Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 590
  • 844
  •   1
Отговори
# 540
Препоръчайте  траен парфюм  от L'Erbolario.Имам Indago, люляк,Мак  и Круша.Само Indago ми е траен.

Bouquet d'Oro e доста траен. Прилича на Hypnotic Posion Dior той.
Също Meharees (не знам дали още го има) и Ambraliquida държат добре.

# 541
  • Пловдив
Имам нужда от насоки за някои парфюми на Xerjoff.
1. В София освен в Campomarzio70 предлагат ли се другаде? Само веднъж съм била в бутика и пробвах Naxos и Shunkoin, но тогава исках да тествам само тях и изобщо не обърнах внимание на останалите (визирам по-луксозните серии). Не че от тези двата ми е останал някакъв спомен от една единствена проба.
2. Имам мостра вкъщи на Muse днес го пробвах. Започна доста остро, но като отмина началото стана приказка (не че мога да го усетя в цялата му прелест, защото повече от месец съм без обоняние, но все пак долавям достатъчно, за да ми отвее главата).
3. Набелязала съм също за тест (само дето не знам кога ще имам възможност) Alexandria II, Cruz del Sur II, La Capitale, Opera.
Забелязвам в една група във Фейсбук, че напоследък доста хора се хвалят с парфюми от тази марка.
Моля, който ги познава, да каже няколко думи за тях (включително и за Shunkoin, който съм забравила).

# 542
А коя е групата във Фейсбук, би ли споделила?

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 00:08 от Анонимен

# 543
Shunkoin e много красива млечно-чаена ванилия, мистериозна и гушлива. Бих казала и уникална, ама тая дума толкова се обезцени, че няма смисъл. 😄
La Capitale пробвах наскоро-много хубав парфюм. Силно накарамелена ягода, много сладост, малко роза и шафран. Обаче някак не мога да оправдая цената му, защото ми напомня поне 3 други популярни неща от категория сладки - плодови.
 Ouverture харесвам много. Там също в началото усещам ягода (а няма по пирамида) , после става един такъв по-сериозен, амбров-дървесно-ванилен. Доста е унисекс той, но го нося без да ме притеснява грам.
От Casamorati серията също силно харесвам няколко, но за тях е писано много...

Днес съвсем между другото пробвах Lil Fleur Byredo. То пък каква приятна изненада се оказа! Два или три пъти поднових през деня, за да си го преживея пак отначало и да видя дали не си внушавам, че... абе нещо много готино има в тоя парфюм. Мислех, че ще са някакви бозави цветя, а то се оказа една сочна манадринеста роза, която от игрива и весела преминава леко в кожена от шафрана, влиза и малко ууд като онзи в Accord Oud, но без изобщо да тежи. Става леко мистериозна и супер женствена , парфюм за срещи е това! Има едно такова малко розово-пластмасово усещане, малко като във Fantomas Nasomatto, което много ме привлича по някаква причина, създава интрига 😄

# 544
  • Пловдив
Tuali, благодаря ти!
Casamorati познавам почти всички. Ще си запиша за проучване и Ouverture.
В Shunkoin ме притеснява пудрата. Не харесвам тази нотка, някак старомодна ми е особено ако мирише на червила.
Искам да си избера някой за Коледа, но отдавна вече не поръчвам импулсивно насляпо. Особено пък за такива цени Simple Smile Затова ще ми трябва повече четене и насоки от дамите/господата в тази тема.

# 545
Няма пудра в Shunkoin има мляко, ванилия, сладост. Това си е парфюм за медитация. Ouverture проучи, но не е за теб мисля. Мъжки и супер силен ще ти е.
За другите ще пиша утре.
Александриите са феномени за мен. Едни от най- хубавите парфюми въобще на този свят.

# 546
  • София
Днес съм с Nomade Absolu de Parfum. Много го обичам! Някой усеща ли пчелен восък в началото? В този момент го обожавам просто - пчелен восък и пчелен прашец усещам, но восъкът е просто... толкова реалистичен, че не мога да повярвам!
Нищо подобно не усещам аз в началото. Само чубрица 😂. Реалистична като в двора на баба ми. Много обичам Номад ЕДП, и реших след многото положителни ревюта тука да си взема и Абсолю. Поръчах си го и до като чакам ходих да го пробвам. Два пъти. Егати чубрицата при мене 😒. Върнах пратката, след което упорито си мислех че тестерите са били вкиснали си намерих отливка. Разносвах го няколко пъти, яко чубрица. Видях една позната преди месец в метрото ухаеща на същата чубрица и я питах дали не е с Номад Абсолю оказа се че да. Явно носа ми преобразува нещо в чубрица. Аз обичам да я хапвам, но не и да мириша на нея 😜. А как обичам Номад, но нямат абсолютно нищо общо двата за моя нос.

Днес пак съм със Sound of donna, разкошен е, прелестен. Не блести с мега трайност, но и цената му не ме кара да очаквам 12 часа сияж 🙃.

Тестерът на This is Her от Парфимо с капачка ли идва ☺.

# 547
А аз не обичам Номад едп, той ми е каша от варени жълти сливи и ужасно ме дразни! 😀
На мен на чубрица ми мирише това
https://www.fragrantica.com/perfume/Cacharel/Noa-242.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Rouge-146.html

С капачки са тестерите на This is Her.

# 548
Ковачева, разби ме с това видео. Laughing
То да се чуди човек да плаче ли, да се смее ли. Безумие просто.

# 549
  • Sofia
Купихте ли си парфюми от оферти за черния петък и кои?
Аз чакам  Byredo La Tulipe и TT Cassiopea, не бяха намалени, но ги исках.

# 550
  • Пловдив
Karen, аз поръчах само Noir pour femme Tom Ford. Единствената чернопетъчна оферта, която нямаше аналог. Никъде другаде не видях да има истински Черен петък (визирам парфюмните сайтове). Всичко беше първо завишено и тогава намалено.
Ще чакам истинския ЧП на 26-ти, може би тогава ще има по-добри оферти.

# 551
Ох, смях се с тази чубрица !
Като го казахте се сетих как поръчах Thank you, next ей така да го пробвам.И уж ми хареса, реших да се пръскам.
Влиза мъжът ми и ме пита " Ти защо миришеш на копър?!" ( Копър и почти всякакви зелени подправчици с остра миризма не ядем и двамата, да не кажа мразим).
Казвам, че по-скоро трябва да мирише на малини, какъв копър, Боже?!
След месец отивам с част от парфюмния багаж на гости при друга зарибена, пръска от парфюма и ми казва " аууу, това мирише на копър" 😂

# 552
На мен пък VC&A Santal Blanc ми мирише на копър в началото. Grinning

# 553
  • Пловдив
Няма пудра в Shunkoin има мляко, ванилия, сладост. Това си е парфюм за медитация. Ouverture проучи, но не е за теб мисля. Мъжки и супер силен ще ти е.
За другите ще пиша утре.
Александриите са феномени за мен. Едни от най- хубавите парфюми въобще на този свят.
Благодаря за насоките!

По принцип как е като трайност Shunkoin? Гледам, че има powdery notes и затова се стреснах Simple Smile
Снощи като пръснах Muse, след силното начало (или може аз да съм си въобразила, че е силно и остро, като се има предвид колко ми е зле носът в момента), утихна много бързо и беше необходимо да си навирам носа в китката, за да усетя нещо.

# 554
Shunkoin при мен е същата работа, след час няма никой- забравям с какво съм се пръснала. Парфюм за медитация , като Лира 😊От всички , които съм имала на Xerjoff , Naxos ми е фаворит ,.

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 10:10 от macadamia

Общи условия

Активация на акаунт