Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 772
  • 844
  •   1
Отговори
# 210
Чисто административно ми се наложи да посетя милата ни столица. Ако бях прочела предварително за бутика на Ести по Витошка, щях да се отбия.
От метро-станция Сердика в посока Витошка ме хвърли в шах боклука по улицата. Не бях виждала подобно нещо даже в Констанца, не говоря за европейска столица. Иначе хората са мили доколкото могат, но в крайна сметка ме заведе от точка А до точка Б с оглед на личното си време човек от Загреб, който пребиваваше в района чисто икономически. За такситата няма да говоря, добре позната тема.
А сега по същество:
Роберто Кавали неро и Марема ТТ....Първият много по-мускусен, ТТ - здрвецово-горчива и продължително излъчваща. Имат допирни точки, но въпрос на вкус. Могат да се комбинират, но нз дали е нужно.

# 211
  • Сливен
Здравейте и от мен. Не съм писала до сега тук, но ви чета доста. Парфюмите са ми слабост. Питане имаше за Van cleef arpel Orhid Leather. Купих го на сляпо. Само по пирамидата и описанието. Четох доста ревюта от вас. За този сезон е много подходящ. Усещам ванилията и топъл шоколад. Вярно в пирамидата го няма. После остава кожата. Парфюмът в началото е по- тежък, но след час два се прибира и е тих. Но е там поне 8 часа при мен. Други любими парфюми са ми Хермес jour de hermes absolu, estee lauder muse chic, hermes  градините на нил, клое розите, Chanel chance и mademoiselle coco. Пиша това като ориентир. Колежката ми почти през ден ме пита кой е парфюмът, макар да пръскам 3-4 пъти само от Orhid leather. Просто в различните часове си излъчва различно при мен. Ако бяха по- поносими цените и в по-малки расфасовки бих ги пробвала всичките van cleef.

# 212
  • София
Днес бях на събитие на открито и много се чудих какво да пръсна. Случайно видях круизния Ангел и рискувах. Разкошен е в това време, усеща се че е Ангел на тази температура, но същевременно е сочен и смокинов. Съвсем нов прочит усетих днес аз на лятната лимитка. Също трайността му и проекцията е топ на тази температура. Изненадах се приятно и много ми допадна.

# 213
Роберто Кавали неро и Марема ТТ....Първият много по-мускусен...
В Nero Assoluto няма мускус (и добре, че няма - според моя нос).
Никъде в пирамидата му не се споменава муск, парфюмът е ванилено-дървесно-цветен с малко цитруси. Семпъл аромат, достатъчно хубав, за да не го отпиша съвсем, сега му е сезонът. Няма черно в него, (повтарям повечто мнения в Parfumo.net и Fragrantica), мирише на луксозно, скъпо дърво в драйдауна, а не на стружки от молив. Много лек за името си, не е плътен и лепкав, нито пък сладък.
Не познавам никой друг от парфюмите на марката, но този ми е носим и сравнително безопасен.

# 214
Nero Assoluto мирише на орхидея и африканска фигурка от абаносово дърво. В този смисъл на мен ми е точно "черен".

# 215
Роберто Кавали неро и Марема ТТ....Първият много по-мускусен...
В Nero Assoluto няма мускус (и добре, че няма - според моя нос).
Никъде в пирамидата му не се споменава муск, парфюмът е ванилено-дървесно-цветен с малко цитруси. Семпъл аромат, достатъчно хубав, за да не го отпиша съвсем, сега му е сезонът. Няма черно в него, (повтарям повечто мнения в Parfumo.net и Fragrantica), мирише на луксозно, скъпо дърво в драйдауна, а не на стружки от молив. Много лек за името си, не е плътен и лепкав, нито пък сладък.
Не познавам никой друг от парфюмите на марката, но този ми е носим и сравнително безопасен.
Не претендирам за точен изказ, но за мен и двата парфюма са хубави и характерни. Поне аз нямам проблем с носенето им. Кавали не ме е разочаровал до момента, но както казах въпрос на вкус и поносимост. Мен не са ме разочаровали до момента с някакви негативни отзиви и двата парфюма.
П.П. Но Марема ми харесва повече в личен план.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 00:00 от laki

# 216
  • София
Winter fairy, имам и двата парфюма. Да, имат прилика. Orchid Leather клони към унисекс аромат, по-опушен и дървесен е, докато Donna Noir е малко по-сладък, кожен и ликьорен.

# 217
  • при морето
Winter fairy, имам и двата парфюма. Да, имат прилика. Orchid Leather клони към унисекс аромат, по-опушен и дървесен е, докато Donna Noir е малко по-сладък, кожен и ликьорен.
И как мислиш,струва ли си да си взема и Orchid Leather,в см. достатъчно различни ли са,за да ми носят различно усещане?

# 218
  • София
За мен са достатъчно различни, за да имам и двата. Но носят един и същ вайб. Ако не искаш сходни аромати, то пропусни Orchid Leather. Когато изпръскаш Donna, можеш да вземеш другия. Simple Smile И двата много харесвам, но ако трябва да избирам ще предпочета Orchid Leather. Това, разбира се, е личното ми предпочитание. Wink

# 219
Здравейте! Много ли е теменужен Insolens EDТ? Предполагам е пролетен...? Или е подходящ и за хладно време? BlushHeart Някой ми беше казал, че ароматът му е на "Виолетки". Едни бонбони, които продава ха преди много години и младите от вас, едва ли познават. Съжалявам, че чух онова изказване, защото предварително опорочи, сигурно прекрасен парфюм.

Не мирише на бонбони виолетки, защото ако беше така щях да го харесвам. На мен ми избива нещо ванилено плюс някаква виолеткова нота, но не  по приятен начин. Не знам, има нещо, което ми напомня на ухание на кекс.

# 220
Аз само набързо и накратко едно включване - да се похваля и да благодаря за побутването , явно  напразно съм му се чудила толкова време 😁

Днес пристигна.Ще бъде прибран до настъпване на топлото време, но цял следобед му се радвам.❤

# 221
  • by the sea
Здравейте! Много ли е теменужен Insolens EDТ? Предполагам е пролетен...? Или е подходящ и за хладно време? BlushHeart Някой ми беше казал, че ароматът му е на "Виолетки". Едни бонбони, които продава ха преди много години и младите от вас, едва ли познават. Съжалявам, че чух онова изказване, защото предварително опорочи, сигурно прекрасен парфюм.

Не мирише на бонбони виолетки, защото ако беше така щях да го харесвам. На мен ми избива нещо ванилено плюс някаква виолеткова нота, но не  по приятен начин. Не знам, има нещо, което ми напомня на ухание на кекс.
в Insolence няма ванилия, да не се сещаш за L'instant той е ванилов.
Insolence си е виолетка, но не инфантилна и бонбонена като например Daisy-тата,
най-добре да се тества както са те посъветвали.

# 222
  • при морето
KristinaZ,честит,изглежда прекрасно!Това Ирезистибъл ли е,откъде го взе,и пробва ли го или само си го гледаш?Simple Smile

magicjo,много навременно включване,за което имаш безкрайните ми благодарности!Изкушението е голямо,но ще те послушам,а и не можах да устоя на един новопоявил се Santal Majuscule,който много харесвам,свърши ми,а сега през зимата е един голям разкош,така че ембаргото ми явно изтече тази вечер,/дано е временно/:sweat_smile:

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 19:41 от Winter fairy

# 223
KristinaZ,честит,изглежда прекрасно!Това Ирезистибъл ли е,откъде го взе,и пробва ли го или само си го гледаш?Simple Smile

А пробвах го, беше сляпа покупка все пак 😁
Благодаря !
От Емаг дойде (50+15 едп)  , с код ми излезе 123лв и БД.Беше последен, бързо го реших .😂
Доволна съм, наистина не се усеща прекалено розата.Идва ми доста свежо и различно на фона на факта, че си обичам ванилията и трудно се разделям с нея 😊

# 224
Вчера поръчах и днес получих Prada Infusion d'Amande. За първи път поръчвам от Делириум, бях приятно изненадана от бързата доставка и хубавата кутия.

Парфюм за деня е Kenzo World Intense, а в ума ми се върти тази песен:
https://www.youtube.com/watch?v=KdS6HFQ_LUc

Общи условия

Активация на акаунт