Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 641
  • 844
  •   1
Отговори
# 135
  • виртуално
в emag 35мл EDP излиза 84лв , да не го бъркаш с EDT варианта ?

# 136
Прощавайте, момичета, дали Eau de Shalimar Guerlain  е спрян? Той ми беше любимия от линията Шалимари, имах само виал, обаче е излетял. Вчера като видях сърцето ме заболя, а по сайтовете го няма.

# 137
в emag 35мл EDP излиза 84лв , да не го бъркаш с EDT варианта ?

О да, аз много набързо погледнах.Така е, едт съм видяла.

# 138
Ковачева,  очарователно ревю си направила на  Irresistible Givenchy! Flowers Hibiscus
Получих като неочакван подарък през пролетта, и още не съм го носила както трябва.
При мен са сочни круши, поляти със сироп от круши,  насълзява ми очите от сладост.
Ще го прегледам тези дни, правя ревизия на новопридобити аромати (от 2020 досега).

Днес съм с "тематичен" парфюм, който смятам да нося днес за последен път, тъй като не е мой- Jimmy Choo Fever (карантинирани сме).
Обонянието си е там, засега. Хелиотропът задушава всички съставки, прашен, глух, и отегчителен, както при предишни тестове. Има малко кафе, но хелиотропът ме дразни. Ще си ходи.
Снимката е от нета (и си личи).

А тази е моя, също си личи. Laughing

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 10:34 от Dez

# 139
Не се доверявайте на негативните коментари във фрагрантика, а просто пробвайте на кожа този парфюм. Ще се хареса на тези, които харесват аромати тип Мис Диор Шери, Джой и Идола на Ланком.
Това беше достатъчно за да ме спечели.
Благодаря Heart Exl Innocent

# 140
Аз се извинявам и се поправям. В Irresistible, няма анасон. Аз питах за Very Irresistible. Там е опоменат анасон. Имах предвид този.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 12:42 от Magda Dimitrova

# 141
Скрит текст:
Аз се извинявам и се поправям. В Irresistible, няма анасон. Аз питах за Very Irresistible. Там е опоменат анасон. Имах предвид този.
[/spoiler]
Съжалявам, не го познавам. Само виждам, че не е от звездовидния анасон. Ако другите го познават, да помагат.
От мен:

че пак съм пред тежко изпитание
Ако кожата и НС произлизат от еднакъв зародишен лист - поле за интерпретации....

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 15:09 от laki

# 142
  • BG-DE
Магда, ползвала съм преди години Very irresistible и анасон не съм усещала никога в него, за мен си беше основно роза, много красив и траен аромат но за розолюбители 😊

# 143
Irresistible Givenchy ми събра много комплименти това лято ! От мъже и жени 👌🌹❤ Трайноста е топ! Бутилчето също много ми харесва 💕

# 144
Азалия , благодаря !Взех на сляпо есенния DKNY  и ми допадна много. Има нещо в драйдауна напомнящо оригиналния Адикт , само че по-ефирно и белоцветно..
С някаква поръчка получих мостра на MJ Perfect Intense е ужасен е ,едвам го изстъргах от кожата си .Добре ,че не тръгнах да го поръчвам..

# 145
Чудесна есенна тема! Flowers Maple Leaf
Нямам големи парфюмни разочарования напоследък , но и аз рядко стрелям вече на сляпо, а и есента  е  изключително  благодатен сезон за парфюми.  Планирам да си нося почти цялото парфюмно гардеробче.  Все пак сред  последните ми парфюмни открития е  L'Interdit Eau de Parfum Rouge GivenchyTwo Hearts който никак не ми омръзва и  и много често си го нося. Вчера най-после пристигна при мен и Shalimar Millésime Vanilla Planifolia GuerlainTwo Hearts, цял ден го разнасях, а напръскан порядъчно добре  от бутилка ми се стори дори по-хубав, отколкото при пробите. Прекрасен е, страшно се радвам че успях да се сдобия с бутилче и планирам цяла есен и зима много да му се радвам ! Другото с, което наскоро се сдобих е Vanilla Dry 1907. Марката е словашка и мисля слабо позната, но със  чудесно  качество.  Vanilla Dry , както си подсказва и името е ванилия , но суха и не твърде сладка, с доста  добавен иланг и сантал. Специално иланга тук е много естествено представен,  много е сходен с етеричните масла за дифузиране. Сандаловото дърво  дава една кремавост, даже лека пудреност на аромата. Трайноста и проекцията тук са повече от прекрасни. Напролет е особено красив! През целия тестов период си мислех, че ужасно ми прилича на нещо пробвано отдавна и забравено,  продължих да се чудя какво е то и след като си взех бутилка, докато накрая една прекрасна парфюмна фея:hibiscus: не ми подсказа, че Vanilla Dry   е с ароматния профил на Confetto Profumum RomaSimple Smile Така е определено - ДНК-то е същото,  изпълнението е по-различно.Аз за мое оправдание мога само да кажа, че  Confetto  го бях пробвала два пъти преди това, на доста по-топло време  и  никак не ми застана добре. На третия път нещата си дойдоха на мястото и усетих приликите. Въпрос на вкус и предпочитания е кой би се харесал повече, но сходство между двата аромата определено има.
Малко дълго ще ми се  получи,  но обещах да споделя впечатления за Atelier Materi:smile:, та накратичко:
Марката е френска,  имат общо  6 парфюма. Някой са повече ниш от другите, но като цяло е много добре подбрана колекция от парфюми. Този, който ме остави безразлична беше  Santal Blond.  Парфюмът е основно  моно аромат на сандалово дърво, светло и чисто. Абсолютен унисекс и името много му отива. Хубав парфюм е, но не е нищо невиждано и нечувано, доста други ниш  марки имат сходни творения и мен по тази причина не ме впечатли съвсем. Отделно , че харесвам сантала да е по-плътен кремав и сладък. При всички случаи е за почитателите на свежият, чист и хладно ухаещ сантал. Poivre Pomelo е спайси, сочен грейпфрут. Много лесен за носене, на мен лично ми заприлича на Escentric 04 Escentric Molecules. Всесезонен, но определено лятото  ще му отива много.  Cuir D'Iris, по пирамида трябваше да е много, много мой - ирис  и велур, че и балсамов. На практика се оказа, че нещата не стоят точно така. Ирисът тук е помаден, усеща се прекрасно от началото до края, много е мек и фин. Само,  че този парфюм е за хората харесващи или поне нямащи нищо против  анималистичните нотки. Не мога да кажа че тук  са нещо супер прекалено, бандит на Пиге в това отношение за мен е недостижим,  но се усещат,  особено в първите часове  от развитието. С времето утихват  и почти се загубват, но усещането  че са някъде  там, скрили са се за малко и ей сега ще изскочат отново,  поне при мен остава докрая.  Като цяло е доста тих парфюм, стои близо до кожата и върху моята кожа  трайността не е особено добра. Във Фрагрантика твърдят, че прилича на Dior Homme Intense, с което не съм съгласна. Единственото което ги обединява за мен е че и в двата има ирис, иначе са от различни вселени.Cacao Porcelana е прекрасно какао! Не е сурово и горчиво, не е и млечно и сладко. Тук е кремаво и точно по средата. Към какаото  са прибавили и доста тонка и  бял тютюн, който тук определено изпъква  и дава лека острота и свежест, заедно с даваната и артемизията. При мен ром за съжаление не се усеща, но и така е доста хубав.  Парфюмът не е  гурме, липсва му достатъчна сладост, нито е  типичен тютюнев аромат, тъй като белия тютюн има много по-различен ароматен профил за мен от "обичайният" такъв. Все пак  въпреки някой гурме елементи в композицията, на практика е  доста елегантен парфюм, макар предполагам  и не за всеки.Peau D'Ambrette започва много свежо  и тръпчиво, с прекрасни хладни и тръпчиви  цитруси,  амбретата разбира се е царицата на композицията, абсолютно разпознаваема, мускусна, свежа, но с ядков подтон.  С развитието амброксана също започва да се усеща добре, изкарва тази характерна за него солена нотка- не морска или акватична, а точно като  солената нотка в аромата на човешката кожа.  Peau D'Ambrette въобще е от онези прекрасни аромати , които могат да се носят по всяко време и на всяко място , няма до обидят никого и ще ви карат да се чвуствате свежи и заредени през целия ден! Най -голямата изненада за мен беше Narcisse Taiji .  Много необичаен нарцис се оказа Simple Smile На мен нарцисът ми е трудно цвете, обичайно ми е твърде силен или дори  фекален  и много, много рядко ми допада в парфюм. Тук изобщо не е такъв.  Парфюмът е свеж, дори  бих казала в началото сапунено,  прохладно зелен , леко сух, като шипър , но не съвсем . Мирише  както изглежда една чиста, свежа жена.  Никакви нотки не усещам отделни, всичко е идеално прелято и много шик. Дори сега в края на есента се развива чудесно!  Изобщо не очаквах да ми хареса, а се оказа един от фаворитите ми от марката! Изобщо последните три споменати парфюма, както сигурно си личи много ми харесаха и бих се радвала да притежавам бутилка от всеки един от тях!  А марката определено си заслужава да се познава.

# 146
Днес съм с https://www.fragrantica.com/perfume/Salvador-Dali/Dali-Eau-de-Toilette-13072.html
Взех го за смешно малка сума. Дали винаги ме е изненадвал, а комбинацията Дали и Морилас тук е изключителна. Това е парфюмът, към който посягам вече 4-ти ден и нямам желание да го сменя. Така би трябвало да мирише всяка майка - на спокойствие, сила и вътрешна хармония. На мен лично ми носи усещане за мир.

прекрасен е - за мен е женствен и мек, няма фаталност в него
също го взех, защото беше изключително евтин, не очаквах да ми хареса заради белите цветя, но са сапунено прекрасни, като луксозна бяла козметика

основното в базата на смокинята на молинар върху моята кожа е приятна и недразнеща ванилия - много е приятна в хладните дни

последните дни вечер пръскам рагба интенз за разкош и спокойствие - получава му се

Скрит текст:
Ето това е аромата,който ме грабна и не ме пуска все още Nerd  Дори след като и аз ковидясах и обонянието от 4 седмици е нищожно,него успявам за кратко да го усетя и ми е толкова хубаво да не съм в пълна парфюмна тъмнина Satisfied

този парфюм с непроизносимо име загубих някъде у дома - него търсех, когато посегнах към рагба интенз - искам си го, но като си знам късмета, ще го намеря чак през юни следващата година

# 147
  • Пловдив
В момента го има в Е- маг.

# 148
Благодаря за темата Innocent
 Ето това е аромата,който ме грабна и не ме пуска все още Nerd  Дори след като и аз ковидясах и обонянието от 4 седмици е нищожно,него успявам за кратко да го усетя и ми е толкова хубаво да не съм в пълна парфюмна тъмнина Satisfied

Снимката не е моя!
Ха, и аз така. Ковидясах и край на парфюмните удоволствия. Това беше единственият парфюм, който горе-долу усещах. За съжаление и сега, 2 месеца по-късно, обонянието ми не е напълно възстановено. И сякаш загубих надежда, че ще се възстанови докрай...

# 149
Може ли описание на тази Латафа?

Аз напоследък обмислям Angel muse, дотук съм пробвала само ЕДП, но ще се радвам, ако някой може да сравни и с ЕДТ Heart

Общи условия

Активация на акаунт