Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 788
  • 844
  •   1
Отговори
# 195
Ох не мога. Тъкмо исках да ги посетя да избера нещо и пак им е скимнало нещо. Човек не може да разчита, че ще са си на мястото и да отиде да си даде парите.

# 196
  • Франция
Другото с, което наскоро се сдобих е Vanilla Dry 1907. Марката е словашка и мисля слабо позната, но със  чудесно  качество.  Vanilla Dry , както си подсказва и името е ванилия , но суха и не твърде сладка, с доста  добавен иланг и сантал. Специално иланга тук е много естествено представен,  много е сходен с етеричните масла за дифузиране. Сандаловото дърво  дава една кремавост, даже лека пудреност на аромата. Трайноста и проекцията тук са повече от прекрасни. Напролет е особено красив!
BoMarina, благодаря ти за това ревю Purple Heart
Започнах да разучавам тази линия от Whittoria, от който износих една пробичка, с известно удоволствие и с трескаво напрягане да си спомня на какво ми прилича Simple Smile Накрая го идентифицирах като Joop Femme, който ми беше много голяма любов, преди ужасно много години и съм сигурна, че още имам почти пълна бутилка някъде в къщата на родителите ми.
Сега ще си взема проба на Vanilla Dry, да видим как ще ми се стори на мен Simple Smile

# 197
Klodilia, ексклузивната колекция на Estee Lauder е в бутика на Витошка

Тези дни тествах няколко парфюма и съвсем накратко споделям усещания и емоции

Byzance на Ormonde Jayne е ванилия, горещо прясно мляко със захар (много обичам) и маааалко пипер. След няколко часа се прокрадва едва забележимо дървесен аромат с подправки и ванилия. Красив парфюм, изключително траен, повече от 24 часа, дори след душ остава ванилия с малко пипер.

Orris Noir на Ormonde Jayne , който ми пасна много, но и приликата с Woman на същата къща е много висока върху мен. Композицията подобно на Woman е много добра и няма ясно изразена нотка, която да доминира. Ириса не го усетих както ми се искаше, но ирис -  чист, красив, истински (сърцевината на цветето преди да го е напекло пролетното слънце плюс листата и едва доловим мирис на пръст от градината)  има в Vanille-d-Iris. След няколко часа носене този ирис излиза, ванилията я забравих, но началото при мен е тегаво - идва една миризма като на газ за горене, метала на лампата и т.н.

и нещо съвсем неочаквано, което се представи доста добре върху мен е дамския парфюм на Христо Стоичков - от интерес пръснах и ме заля аромат на класически дамски парфюм с много цветя и ванилия. Парфюмирах се обилно, трайност 12 часа и повече.  Интересено кой е сътворил този аромат.

Пристигна сета от Masque Milano, младежите се парфюмираха на мига - единия с Ray-Flection - започва силно цветно, но след 1/2 час цветята върху мъжката кожа изчезнаха и остана дървесен аромат с леки цветя,  а другия с Tigre Du Bengale / Malbrum, който е много интересен - подправки, кожа, дърво, но без натрапчивост - трябва да си на по-малко от 1/2 метър, за да усетиш аромата върху човека.

А аз седя още без парфюм и се чудя какво да пробвам от от тези 17 проби, които имам Simple Smile Проблем гранде (шегувам се)

Хубава седмица!

# 198
Myako много ще се радвам да споделиш как го усещаш! Flowers Maple Leaf Whittoria ми се стори красив, сочен и бистър, даже леко хладен флорал. Пробвах го обаче бегло и нямах възможност да го проследя както си трябва и да си затвърдя(или променя:smile:) усещанията.
Забравих да спомена, за още едно мое откритие през годината, което с много голямо удоволствие ще нося до пролеттаSorriso Profumum roma,  шоколад с портокалов корички и малко алкохол за разкош!Какво по-уютно да иска човек през зимата:heart:

# 199
Здравейте парфюмни дами и господа. Имам питане относно тези два аромата- имат ли прилика? Благодаря на отзовалите се!

Изчетох мнения във фрагрантика но едно повече никога не е излишно

# 200
Нямат никаква прилика.

# 201
Здравейте! Много ли е теменужен Insolens EDТ? Предполагам е пролетен...? Или е подходящ и за хладно време? BlushHeart Някой ми беше казал, че ароматът му е на "Виолетки". Едни бонбони, които продава ха преди много години и младите от вас, едва ли познават. Съжалявам, че чух онова изказване, защото предварително опорочи, сигурно прекрасен парфюм.

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 12:06 от Magda Dimitrova

# 202
Много е теменужен, някои казват, че им мирише на бонбони виолетки. Аз лично усещам и много ирис, нежен и кремест, като луксозен крем за тяло. Хич не е пролетен, за хладничко време си е, примерно следващите дни като захладнее, зимата...

# 203
Изглежда, че ще се разбера с Masque Artistic Fragrances Sunglasses
Парфюмите не са нахални, не са обсебващи, стоят близо до кожата и това за мен е страхотно.

Към Lost Alice подходих с огромни очаквания след като прочетох тази статия https://www.cafleurebon.com/masque-milano-lost-alice-review-mack … d-tea-party-draw/
Началото е цветя, градина, палачинки с масло и малко ванилия в тестото, малко пипер, нещо си което не различавам. След 15-20 минути от цветята се откроява роза - една такава дистанцирана (може би защото я боядисват с червена боя Wink, градината си стои, чая е Earl Grey, пипера ту го има, ту го няма, на моменти се усеща сандаловото дърво, цветята, свеж ирис и чая с мляко и през всичките тези часове парфюма е някак неуловим, изменчив и стои страхотно  Heart

Petra е класически дамски парфюм и ме подсеща за едно усещане/емоция, което ми дават само парфюмите на Chanel. По-силен е от Алиса (тя е момиченце) подправки, цветя, портокалова кора и тази течност е изсипана върху прясно отрязано смолисто дърво. След часове омеква, красив е, но не е за мен.

# 204
Прекрасна нова тема, благодаря Денси!
Докато се включа инаваксам, сте навъртели страници 🤗
Нямам разочарования аз, пожелайте ми късмет и La Divina Commedia Histoires-de-Parfums да не ме разочарова, защото с тази пирамида и особено това заглавие просто никак не устоях да го поръчам насляпо.
Bo Marina, благодаря за написаното за Atelier Materi, чакам техни мостри и нямам търпение да се запозная с тях.
Също на Kovatcheva за Tabac Rose BDK, в списъка за проби е и той 😍.

Тия дни се забавлявам с едни импулсивни евтини находки, които са самото guilty pleasure.
Banana Flambee The Library of Fragrance, който e такава вкусотия, че просто да се самоизяде човек.
..карамелизирани с ванилия добре узрели банани, поръсени с мъничко канела. Разкош просто. Прилича страшно и на една от любимите ми свещи от Yankee candle. Та ето това е средно аритметичното на този аромат в картинка:

Лошото е, че се усеща час-два с много пръскане, но от колон и за толкова пари-толкоз!

Носих доста и тези две ванилии на Les Senteurs Gourmandes, като особено ме впечатли Cafe Tonka , кафето е много силно изразено и реалистично, кремаво, подсладено, чудно! Но и тук трайност слаба и си иска подновяване.

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 22:32 от tuali

# 205
Здравейте! Много ли е теменужен Insolens EDТ? Предполагам е пролетен...? Или е подходящ и за хладно време? BlushHeart Някой ми беше казал, че ароматът му е на "Виолетки". Едни бонбони, които продава ха преди много години и младите от вас, едва ли познават. Съжалявам, че чух онова изказване, защото предварително опорочи, сигурно прекрасен парфюм.

Теменужен е, но ...
Най-добре се запознайте лично с него.
Парфюмът е чудовищно силен и влачи шлейф като змей.

# 206
Tuali обезателно да споделиш! Flowers Maple Leaf Не са за насляпо определено, но поне на мен ми бяха много интересни за проба,  а при първа възможност ще грабна бутилка:smile:
И аз днес бях на тема кафе с едно от любимите ми в парфюмCafe Cabanel. Не го бях носила от пролетта и днес в това мъгливо мрачно време много ми се услади!

# 207
Споделям мнение за бухалката на DKNY след няколко дни разносване. Ами, топ е парфюмът, особено на тази цена. Бързо развиващ се, със страхотен драйдаун и много траен на моята кожа. И това, въпреки моето увредено обоняние. Доволна съм.
Почвам да следя много изкъсо Азалия 😂❤️. Май сме на една парфюмна вълна... 😉

# 208
  • при морето
Парфюмни,сигурна съм,че сте го обсъждали,но аз много епизодично влизам тази есен и съм пропуснала най-вероятно,та....бихте ли казали две думи за Van Cleef&Arpels Orchid Leather,пирамидата изглежда точно моя,но някой ми беше казал,че прилича на Valentino Donna Noir Absolu/май Карен беше?/,а аз него го имам,пък и не бих искала да дублирам аромати,затова очаквам с нетърпение да се включат познаващите го.

# 209
  • Бургас
За мен Orchid Leather е ужасен и нетърпим, пробвах го преди време и изхвърлих блотера.Нямаше как да го пръсна на кожа.

Общи условия

Активация на акаунт