Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 69 174
  • 870
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте на всички. Извинявам се, че така нахлувам в темата, но искам да попитам какво е мнението ви за Hauck Rapid 4 plus trio set combi ? Днес я видях на живо и ми се стори доста лекичка и много маневрена. Със синът ми бяхме с Лорели. Не си спомням точно модела, но нямаше и година, когато се разкърцаха колелата и едното дори започна да пада. Не беше карана много, още повече пък в дупки ( тогава живеехме в чужбина ). Едни приятели ми препоръчаха Hauck като изключително здрава. За това събирам мнения, че бебка ще се ражда скоро. Много благодаря предварително.

# 166
Аз имах Хаук различен модел, но беше отвратително неманеврен и го продадох. Повечето коментари за Хаук, които съм срещала тук, са че са неманеврени и тромави. За здравината няма как да говоря, защото нямам представа колко са здрави, но посоченият модел Рапид няма възмжност да се обръща седалката в двете посоки, което отчитам като минус. Даже се чудя има ли изобщо модел на Хаук, който да има възможност за обръщане на седалката и в двете посоки.

# 167
Някой да се сеща за конкретен модел с голям сенник и ниско тегло 2 в 1 или само лятна количка?

# 168
Здравейте на всички. Извинявам се, че така нахлувам в темата, но искам да попитам какво е мнението ви за Hauck Rapid 4 plus trio set combi ? Днес я видях на живо и ми се стори доста лекичка и много маневрена. Със синът ми бяхме с Лорели. Не си спомням точно модела, но нямаше и година, когато се разкърцаха колелата и едното дори започна да пада. Не беше карана много, още повече пък в дупки ( тогава живеехме в чужбина ). Едни приятели ми препоръчаха Hauck като изключително здрава. За това събирам мнения, че бебка ще се ражда скоро. Много благодаря предварително.
Hauck e немска количка, не може да се сравнява с българската  Lorelli, погледни какви качествени материали и конструкцията като цяло. Аз живея в чужбина и тук са мн популярни Hauck, тази, която си избрала е и нов модел. На мен ми харесват, че са по-дълги някак си, за по-висок човек стават също, а и бебето има повече дължина като си легне. 
Седящата количка има ли нещо за зимата, сигурно допълнително се купува.

# 169
Мнение за тази?

# 170

Днес я видях на живо, но е доста тежка и даже и консултантката я прескочи като препоръка

# 171
Днес я видях на живо, но е доста тежка и даже и консултантката я прескочи като препоръка
[/quote]

Благодаря! А може ли за препоръка за някоя бюджетна от вида lorelli, Kikka Boo, Moni, Cangoro, CHIPOLINO. Много търсих из форума, но не можах да намеря конкретно нищо. Повечето мнения са за скъпи колички. Аз се интересувам за по-достъпни. Питала съм и друг път за конкретни модели, но за сега нищо не харесах. Благодаря, ако някой се отзове и си е купил и е доволен.

# 172
Miracle_mommy to be
не си купувай българска или полска. Имитират извести фирми, но са много далече от тях. На снимка може би да хващат око, но там има много фотошоп.
Ходила съм наживо в магазин с полски колички. Тежки са, и материалът на шасито ми се стори различен  и по-тежък. А платът е по-твърд на пипане, същевременно се размъква.
Моят съвет е да си купиш хубава количка и после да я продадеш (те държат цена) - като си върнеш половината пари, все едно си си купила бъгарска, ама си карала нещо добро. Или да си купиш втора употреба. Всичко се пере, свалят се нещата до последнния болт.
Казвам ти като човек, продал всичките си 5 колички и една подарих накрая, че не ми се занимаваше.

# 173
Напълно подкрепям това мнение! Когато аз си търсих количка стигнах до същия извод и се оказа точно така! Веднага давам пример и идея: моя приятелка си взе Balios (рамка и "летен" кош за 850лв) и ползва нашия кош за новородено. Дори и да го купите втора ръка (към 100лв), вярвам, че всяка майка го е поддържала изключително чист за бебето си и няма какво толкова да му се случи за 6 месеца ползване. Реално моята приятелка доплати +150лв над предвидения си бюджет и полва хубава количка.( има и други марки в тази категория, разбира се).

Miracle_mommy to be
не си купувай българска или полска. Имитират извести фирми, но са много далече от тях. На снимка може би да хващат око, но там има много фотошоп.
Ходила съм наживо в магазин с полски колички. Тежки са, и материалът на шасито ми се стори различен  и по-тежък. А платът е по-твърд на пипане, същевременно се размъква.
Моят съвет е да си купиш хубава количка и после да я продадеш (те държат цена) - като си върнеш половината пари, все едно си си купила бъгарска, ама си карала нещо добро. Или да си купиш втора употреба. Всичко се пере, свалят се нещата до последнния болт.
Казвам ти като човек, продал всичките си 5 колички и една подарих накрая, че не ми се занимаваше.

# 174
Благодаря Ви за мнението! Но аз наистина не искам втора употреба и т.н. Също не искам скъпи марки. Първо, че бюджета ми е ограничен, а второ преди да се появи бебето, дори не знам ще иска ли да се вози в количка. Имам приятелки, които си взеха скъпи колички и така и не съм й влезнали в употреба. Надявам се наистина от толкова майки все някоя да е попаднала на задоволителна марка и да ми даде съвет. Днес докато се разхождах из парка срещнах много майки с lorelli, явно не е чак толкова зле.

# 175
В нашия парк масово майките карат Лорели и Чиполино. И си ги карат съвсем нормално. На мен лично Чиполино са ми много симпатични. Разни приятелки имаха навремето, когато въпросът за количките беше по-интересен и изгледаха с тях по 2 бебета и после ги дадоха на други майки. Така ме явно не са толкова зле, както се твърди тук.

Момичета, не всички могат да си позволят скъпа количка. Така че съвет ‘купи си скъпа количка и после ще я продадеш’ е като ‘купи си скъпа кола и после ще я продадеш’. Ми просто хората нямат 1000+ лева за количка, не е задължително да имат, а и да имат, не е задължително да ги дадат за количка. Може да са им други приоритети в живота.

# 176
  • Anywhere

Благодаря! А може ли за препоръка за някоя бюджетна от вида lorelli, Kikka Boo, Moni, Cangoro, CHIPOLINO. Много търсих из форума, но не можах да намеря конкретно нищо. Повечето мнения са за скъпи колички. Аз се интересувам за по-достъпни. Питала съм и друг път за конкретни модели, но за сега нищо не харесах. Благодаря, ако някой се отзове и си е купил и е доволен.
[/quote]
Поне кажете бюджета какъв е, защото новите модели на Лорели, Чиполино Кикабу и т.н са масово по 700-800лв. Трябва ли ви столче, кош за новородено и т.н?
Лорели Римини е споменавана в темата като добра бюджетна количка

# 177
Лично аз няколко пъти в тази и предната тема съм хвалила Lorelli Rimini. Цената е около 550-600 лева за кош за новородено и седнал кош, понякога има и намаления. Много удобна, върви леко и гладко, добри амортисьори. Недостатък е малкото отделение за багаж, повечето кг, ако ще трябва да се разнася по стълби и чантата към количката е малко смотана, та си купих раница за количка. Това, което най-много харесвам в нея, е че минава през всякакви препятствия безпроблемно, а тежестта ѝ + тази на бебето не се усещат на бутане и повдигане на задни гуми за бордюри.

# 178
След много четене и проучване от моя страна, плюс мнения на приятели, които са в чужбина и ползват Hauck, днес закупихме ето този модел. Много лека, маневрена, много дълбок сенник и най-вече на много добра цена в момента. И не на последно място- не е ниска, защото аз съм 170см, ММ 190 и на повечето модели бебето ще ми е до коленете. Вярвам, че е добър избор. Имам опит с Лорели. Еми няма да повторя определено.
https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-hauck-rapid-4-x-plus-trio … mickey-cool-vides

# 179
Имала съм общо 5 колички през живота си.  (даже 6, защото едната я купих два пъти, понеже съсипах шасито по моя вина и купих същата втора употреба за да я ремонтираме) 4 от тях са били от така наречените скъпи колчки. Последната, която купих беше  чиполино move on, защото много се разочаровах от ergobaby metro, която е доста скъпа за качеството си. Move on е доста прилична количка за парите си и за нуждите, за които я ползвам. Според мен, много зависи доколко е сполучлив конкретния модел  точно това е най-ценното на тази тема. Най-любимата ми от всички, които съм имала е jane muum както съм писала назад в темата.
Като не желаете да давате голяма сума за колчка и количка втора употреба не е вариант за вас ви препоръчвам да се огледате в чуждите сайтове. Например в babymarkt редовно намаляват накой модели на символични цени. Преди време ми направи впечетление, че комбинирани колички, които тук са около 2000 лв, там бяха намалени за 200 евро. Не е важно колко точно сте отделили за количка, важно е да получите най-доброто съотношение цена/качество.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 08:28 от paradigma

Общи условия

Активация на акаунт