Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 69 169
  • 870
  •   1
Отговори
# 645
Тя всъщност е Moon, води се немска марка. Не са ли хубави?
Ох, нямам път към София скоро да ги видя.
Наистина чак сега се загледах в конструкцията на Mutsy, на Evo e по-хубава, захваща се по-нагоре.

Аз съм с муун и писах преди време отзив. Количката е страхотна! Много съм доволна особено при положение че съм в малък, но студен град и зимата не съм пропускала излизане. Не съм слагала дъждобрана. Платът е много хубав и не попива вода. Капките си остават отгоре, голям сенник, големи гуми, хубав матрак, стабилна количка. На мен не ми тежи но все пак е комбинирана количка и си тежи. Сгъва се много лесно аз успявам да взема бебето, да махна коша за новородено и да кача шасито заедно с бебето. Сама 9 стъпала.
Минусите са че няма аксесоари към модела и ако искате оригинални са си скъпи, може да се видят само в дундьо никъде другаде не съм ги срещата, тежка е както споменах, но едва ли има лека комбинирана количка.

# 646
Здравейте, гледам колички от известно време, но като цяло не съм запозната изобщо с тях. Важно ми е да е маневрена, да не е тежка и да е удобна за дълги разходки, че човека ще се появи лятото, а няма как да го прекараме само вкъщи. Като бюджет сме решили макс 1000лв, като ми се иска да е 3 в 1 или 2 в 1.
За момента съм се спряла на Chipolino Elite 3 in 1 и LORELLI PREMIUM CRYSTA 3 in 1. Като повече ми допадна Чиполиното, но ме притеснява, че не намирам особено отзиви за нея.

# 647
Благодаря ви, момичета. Значи спирам се на mutsy evo и moon и вече като ги видим на живо ще преценим.
Lionello наистина ми е подозрително за тази цена. На клипчетата всички колички изглеждат ролс ройс, тя също. Много ми допада визуално, като кг също е лека, но не е разпространена за реални отзиви като издръжливост и проблеми с ползването. Все пак ще й хвърля око и на нея на живо. Не държа на маркови аксесоари. Преди си карах с универсални от дм, вършат работа.

За мутси гаранцията не се ли покрива от продавача, а не от производителя? Не съм наясно. Както примерно технополис си има оторизирани сервизи.

В този ред на мисли, дали се очакват по-масови намаления в Рая тойс и Дундьо около Великден или 1 юни може би?

# 648
Рая Тойс пускат за 1юни.
Миналата година имаше от 20 до 40% на всичко на 27,28 и 29 май

# 649
Чудесно, до тогава все ще сме избрали нещо и ще се възползваме.

# 650
Здравейте, налага се да сменя количката - тази, която имам отеснява на дъщеря ми (7м) и се оказва особено неудобна вече, а ние сме по дългите разходки и искам нещо удобно. Може ли да дадете препоръки за количка тип лятна, която обаче да е удобна, с големи гуми, до повече килограми (детето върви едро) и да е адекватна както за лятото, така и за следващата зима. Бюджетът ни е около 300-400лв, в краен случай бих взела и по-висок клас количка втора употреба, но не ми се иска понеже този тип колички в повечето случаи са доста ползвани и амортизирани.. Набелязала съм няколко модела на hauck и lionelo annet, но за съжаление не намирам почти никакви отзиви за тях, а втората няма и къде да я видя на живо. Не държа да е лека, предпочитам комфорта пред това. Плюс би било ако седалката може да се върти в двете посоки, макар че забелязвам, че това доста покачва цената.. Благодаря предварително. Simple Smile

# 651
В дундьо също мисля че имат на 1.06 отделно ако артикула не е намален си има постоянно намаление на покупка над 1000лв 10%

# 652
Здравейте, очаквам бебе през септември у от скоро започнах да св информирам за количка. Бюджета ми е около 1500лв., като може и малко по-скъпа с идеята да издебна промоция. За момента съм харесала две колички:
https://www.hippoland.net/mutsy-promo-komplekt-shasi-sedalka-kos … y-weather-mt-0430
И

https://baby.galix.bg/detski-kolichki/anex/e-type

Предстои ки да ги видя на живо. Главната ми чуденка е дали са подходящи за високи родители- аз 176 и таткото 190 и дали тази еко-кожа е подходяща и дали спарва. Много ми се искаше затворен багажник на количката, но съм склонна да направя компромис, ако Муци е по-добрата количка. И двете ми допадат като визия, но Анекс сякаш повече.
Ще се радвам на мнения Simple Smile

# 653
Здравейте, в търсене на лятна количка съм. Дайте мнения за chipolino move on. Побутах я в магазина- много лека и лесна за бутане, чак нещо ме съмнява. Та ако някой е ползвал ще съм благодарна да сподели!

# 654
За високи родители май най-предпочитани са моделите на Stokke. А за този бюджет погледнете и комбинираните колички на Easywalker - имат адаптери, с които височината се увеличава и като цяло не съм попадала на по-маневрена количка. Но аз съм 1,60, а таткото е 1,85. И двамата я пробвахме, аз с максимално прибрана дръжка, а той с максимално извадена Grinning
И на двамата ни беше изключително удобна в магазина, затова я поръчахме. Очакваме доставка всеки момент.

Здравейте, очаквам бебе през септември у от скоро започнах да св информирам за количка. Бюджета ми е около 1500лв., като може и малко по-скъпа с идеята да издебна промоция. За момента съм харесала две колички:
https://www.hippoland.net/mutsy-promo-komplekt-shasi-sedalka-kos … y-weather-mt-0430
И

https://baby.galix.bg/detski-kolichki/anex/e-type

Предстои ки да ги видя на живо. Главната ми чуденка е дали са подходящи за високи родители- аз 176 и таткото 190 и дали тази еко-кожа е подходяща и дали спарва. Много ми се искаше затворен багажник на количката, но съм склонна да направя компромис, ако Муци е по-добрата количка. И двете ми допадат като визия, но Анекс сякаш повече.
Ще се радвам на мнения Simple Smile

# 655
Да при по-високите родители/ главно майките / е проблем  височината на самия кош. Аз така гледах няколко модела, дръжките хубаво се изтеглят, ама кошът ми е до над коляното и като си -представя  как се навеждам с бебе  - 6-7-8 кг  нещо не ми се връзва. Иначе други момичета бяха споделили за модели на Макси кози подходящи за високи родители.

Nova777, Еаsywalker и аз съм го бройнала, много е хубав, просто ме притеснява малко височината иначе изглежда много добре. Не съм тръгнала още да гледма сериозно, че имам време.

# 656
Аз съм с chipolino move on. Смених ергобейби метро с нея и съм много доволна.
Предимства:
Количката е много лека.
Изключително комфортна за сън.
Конструкцията е стабилна (много по-стабилна от ергобейби метро, тъй като има една точка на сгъване по-малко).
Върви доста добре като за такъв тип количка (отново сравнявам с ергобейби  и Макларън, които съм имала).
Отлична цена.
Сравнително компактна и много лесна за сгъване.
Направена е качествено. Като се блъсне някъде шасито не се драска. За 7 месеца ползване не се е разтракала и не са се появили луфтове.
Много лесно се слизат и качват стълби с нея.
Недостатъци:
Тапицерията не се сваля да се пере (за сметка на това текстила на седалката лесно се чисти с мокра кърпичка)
Сенника е от неприятен материал подобен на чорапогащник
Багажника е плитък и с не особено добър достъп( но товари доста повече от описаните 3 кг. - синът ми се пъха целият в него и си стои там).
Не мисля, че е подходяща за високи родители.
Като цяло силно я препоръчвам, като я сравнявам с колички, които са 2-3 пъти по-скъпи от нея. Доволна съм от избора си.

Здравейте, в търсене на лятна количка съм. Дайте мнения за chipolino move on. Побутах я в магазина- много лека и лесна за бутане, чак нещо ме съмнява. Та ако някой е ползвал ще съм благодарна да сподели!

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 17:56 от paradigma

# 657
Много, много благодаря за изчерпателния преглес! А сравнението с ергобейби метрото е голям бонус. Тъкмо и нея заглеждам, както и нуна пепп.

# 658
Няма пълно щастие Simple Smile. Хубавото е ме няма да се ползват дълго време, така че каквото и да вземете няма да е фатално.

# 659
За нуна нямам мнение, но на метрото основните недостатъци, които ме и отказаха бяха нестабилната конструкция. Толкова много се изкриви и  разклати шасито, че като хванеше човек дръжката цялата количка слизаше надолу с 5 см. Накрая механизма започна да се сгъва сам в движение с бебето вътре. Седалката се изкривяваше и от едната страна дупето на бебето пропадаше. Двете колички съм ги използвала по абсолютно идентичен начин, а с  move on детето вече е доста по-тежко.
Иначе метро е доста по-компактна сгъната, има дръжка на седалката, което е много удобно при сгъване и качване в колата. Сенника има spf.
Като тегло с move on са еднакви. Рекламираното тегло на Move on е 4.6 кг., но е без гумите, заедно с тях е точно колкото метрото.
И да, действително няма пълно щастие:)

Общи условия

Активация на акаунт