На априлското глезанче вече трябва му юрганче

• 9 199
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Вени, наистина изглежда че имате нужда от допълнително желязо. както си писахме с тебе по-рано - нищо не е абсолютно  Mr. Green все пак като се замисля колко постепенно се въвежда жълтък, бих пробвала първо с месо, броколи, спанак, просо и елда по простата причина че по-бързо (с месото специално) ще достигнеш някакво значимо количество, жълтъка не се ли въвеждаше по осминка, четвъртинка и т.н.? Пък ти си го въведи и него после. В кърмаческия има много теми за хемоглобина и захранването, помня че наблягаха месото да се комбинира с вит. С като червена чушка примерно, и на същото ядене да няма мляко защото калция бърка усвояването на желязото. Нещо такова спазвах и аз като бременна.

Изобщо за захранването съм съгласна с всички, които са се изказали в последните страници в смисъл, че абсолютни неща няма, трябва да се търи златната среда и да се доверяваме на майчинската си интуиция. Аз чакам само да оздравее Вени, за да въведа месото, а другия месец ще е глутена. И ако на девет месеца кожата и е изчистена и нямаме вече проблеми, ще се замисля за жълтък и извара, но вероятно ще ги дам по-близо до годинката. Нашият случай обаче е особен - бебка е с АД а в моята рода има алергии, макар и не към храни.

Та мисълта ми е, че и аз като Татянчето споделям всичко четено, но не с цел да шашкам някого и в никакъв случай с цел агитация. И малко се засрамвам като си помисля че май все моите постинги излизат едни такива дълги и напоителни и звуча като някаква пуристка, каквато не съм  Rolling Eyes та Данче не се шашкай. Инфото според мен е основно с цел да реши човек какво да не дава на даден етап - а от там нанатък почва купона, аз никога не съм се замисляла толкова за витамини и минерали, а менюто го съставям по по-проста схема от тази на Юлчето: отварям фризера да извадя кубчетата за деня и си викам: "Вчера яде жълтичко с червеничко, днес ще е оранжево със зеленичко" и това е  Embarassed

# 76
Филипка, изглежда те са в някаква заблуда newsm78. Ама ще питам.

Татянка, следващия път като се запътите в някаква такава посока, да ви пратя едно куфарче към 60кг, да го вземете с вас.

Вени, попрочети и за цвеклото. Ще питам и аз гугъл, но моето майче пие всекидневно сок и съм почти сигурна че е точно заради анемия.

# 77
Ужасен ден.
Днеска един идиот мии удари колата, чакахме 3 часа КАТ те не дойдоха #Cussing out #2gunfire, и на края ми даде пари за щетата.
Бих си противогрипна ваксина и се прибрах меко казано бясна.

Ужас!Явно и на двете не ни върви  Tired днес

Аз преди малко вдигнах скандал ,влизам в стаята къде е свеки с малката да и нося дрехи за преобличане и я питам защо плаче Дея-Мария /а през това време детето е голо  Shocked / и тя ми вика "ми сложих я леко на печката да се стоплела"   Shocked Shocked Shocked  #Crazy /печката е акумулираща/ Е какво да я правя и аз крещя и тя ми крещи за каква съм я взела да не била луда нацяло да сложи детето на печката  Shocked Не искам и да питам как го е сложила,настръхвам искам да си ходи,болна съм все още,но по добре без нея  ooooh!

# 78
Мимка и Дея, съчувствам ви. Дея, свекито ти е лудо. От оня тип, дето е за връзване и да се пази далеч от хората. Лекичко я сложила, а? Божеее, божеее! Нали тя беше дала и плодово кисело мляко на мини Дея преди няколко месеца?

Вени, ние пък сме обратно - пълнежът го има, хемоглобинът го няма. Ама мнението на нашето доки е - месо и пюрета и каши, обогатени с желязо. Нищо не ми е казвала за жълтък. Черепахова, моето пюре на Хип е тиква  и пуйка и пише - без глутен. Гледах и едно на Хип с броколи и незнамсикакво месо, пак е без глутен. То за да има глутен, трябва да има и някаква житна култура - примерно от ония менюта, които са спагети с месо (за това се сещам сега), но те са за по-големи месеци. Иначе пюре от месо с картофи, с броколи, с тиква - те са без глутен.

Пете, аз също гледах заешкото с месо и копър, ама не ели много на едри парчета копъра? Или бъркам пюрето, май на Овко имаше едно за 6 месеца, гледахме го леко поразени с продавачката, супер едро беше нарязан копъра.

Ей, дайте малко сняг и студ насам, че аз пак си претоплих детето на разходката. Голяма съм заспа.

# 79
Вени , ето една тема която изрових http://www.bg-mamma.com/index.php?30e2f6665ea448e0a73809e930311c … =77717.msg1342835.

http://rozali.com/fruit.php?l=a&p=34
А и на други места прочетох че е подходящо след 5 месец. Такак че ако му хареса особения вкус може да пробваш.

Дея, Мимка Hug

# 80
Дея, направо съм  #Crazy изхвърляй я, аман от такава помощ, да не говорим че като ти трови нервите на редовни начала, то ефекта от помощта става нулев... Детето на печката, боооже, боже...

Искам да ви предложа нещо. Не знам дали идеята ще се хареса, но все пак... В темите на декемврийчета 2005 са направили всички снимки на един голям букет - като цветя: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137190.0 Хем е много красиво, хем се зарежда само една снимка, хем място не заема. Да направим ли така и ние? Ексчето беше предлагала нещо такова преди време. И за да не се натоварва Дея с всичко (сигурна съм че би се справила страхотно, но тя е достатъчно натоварена в момента и без това) аз мога да се заема, ако идеята ви харесва - или да помогна ако я прави някой друг.

# 81
Мецанке, много ми харесва.

Залавям се да фотографирам Симона, което в къщи със светкавица си е почти мисия невъзможна вече.
И това веднага поражда въпрос : дали и няма нещо на очичките, че на всички снимки мижи или причината е в апарата. При вас как е

# 82
Съгласна за идеята за букета, много е хубаво bouquet  А и идеята за редуциране на инфото в началото също подкрепям Peace

Татянче, възхитена съм от снимките, такава красота е Heart Eyes

Олеле Дея, ужас, абсурдно е това Rolling Eyes

# 83
  • София
Честит 7-ми месец, Преси!
Честито и на другите месечковци!

newsm44 smile3560 newsm24
Дея, Мимка, съчувствам ви! Hug
Не мога да ви изчета, бе, момичета...а и нещо луднах да вися из продавалника  Embarassed

# 84
  • София
Мецанке, ей сега си преписвам изброените от теб неща и започвам с тях постепенно! Макар че броколи и елда давам, спанак не съм въвела и просо също! Просото на каша ли го даваш?
Това с букета е супер - има ли някой такава програма?
А, и да ви питам - програма за махане на червени очи да ми преоръчате?

# 85
Вени, знам за Red Eye Remover. С нея съм махала червени очи Peace

# 86
Благодарим много за поздравите! Да почерпим и ние за седмия месец на Сими, за моя РД и за РД на мъжа ми, който също е днес.
 newsm64   party023 beer Wine Glass smile3510
А да и днес правим точно 8г откак станахме гаджета. Малееее че много време е минало  newsm78
Аз отдавна не съм писала, но пък когато имам време и възможност редовно ви чета и се информирам доста добре относно захранването, което допреди месец и на мен ми беше пълна каша. Сега не му мисля чак толкова. Давам му каквото ми падне - нещо като при Мама Меца се получава - червеничко и зеленичко и пюрето е готово. Давам му и готови пюрета, когато ме мързи да правя. А от една седмица е записан и на кухня, само че ходим само да се разхождаме до кухнята - понеже не я харесва и го плюе пюрето. Та общо взето само хвърляме пюрета май. И мисля да спра да ходя да вземам храна от там поне за сега. Може би ще изчакам още месец два и пак ще го пробвам. Thinking
Това е за сега от нас. Отивам да мятам пържолките на фурната, че стана късно, а съм седнала от 2ч да ви чета. Ама много пишете, кога успявате да свършите и домакинската работа не знам.  smile3501

# 87
Значи, за обработката на снимките:
-мога да ги смалявам
-мога да направя някакви ефекти примерно да размия външните граници на снимката, за да паснат по-добре на букета (ще си намерим наш собствен но той почти няма да се вижда от снимките, а може и да не е букет а да е сърце примерно или нещо друго)
-червени очи не съм махала, но мога да се науча как се прави
-мога да ги наслагам на фона на букета, тук да се изкаже някой по-опитен но според мен с адобито ще стане, там може да се сейвва и картинката за уеб така че да е по-лекичка като Кб

А преди всичко нека си каже мнението Дея като главен дизайнер на априлските темички  Flutter но съм готова да помогна с каквато техническа част ми възложи или да се заема изцяло, стига идеята да се одобри.

Впрочем има недостатъци - няма да се вижда кое бебче чие е, та ще трябва да глътнем малко лична гордост в името на гордостта на отбора. На мен лично това не ми пречи.

# 88
  • Boston, MA
Честит 7ми месец на Преси! Честито и на останалите месечковци!

Мерси за хубавите думи за заека. Не знам само кога ще ги срещнем, поне с розовата Мима, която е горе-долу наблизо... Wink

Честит първи сняг на софиянчетата!

Дея, Мимка,  #Cussing out! Спокойствие ви пожелавам!

# 89
Тук пече слънце, обаче е студено, умрях от студ.cold
Ха, честит ви първи сняг  Mr. Green Зимата дойде.

Рина, много интересно това zа раzнообраzието. Това zа въвеждане на нови храни ли го каzват?  newsm78  А zа млякото, тук каzват съЩото, мле4ните каШи могат да се приготвят и с краве мляко. И тук съм в Шах. АкуШерката каzа, обеzмаслено мляко, но където 4ета пиШе с пълномаслено. РеШих да е с АМ, понеже в купеШките, които се приготвят с вода, има един куп глупости, които не искам (ванилия, канела, zахар под всякакви форми и т.н.) Та питах педито, каzа с АМ 2. 4ета книги, пиШе с АМ пре. Питам приятелка, тя пък вzе АМ 1  ooooh!  А сега де  newsm78 
А, и Щях да те питам, преz СФ ли Ще пътуваШ?

Да, през 3 дни може да се вкарва по нещо ново, за да се опитват нови вкусове, даже моята педиатърка ми намекна, че много се вманиачвам с това захранване  ooooh!, та реших да я карам по-смело вече и както казва мама меца, да следвам майчиния инстинкт.

Снимките са страхотни!

мама меца, на мен идеята ми харесва thumbsup

Мимка
, много неприятно с колата
Дея, твоята свеки е за #2gunfire

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 21:31 от R i n a

Общи условия

Активация на акаунт