Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 701
  • 844
  •   1
Отговори
# 300
Аз съм му писала подробно ревю. Бадемов, топъл и прекрасен. Стои по- близо до кожата и някои хора казват, че им е много нетраен. Пробвай. Аз го обичам страстно.

Подкрепям! Не, че съм особен фен на VK&A (от пръв поглед се разочаровах от тяхното "Феъри", явно пак имах големи очаквания.).
От всички, които пробвах от серията - Bois D'Amande e наистина най-приятен и по мое мнение лесно се носи.

# 301
Добра вечер на всички! Имам една тръпка, желание... много ми се ще, да си поръчам аромат, който не съм пробвала. Сигурно няма да го направя, но прелюдията е безплатна. Въпросът ми е, къде най-малко, мога да очаквам разочарование? Харесвам сладки, умерени, ванилови, топли, уютни и спокойни аромати без "ръбове". Много късно открих колекцията на VC&A. Тя наистина се оказа Extraordinaire. Не бях подозирал, че има нещо толкова обаятелно и различно, без да е "гръм и трясък". Имах Bois D'amande, Orhid Vanille, сега тръпката ми е Rose Rouge. Не съм я пробвала. Другите два аромата, които касаят въпросът ми (къде няма да сгреша, според вас) са Lady Milion и Pure Xs, на Paco Rabanne. Не се изненадвайте, тях също не съм пробвала. Кой от тях... харесвате вие? Heart

За мен Pure XS е точно парфюм с “ръбове”, но не защото не е добре блендиран и му стърчат нотките, а защото солта и сладостта му за мен направо “боцкат”, да не кажа “обиват”. Изобщо не ми е уютен, по-скоро ми е за нощ в дискотека или парти на по-необуздани девойки. Аз, като 40 годишна, вече не търся подобно впечатление и ми е грубовато натрапчив. За другия Рабан нищо не мога да кажа, но по отзивите, които съм срещала, няма и да си правя труда да го пробвам. Сега се върнах към мой вечен любимец - Organza  на Givenchy. Точно така я чувствам, топла , уютна, съвършено блендирана и ванилията е просто като обединяващ елемент на всички, иначе доста, съставки. Търся сред новите парфюмни творения, нишовите брандове, новите линии на луксовите марки и нищо не може да ме впечатли така както шедьоврите на 90те и началото на 2000-те. Освен може би някои Арабески, и то такива, които не са типично ориенталски, а търсят път към Запада, там може много съкровища да изскочат.

# 302
Подкрепям за Pure XS парфюм за дискотека и неубуздани дейвоки. Лично за мен е прекалено осртър, груб, нахален и присъствен, но не в добрия смисъл.

# 303
  • София
Целия вход тийнеджърки носи Pure XS в момента, вкл. моята. Ужас!

# 304
Много благодаря за мненията! Много ми помогнахте! XS отпада. Givenchy Organza не го познавам, но ще го разуча. Звучи вълшебно. Благодаря ви! Хубав ден! Heart

# 305
И моята 18-годишна братовчедка, както и най-добрата ѝ приятелка, умират за Pure XS.

# 306
И моята 18-годишна братовчедка, както и най-добрата ѝ приятелка, умират за Pure XS.
People Eyes Леле! Сигурно е много хубав, но няма да подхожда, нито на възрастта, нито на вкусът ми.Smiley

# 307
Захар е нищо уау. Като си млад ти харесват такива неща, като улегнеш вече не толкова. За поръчка на сляпо по-добре да не си давате парите.

# 308
  • София
People Eyes Леле! Сигурно е много хубав, но няма да подхожда, нито на възрастта, нито на вкусът ми.Smiley
Много зависи. Аз го носех с 3 пръсвания, по-близо до мен и си ми харесваше. Допадаше ми. Но дъщерята се полива!

# 309
Imaginary Authors с нов парфюм, който изглежда интересно като замисъл и ноти, а илюстрацията към него е прелест, ще се оглеждам за мостра:
https://imaginaryauthors.com/products/fox-in-the-flowerbed
Това с лисицата съм склонна да го поръчам по картинка Grinning
Разгледах ги, всичките са интересни Simple Smile

Много благодаря за препоръката за Russian Tea. Това е разкошен парфюм, вчера трима го носихме, разви се по три различни начина като върху мъжка кожа излиза повече от красотата му - аромат на сух тютюн (който е влизал в пълен склад с тютюн знае колко прекрасно ухае, как в тютюневия аромат се прокрадва едно ухание на сладко от сини сливи/сушени сливи), сух чай, финна кожа, леки цветя и мента които засилват аромата, тамяна е лек и едва доловим, но държи композицията стабилна (такова поведение на тамяна има в Примата на Картусия, която ми е любим дамски зимен парфюм за вечерни събития) и една топлота и мекота в аромата върху мъж, които направо ми подкосяват краката.
С нетърпение чакам дали ще има промоция за черния петък, фаворит за самата мен от Маск Милано ми е Lost Alice, а за либето и от време на време за мен Russian Tea и Terralba
Искам да пробвам и Safariyah на Malbrum, мисля ще ми хареса.
Другите парфюми от сета са хубави, но не съм ги тествала като хората, за да ги опиша.

Вчера видах, че Jo Malone и Zara излизат със седем нови парфюма и най-интересни по описание са ми  Energetically New York, Boldly SeoulCreatively Shanghai и   Stunningly Venice. Някой срещал ли се е вече с тях?

Вече имам нула интерес към Scarlet Poppy Intense - вчера пръснах, ужас-ужас е за мен. Такова нещо не мога да нося

В търсене на парфюм съм, който има прекрасното начало на Good Girl Gone Bad / By Kilian . Един час аромата е божествен, но следващите 12-15 часа остава само аромата на сочна, узрала праскова която ям на стария път за Бургас в горещ летен следобяд и сока тече навсякъде. Цветното начало е едно от най-добрите, които съм срещала в парфюм и искам да си намеря такъв аромат и цветята да ме радват с часове. Помагайте моля Simple Smile

Magda Dimitrova, за мен поръчка на парфюм без проба е пари хвърлени на вятъра Simple Smile Парфюмите са най-вече емоция - спомени, преживявания, любови,  разочарования, мигове на хармония и т.н. Revolving Hearts

# 310
  • София
Ох, дано да има имитация на Скарлет Попи от Джо Малоун и Зара! Да, малко е особен, ама е точно по мой вкус.

Георгиева, виж Very Good Girl - червената обувка.

# 311
Може ли две думи за Al Haramain Amber Oud Tobacco Edition? - https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Amber-O … dition-55791.html
Чудя се дали да се занимавам да го търся за проба или направо да го отстрелям на сляпо. Толкова труден ли е, колкото изглежда по пирамида?

# 312
  • София
Веднага ти казвам - имам проба от него, имам и Тобако Ванил ТФ. Приличат си доста. Може би арабския е една идея по-тютюнев, ама зависи.

# 313
Може ли няколко думи за Alien Goddess ?

# 314
  • София
Казвам и за него веднага. Нищо общо с никой Alien, само името и бутилката. Приятно младежко парфюмче.

Общи условия

Активация на акаунт