Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 627
  • 844
  •   1
Отговори
# 150

Аз напоследък обмислям Angel muse, дотук съм пробвала само ЕДП, но ще се радвам, ако някой може да сравни и с ЕДТ Heart
Angel muse edt - Аз много го харесвам, моята есенна любов. Различен, класен , отличаващ се и траен аромат. Edp ми идва по- сладък сякаш. Доста добра трайност при мен, повече от 8 часа, с около 6-8 апликации.

# 151
Може ли описание на тази Латафа?

Аз напоследък обмислям Angel muse, дотук съм пробвала само ЕДП, но ще се радвам, ако някой може да сравни и с ЕДТ Heart
Нямам ги, пробвала съм ги. Намирам ги за доста различни. Аз много харесах ЕДТ, за сметка на ЕДП. Той не ми хареса. Субективно е, трябва да се пробва, защото не мисля, че са за всеки вкус.

# 152
В Muse EdT има маракуя, и заедно с шоколадовот пачули става манджа с грозде. На 4то шише ЕдП съм, но ЕдТ не харесвам никак.
Иска си проба на кожа, за да няма грозни изненади, разликата не е само в концентрацията.
Писали сме доста за тези двата.

# 153
  • Germany
BoMarina, благодаря ти много за информативния пост!
Все не ми остава време да ти отговоря на питането за Tabac Rose BDK, затова накратко сега. Табак роуз е от най-красивите ориенталци, които съм пробвала някога. Сложен, многопластов, стеле се като тежка мъгла около теб. Всичко, което е посочено по пирамида е там. И рози, и тютюн, и сливи, и канела, и какао, и цитруси и пачули. Парфюмът е много наситен, гъст, хипнотичен, пищен и сладък, и предава цялата красота на Ориента. Розата е дръзка, тъмно червена, секси, кадифена и прекрасна. Прилича на любимата ми роза от Rose oud night Jesus del Pozo. Тютюнът понякога е сладък,  ароматен и много автентичен, поел ароматът на уханна пръчица канела. В друг момент става натурален, зелен и леко нагарчащ, с една фина сладост в същото време, без никакви медени добавки. Сливата е много интересна, представена е с много лица, едновременно се усеща ту кадифената й синя кора, ту ароматната й сочна вътрешност, ту се превръща в препечено сладко, или в сушена ароматна слива, пропита от захарен сироп, ту е сладка и гъста като сливов ликьор, а комбинацията й  с канелата я заслажда още повече и я прави съвършена.  Прилича ми едновременно на сливите от амбър есентрико на Армани, на Валентино Дона Абсолю, и на Арабеск, но тук има повече лица. Тютюнът е подсилен и от още гурме ноти - много силно се усещат и прашното какао, и аромат на тъмен шоколад, подобни на тези от Долче Пасионе на Пантеон Рома, и на какаото от какаовият ангел на Мюглер. И всичко това е на фона на невероятно шоколадово и плътно пачули, топъл амбър, ванилия и уд. Този парфюм няма връхни ноти, няма средни или база, за мен е като музика, ту усещам силно розата, после изведнъж издига глас тютюна в дует с канелата, шоколадът смело излиза като солист, докато хорът на сливите не вземе солото, а пачулито, розовият пипер, уда и лабданума държат плътно ниският глас, и правят изпълнението на солистите още по-ярко и красиво. И не, не е какофония, въпреки мощните и много силни парфюмни ноти, е намерен идеален баланс. Парфюм за смели, за дръзки. Вечерен, секси, притегателен. За мен е най-хубавият аромат на марката, и ме спира само цената му от 195 евро, която никак не е за пренебрегване и че реално рядко нося толкова наситени парфюми вече. Категорично унисекс, трайност и проекция при мен повече от десет часа. Наскоро местната нишова парфюмерия празнува 150 години от създаването си, и цяла седмица имаше представяния на различни марки. BDK бяха представени лично от създателя на проекта - Давид Бенедек, невероятен млад човек, знаещ как да организира създаването на такъв шедьовър.

PS: Ще опитам тези дни да представя и Danzatoria.

# 154
  • The Evergreen State
Аз тези дни преоткрих Ralph Lauren Woman. Тествах го при едно случайно минаване през мола. Пръснах малко на криво първия път и вместо на китката на ръката отиде на ръкава на якето. Целия ден го усещах около мен чак до вечерта. Много мек и женствен парфюм. Леко ми напомня като характер на Музата на Мюглер (не по ноти, а като цялостно излъчване).

# 155
SOTD: Prada Purple Rain
В началото ми е идентичен с Escentric 02, после става по-сух и малко по-сладък. Напомня мирис на червило. Честно казано очаквах нещо по-впечатляващо. Засега моят фаворит е Infusion d'Amande. Не ме удовлетворява напълно като трайност, но ароматът ми пасва идеално.

# 156
Драги, моля ви да ми дадете мнения за Al Haramain Mystique Musc, ако някоя от вас го е ползвала. НИкъде не намирам ревю за него, а толкова обещаващо ми звучат нотките. Страшен фен съм на Junoon Rose и изобщо на цялата линия Junoon, които са пудрени и изненадващо за мен ми харесват до един. Mystique Musc звучи като да е в същата посока и ако някоя от вас има впечатления, моля ви да споделите, че намалението е до неделя!

# 157
Kovatcheva и аз много ти благодаря! Единственото, което ме притесняваше бяха сравненията с Oud Bouquet и неговия близнак Shaghaf oud. Имам едно малко шишенце от първия и като знам колко е силен и мощен и колко рядко посягам към него(ууда не винаги ми понася а тук е супер ярко отчетлив), някак не ми се щеше да вземам отново нещо сходно. По описанието ти обаче мисля обаче не е съвсем така и ще са доста различни. Много се надявам скоро да мога да го пробвам и да споделя впечатления. Инак те си имат и 10 мл. шишенца и ако ми хареса, както и подозирам като те чета, и при наличните ми  количества, вероятно ще ми задоволи апетита и ще се окаже идеалният вариант в случая! С нетърпение ще чакам ревюто ти за новия Carner Barcelona, особено като знам че не харесваш бели цветя, а в пирамидата му има порядъчни количества от , умирам от любопитство как се е получила композицията:hibiscus:

# 158
Смятах да пробвам по една мостра на ден, но реших, че като за петък мога да направя изключение. А и Purple Rain бързо изчезна от кожата ми. Прибрах се от работа на обяд и дойде време за мостра номер 5 - Lipstick On Maison Margiela. Харесва ми. Доста ми прилича на L'Ange Noir, който обаче е по-сладък.

# 159
За мен нямат абсолютно никаква прилика.

# 160
  • Истанбул
На страницата на Нишане във ФБ беше публикувано https://www.facebook.com/379142392183425/posts/4320703328027292/

# 161
Днес съм с The Majestic Amber Alexandre J https://www.fragrantica.com/perfume/Alexandre-J/The-Majestic-Amber-59777.html

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 21:05 от Ralitsa_

# 162
Прибрах се от работа на обяд и дойде време за мостра номер 5 - Lipstick On Maison Margiela. Харесва ми. Доста ми прилича на L'Ange Noir, който обаче е по-сладък.
Да се допълня - някъде след втория час претърпя развитие и се превърна в аромат на нова кожена чанта. Много различно от парфюмите, които по принцип нося, а и нямам спомен да съм пробвала друг подобен. С него сякаш не съм аз, но до известна степен ме привлича.

# 163
Момичета и момчета, знам, че някой писа, че е пробвал Sable Nuit. При мен тамяна е толкова доминиращ, че чак е неприятно вече час. Знам, че няма смисъл да питам как го усещате, защото за всеки е различно, само споделям, че съм разочарована Sad

# 164
Здравейте! Моля за мнение, за Guerlain Aqua Allegoria Flora Rosa. Благодаря! Пожелавам ви хубав ден! Heart

Общи условия

Активация на акаунт