Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 70 455
  • 870
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, аз искам да попитам имате ли си представа от къде мога да си поръчам чанта за багажника за количка Stokke черна ми трябва. Другата чанта, която се закача за дръжката лесно я намерих, но тая за багажника доста ме затрудни..

# 436
  • Седмото небе
Със сигурност има разлика в кожения борд на коша 6+ м. и дръжката на самата количка на Балиос ес и лукс вариантите. И май само това е...

Edit: То всъщност има Балиос ес лукс с черна/сива рама и различни кожени дръжки, а другия модел е 2 в 1. Имат разлика и в 0+ и в 6+ кошовете. След малко ще сложа и снимки

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 18:00 от * SUPERMAMА *

# 437
Balios S е трансформираща се 2 в 1 количка - скелето за коша се сгъва някак и после се ползва за седалката с нейната си тапицерия. Balios S Lux е само лятна количка, кошът за новородено към нея -  Cocoon S се купува отделно.

# 438
Здравейте, имам количка Cynex eezy twist, която е ползвана няколко пъти и искам да продам, тъй като според мъжа ми е малка за детето ни.
Иска да вземем друга лятна количка.
Насочил се е към  Мaclaren.
Не че ми се струват по-големи, но да има мир, ще сменя количката.
Вие калво мислите за Макларъна.
С две породени деца съм. Към макларана може ли да се сложи бъги борд?

# 439
Здравейте, имам количка Cynex eezy twist, която е ползвана няколко пъти и искам да продам, тъй като според мъжа ми е малка за детето ни.
Иска да вземем друга лятна количка.
Насочил се е към  Мaclaren.
Не че ми се струват по-големи, но да има мир, ще сменя количката.
Вие калво мислите за Макларъна.
С две породени деца съм. Към макларана може ли да се сложи бъги борд?
една приятелка имаше борд за Peg Perego, но съм чела, че и за Maclaren  има

# 440
Основната ми количка е Пег Перего, така че ще погледна и за нея. Благодаря ти, Пепина Hug

# 441
Здравейте дами. Някоя от вас исползва ли количка Ergobaby metro+ и ако да доволни ли сте? Бебчето ще е юнско, би ли било удачно да комбинирам количката с кош за кола първите месеци на друга марка, вместо да купувам кошът им за новородено?

# 442
Момичета,

Някой би ли могъл да препоръча лека, маневрена количка подходящи за високи родители аз съм 1,80, а ММ 1,90? В допълнение сме с малък асансьор, та става съвсем интересен изборът.

И ние с мъжа ми сме високи почти колкото вас и исках само да е висока и да не е полска. Спряхме се на Maxi cosi Plaza Plus.
Тегло: 10.93кг (шаси с лятна седалка); 12,57 кг (шаси с кош за новородено).
https://babylifemalechko.com/Maxi-Cosi-Pushchair-Plaza-Plus-2in1 … 2RHxoCvLgQAvD_BwE

И в нашия асансьор не се събира, но като я сравних с други колички, разликата беше по 1-2-3см и нямаше смисъл, защото нищо няма да влезе. Реших да я взема и просто при возене в асансьора да махам коша от шасито. Да си държа коша и да сгъна шасито, за да може да влезна и аз, а не само количката. 😂 Да, неудобно е, но понякога човек няма избор, а и аз се влюбих в зеления цвят. Има и доста клипчета да придобиете представа докъде стига на родителите.

Преди да излезне новия модел Plaza Plus, се бяхме спряли на Maxi cosi Lila CP, която също не е лоша. Новата е с подобрения - има по-големи гуми и по-хубави амортисьори. Ето размерите и на CP, защото ги сравнявах и аз се колебаех, защото Плазата на живо ми се видя огромна, но се снимах до нея да преценя как изглеждам и видях, че ми отива. 😁

Благодаря  gigi91!  Ще се радвам  да споделиш малко повече впечатления как се държи и дали наистина е удобна когато вече имаш наблюдения. Иначе определено е видимо по-висока. Аз имам още доста време и си се оглеждам, но са рядкост такива колички.

# 443
Здравейте, средата на май месец очакваме първото си дете - момченце, и се мъчим да си изберем количка. Ходихме в няколко магазина - повечето колички ми изглеждат еднакви Weary И двамата с мъжа ми сме над 180см, живеем в къща близо до София и се очаква често да товарим количката на колата (а моята е малка). Като че ли си харесахме тези 2 модела - 3 в 1 вариантите https://www.hippoland.net/lorelli-premium-kombinirana-kolichka-3 … grey-1002173-2012 и https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-cybex-balios-s-lux-cherno-shasi. Наред с Balios гледахме и Talos https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-cybex-talos-s-lux-sas-srebristo-shasi, заради по-големите размери (казват ни, че се очаква бебето да е голямо). Знам, че повечето ще бъдете за Cybex пред Lorelli (тази Crysta е доста нов модел и не намирам отзиви за нея), но аз просто не мога да разбера смисъла от скъпа количка - която и да изберем все е компромис с нещо, а бебето може да реши, че въобще не му харесва в нея или да се окаже напълно непрактична - първо дете ни е и очаквам всичко да объркаме Laughing Също така не виждам много смисъл от малкото кошче, което се води за кола. Коя от количките бихте ми препоръчали, приемам и други предложение, като външния вид няма никакво значение за нас, единствено функционалност и практичност ни вълнуват. Много ще се радвам, ако споделите вашите съвети Simple Smile

# 444
Според мен Cybex са надценени. Повозихме една в магазина на Рая тойс, ами тя имаше луфтове и хлопаше, това не е нормално за уж качествена количка. По-скоро са се превърнали в някаква мода.

# 445
Щом живеете около София предполагам големите гуми са ви важни. Всичките ми приятелки, които са с лорели са разочаровани, харесват само кошницата за кола, но такава каквато се купува отделно. Иначе не е лоша марка. Можете да отидете в хиполенд или вид виталис и да питате какво биха ви препоръчали. Има значение цената, качеството е различно, но тези по 2-3000 са надценени. Кюбекса е хубав, но е лятна количка, а на вас ви трябва според мен кош за новородено също и става излишно оскъпяване. Бих препоръчала да разгледате муци, аз съм ниска, но мъжа ми е над 180 и му е много добре, даже по-добре от на мен.

https://bebino-bg.com/product/21676/bebeshka-kolichka-tutis-uno- … -195-fragola.html

Вижте това, хубава количка, много плюсове, лека е, само не съм сигурна за височината, трябва да видите на място:)

Както е казала chrissssie cybex са надценени. Огледайте се за други колички.

# 446
Също така не виждам много смисъл от малкото кошче, което се води за кола.
Столчето за кола ви е най-важната покупка за бебето и нещото, с което най-малко компромис трябва да се прави. Особено пък в България, където пътищата са ужасни  и катастрофите чисти.

За Сайбекс - струват си на добра промоция. На редовна цена тц. Бутам Приам, доволна съм, ама беше на повече от половин цена. Пипнат е много, удобен, просто е много скъп. Сега се чудя да му взема ли all terrain колела, има ли отзиви някой?

Аз търсех лятна количка, сведох избора между Сайбекс Мелио и Бугабу Бий 6. Бугабу ми идва тежка, Сайбексът ми е бая паянтов и няма поставка за крачета, като порасне детето ми се вижда неудобно без… Да беше Бий 2 кила по-лека, щях да преглътна цената. Дундьо правят ли някога 30%? Или поне 25%? Че е почти 1500 лв. В никой сайт в чужбина също не е намалена.

# 447
Unknown, вижте все пак и Лорели Римини, по-евтина е (тъй като споменавате, че не виждате смисъл от скъпа количка) и моделът е по-хубав и удобен от Криста. Само че е по-обемна при сгъване, но Криста не е по-компактна от нея. Риминито има и много хубави амортисьори ❤️ Иначе освен че Сайбекс са надценени, то и Кристата не си струва парите.

# 448
Не мога да предложа модел, но според мен ако има опция количката да е без кошче за кола е по-добре. Да бъде само с кош за новородено и седалка. А за колата си вземете хубаво столче, направо 0-36 кг.

# 449
Аз не знам да има хубаво столче 0-36кг.

Общи условия

Активация на акаунт