не ги харесвам тия рози, особено последната година така ми се измени вкуса, премятайки толкова парфюми 🙄
Ще разгледам подробно къде го има при първа възможност, за сега видях в Емаг 20% намаление , 35 мл излизат 72 лв.

Общи условия

Активация на акаунт