Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 70 445
  • 870
  •   1
Отговори
# 450
0-36 и хубаво наистина е оксиморон, но хубаво 0-25 кг е добър вариант (с Акскид 1 сме например ние, но има и далеч по-бюджетни).

# 451
  • Варна
Аз не знам да има хубаво столче 0-36кг.

Laughing
никой не знае за такова

# 452
Конкретна количка не мога да препоръчам, но  имам голям опит с товарене на различни колички в малки и не толкова малки коли. Съветът ми е задължително да търсите количка, която се сгъва заедно със седалката за след 6 месеца.
Давам за пример следната ситуация. Сама сте с бебето на разходка. Настанявате бебето в седалката в колата и след това за да приберете количката махате седалката на количката, обикаляте колата да сложите на свободното място седалката (за да не я слагате на улицата), сгъвате шасито, поставяте го в багажника, връщате се вземате седалката (коша за новородено) слагате го върху шасито. Ако няма място в багажника за седалката на количката трябва да я връзвате с колан за да не се движи насам натам  в купето докато шофирате.  И тази процедура на всяко слизане от колата с бебето. Мен лично това ме влудяваше.
Поради тази причина  лично предпочитам да ползвам компактна количка, която си стои в колата и ползвам когато излизам с кола, а комбинираната когато излизам пеша.
Вижте дали cybex easy twist + 2 например може да е подходяща за вас.

# 453
Хубаво столче 0-36? Питах в темата за потготовка за такова и ми обясниха много добре, че няма как едно бебе голямо колкото растоянито между китката и лакатя и такова което умножава 4.7? Ползвах солчето на племеника ми на лорели първите 4м и след това като понаедря взехме такова 0-18 и въпркеи че беше едричък не си го представям в друго столче. Приятелка взе кошница за кола на макси коси и наистина го ползваха до годинка. Бебето му беше супер комфортно, така че не мисля, че трябва да се пропускат групи, но дори да се пропуснат да не се пропусках толкова много😊

https://www.hippoland.net/maxi-cosi-stol-za-kola-koshnitsa-40-80 … l-blue-8044720300

# 454
Здравейте,
Искам да попитам дали някой може да сподели мнение за количка Maxi Cosi Plaza +? Тъй като е сравнително нов модел, не намирам достатъчно мнения по въпроса и ще се радвам ако намеря някой, който я използва 😊

# 455
  • София
Аз я купих, но е още в кашона, че Бебчо все още не се е родил. Писах няколко странички по-назад, че според мен е подходяща за високи родители и има подобрения от предните модели. 🙂

# 456
Привет, и аз съм в чудене за лятната количка. Искаше ми се да е по-цветна и си мислех за Косато летните, но чух лоши отзиви за това, как се справят в България. Може ли да препоръчате, компактна лятна количка, която е ок за България до 500-700лв и не е със супер скучен външен вид? Четох за ергобейби метро, но ми се струва доста постна на външен вид и с много малко цветове, които да са по-интересни за момченца. Знам и за Maclaren-а, но ми се струва прекалено скъпа за лятна количка (говоря за новите модели, на старите не ми харесват дръжките отгоре, че са отделни). Мерси предварително.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 09:41 от CinnamonBun

# 457
Nikita изглежда супер количката, според мен също е подходяща за високи родители, но не виждам лошо и за ниски. Има всичко което лично аз бих искала, големи гуми,  хубав багажник и така нататък. Може да се вземе и супер готината кошница. Ще е топ.

CinnamonBun бих ти препоръчала от Малечко бебе комфорт. От нова година са имали две намаления вече, така че съвсем скоро пак ще ѝ пуснат и става 500лв.

Другите летни колички са ми с такив малки гуми, че имам чувството, че тракат като детска играчка…

# 458
Nikita изглежда супер количката, според мен също е подходяща за високи родители, но не виждам лошо и за ниски. Има всичко което лично аз бих искала, големи гуми,  хубав багажник и така нататък. Може да се вземе и супер готината кошница. Ще е топ.

CinnamonBun бих ти препоръчала от Малечко бебе комфорт. От нова година са имали две намаления вече, така че съвсем скоро пак ще ѝ пуснат и става 500лв.

Другите летни колички са ми с такив малки гуми, че имам чувството, че тракат като детска играчка…

Isi-Andi, благодаря за коментара. Аз съм висока 181 см и точно за това се насочих към нея. Наистина изглежда много удобна за високи майки като мен Simple Smile
Кошница за кола вече купих, отново Maxi Cosi Pebble Pro I-size. Единствено обмислям дали да взема Isofix база или да си я използвам с колани. Търсих база втора употреба, но не мога да намеря за момента.

# 459
  • София
Аз съм 178см и според мен ако някоя мама 160см я бута коша за новородено ще й стигне до гърдите. 😁 Кошът за след 6месеца е по-нисък от коша за новородено, защото е без адаптори, но пак ми е Ок в сравнение с други. Базата към кошницата Pebble след това става и за столче за кола. Ако мислите да ползвате същата марка дали сега ще купите базата или после със столчето е все тая.

# 460
Аз съм 178см и според мен ако някоя мама 160см я бута коша за новородено ще й стигне до гърдите. 😁 Кошът за след 6месеца е по-нисък от коша за новородено, защото е без адаптори, но пак ми е Ок в сравнение с други. Базата към кошницата Pebble след това става и за столче за кола. Ако мислите да ползвате същата марка дали сега ще купите базата или после със столчето е все тая.

Благодаря gigi91. Количката Ви изглежда страхотно. Поне на мен ми допада и на външен вид и като функционалности. Най-вероятно това ще е и моят финален избор 😁
И за базата сте права, заслужава си да се купи, при условие че има възможност да се използва по-дълго време 😊

# 461
А някой с мнение за Anex Air-X? Имат много сладка нова разцветка с чудовища, изглеждат добре, но ако някой е ползвал ще се радвам да чуя мнения Simple Smile

# 462
Аз бих взела базата. По-добре е от коланите и както джджи е казала сега или после няма значение.
Simple Smile

Анекс не изглеждат хич лоши, но виж на живо как са, колелата не мига да ги преценя дали возят добре:)

# 463
# 464
От тези двете избирам първата, но не намирам подробно описание и не мога да кажа дали е наистина хубава.

Общи условия

Активация на акаунт