Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 69 271
  • 870
  •   1
Отговори
# 255
По темата за cybex priam:
1.Бихте ли ме ориентирали дали lite cot ми трябва? Очаквам бебче февруари, тоест така наречения летен кош ще го ползваме след септември, така че предполагам ще ми трябва?
2. В момента рая тойс имат намаление 20% за cybex. На 1ви юни по-голямо ли е? Колебая се дали летния кош да го взема сега или да изчакам до тогава.

# 256
  • Седмото небе
Аз за почти 2 години следене на Рая тойс не съм забелязала специално на Сайбекс да направят по-голямо от 20% намаление на количките и аксесоарите специално. Май само веднъж столчета за кола бяха пуснали на 25-30. Към Приам хич даже не ти е задължителен Лайт кот-а. За мен лично първо е безумно скъп и отвътре с това светлото, мисля много лесно ще се цапа. Към всяка от фешън колекциите им си има чувалче, ако държиш да се съчетава с дадения десен, а си имат и изчистени цветове чувалчета за Приам, а стават мисля, че и тези, които са за Балиос и другите серии.
Според мен щом сте си харесали модел и може да се вземат отделно нещата, вземете си шасито с кош 0+ (към него май включват и дъждобран) и това е. Докато дойде време за лятната седалка може да има нещо ново, както и имаш време да си избереш и харесаш чувалче. Потвърждавам че чадър не е нужен, поставката за чаша е кофти, но на мен лично комарника и дъждобрана за лятната седалка са ми много полезни. Ако случайно реша да не я сменям за лятото, се чудя дали да не си добавим и борда с три отделения. Че нашия стандартен кожен много се захаби и вече е за подмяна или смяна на кожата.

# 257
Не пускат повече от 20% намаление.
Към шасито на Приам има дъждобрани и за коша 0+ и за седалката 6+. Реално седалката я получавате с шасито. После си купувате само плата за нея. Аз също не купих плата веднага, защото не бях сигурна, дали ще ползвам количката и след това или ще мина направо към лятна.

# 258
Не пускат повече от 20% намаление.
Към шасито на Приам има дъждобрани и за коша 0+ и за седалката 6+. Реално седалката я получавате с шасито. После си купувате само плата за нея. Аз също не купих плата веднага, защото не бях сигурна, дали ще ползвам количката и след това или ще мина направо към лятна.

А някой има ли информация горе-долу на какви периоди пускат намаление на марката в Рая Тойс? Количката ще ми трябва след 5 месеца и се чудя дали не е малко рано особено от гледна точка на гаранцията.

# 259
  • Седмото небе
Зависи към каква марка и продукти сте се насочили. Забелязах че за 1 юни и Черен петък са им намаленията на всичко, иначе другите промоции по -20% на определени марки ги въртят през 2-3 месеца. Понякога пускат и наистина големи намаления до -40 или 50 % на модели колички, които вече няма да предлагат. Тъй че ако още не сте си избрали си трябва ровене и гледане там.

# 260
Здравейте мами! Както и преди съм казвала количката ни брше подарък и се оказа пълен боклук. Сега обмисляме доста пътувания и повечето са тип разходка, та ни трябва хубава количка. В момента съм с тази на брат ми, но и на тях им трябва. Обмислих няколко модела и ми се ще да попитам за мнение. Всичките са доста скъпи.

https://babylifemalechko.com/pushchairs/Maxi-Cosi-Pushchair-Plaz … -Green-1919047110

https://babylifemalechko.com/pushchairs/Pushchair-and-carrycot-M … d-2in1-AS122610MC

https://babylifemalechko.com/pushchairs/Pushchair-High-Trek-Robi … Red-13018992-3351
Единствената която е по-малко от 1000

https://babylifemalechko.com/pushchairs/Pushchair-LILA-NOMAD-BLUE-1311243110-9688

Kоличка 3 в 1 Krausman, Nexxo Caramel

https://www.hippoland.net/mutsy-promo-komplekt-shasi-sedalka-kos … -blue-mt-0431-004

Това са!

Малкия е на 9м, но живот и здраве се надявам да имаме второ бебче след 1-2години!

Разбира се най-добре е да отидете на място в магазин и да я бутнете, защото аз си бях харесала Easywalker Harvey 3 и отидох до Вис виталис да го видя-имаха само Harvey 2, която е сходна и кошът за новородено ми беше под коляното като количка за кукли.
Аз си купих Maxi cosi Plaza Plus, моя приятелка има Mutsy i2, която е сходна с Nio. Според мен и двете са хубави (то за тия пари… оставаше и да не са). На мен Mima-та ми се струва доста неудобна - и за майката, и за детето. Имам и доста негативни коментари за нея, тя май е по-скоро защото искаш Mima и ти харесва на външен вид, а не защото е функционална.
Аз си избирах количка освен по основните признаци: големи гуми, амортисьори, хубави материи и т.н. и по височина и по цвят. Кошът за новородено на Maxi cosi е доста висок и удобен за високи родители. Аз съм 178см и съвсем леко се навеждам към него, защото ми е почти до хълбоците. Седалката е малко по-ниска, защото коша се слага с адаптори, а тя без, но в сравнение с другите е добре. А в зеления цвят направо се влюбих още като я видях. Мога да дам отзиви как се движи след няколко месеца като се роди бебчо и я подкарам. На живо изглежда огромна и аз също се зачудих, но като я сравних с други модели Maxi cosi разликата беше 1-2см. Чупката на дупето мен не ме притеснява, защото все пак седалката е за след 6месец, когато детето е отраснало. А кошът за новородено е с приличен размер и много хубаво матраче и в зависимост от големината на детето може и до по-дълго време да се ползва. Кошът за новородено също може да се сгъва, което е удобство при пътуване.
Mutsy i2 е сравнително здрава количка, също има големи гуми и добре се движи по неравен терен и моята приятелка е много доволна от нея. Аз също съм я бутала и ми харесва как вози. Лично на мен ми е ниска - особено седалката след 6м. На моята приятелка й е Ок, но тя е 10-15см по-ниска от мен.
И двете колички се сгъват заедно със седалката, което е голям плюс. Пробвай ги, пипни ги, усети ги, бутни ги, сгъни ги ако трябва и ще намериш твоята количка.

Благодаря ти! Аз съм нисичка 163 съм и също ми е важна височината. Муци съм на ръба да взема, защото я познавам и много я харесвам, но на външен вид доста повече ми харесват триколките. Тази на бебе комфорт е с надуваеми гуми и омекотява когато бебето се вози по неравен терен. Вчера бяхме да я пробваме, доста ми хареса как вози.  Mima ми е една идея голяма, но също доста ми хареса. На мен ми изглежда доста удобна количка, само наистина при положение, че муци и бебе комфорт са не по-малко хубави да дам близо 1000лв отгоре!

Тези модели на maxi-così не ми харесват и ги махам от чужденката.

Остана само karusman, но нея я няма в нито един физически магазин в България и яко някоя от вас я има моля ви да сподели!😊

Можете наистина да пробвате и Easywalker - аз съм 158 и ми пастна чудесно. Oколо час обикалях магазина с harvey 3 и Cybex, за да преценя коя е по-маневреме. Е, Easy-to спечели. Ние язехме нашата на намаление и беше доста изгодна, предполагам и 2 и 3 като модел ще са ви в бюджета, но пак ако са намалени. В Babylife гледахме също, но ми се сториха доста по-тромави, големи и тежки.

# 261
Зависи към каква марка и продукти сте се насочили. Забелязах че за 1 юни и Черен петък са им намаленията на всичко, иначе другите промоции по -20% на определени марки ги въртят през 2-3 месеца. Понякога пускат и наистина големи намаления до -40 или 50 % на модели колички, които вече няма да предлагат. Тъй че ако още не сте си избрали си трябва ровене и гледане там.

Точно към Cybex съм се насочила. Пробвах количката в магазин и ме устройва като съотношение на плюсове и минуси (все пак перфектна няма).

# 262
Благодаря ти пепина! Отказвам се от krasuman, защото не мога да я видя на живо. Ще обмислям вариант между муци и триколката.

Изискванията ми са да е красива, лесна за почистване, големи, хубави гуми, удобна седалка и да движи хубаво😁
имала съм триколка, друга марка, ами, какво да ти кажа, майка ми не може да я управлява. Майсторлък си е. В автобуса някой ще посегне да ти пмогне и къде ще я хване... Триколката е хубава за бягане обаче.. на равен хубав терен.

# 263
  • Варна
Благодаря ти пепина! Отказвам се от krasuman, защото не мога да я видя на живо. Ще обмислям вариант между муци и триколката.

Изискванията ми са да е красива, лесна за почистване, големи, хубави гуми, удобна седалка и да движи хубаво😁
имала съм триколка, друга марка, ами, какво да ти кажа, майка ми не може да я управлява. Майсторлък си е. В автобуса някой ще посегне да ти пмогне и къде ще я хване... Триколката е хубава за бягане обаче.. на равен хубав терен.

По принцип триколките с помпещи гуми са най - подходящи за тежки насечени терени (гора, черен път, чакъл и др.) тъй като 3 точки винаги седят в една равнина и са изключително стабилни на такива терени.
Количките за бягане също в повечето случаи са триколки, но с колела като на велосипед (бегач), изключително за гладки терени.
За градска колички по - удачен е варианта с 4 колела, по - компактни, по - леки ......

# 264
  • Седмото небе
Ооо Рошко, тъкмо навреме се включихте! Ако може да си задам въпроса и към вас... ще се радвам, ако имате време и желание да ми отговорите.
Имате ли идея за количка с максимално подобни характеристики на Cybex Eezy s twist + 2? Най-вече държа на минимум тегло, компактност, седалка в двете посоки с максимално легнало положение (не държа на пълно такова), голям сенник и поне едните гуми да са големи (по възможност), както и по-обемист багажник. Като нещо такова моя позната ми препоръча Hauck Eagle и Colibri, които като цяло също отговарят на критериите ми (и ми изглеждат изключително подобни) с изключение на гумите. Но съм отворена и за други предложения, които да разгледам. Предварително мерси!

# 265
Аз имах триколка с помпащи се гуми - изключително маневрена и лесна за управление количка по всякакви терени. И въпреки че беше 12 килограма (сравнително тежка), не съм имала проблеми с бутането с детето, чантата и сума ти боклуци в багажника. Без всякакви усилия преодолявахме калдъръми и неравности, включително в гората.

Но единствените стъпала, които съм качвала, бяха в градския транспорт - едно стъпало, проблем не съм имала.

Оказа се и здрава. А като гледам тук какво цени се коментират за България, май и не беше много скъпа. Изгледа четири деца и след осемгодишна вярна служба беше закарана в депото за промишлени отпадъци.

Така че аз съм ‘за’ триколките.

Ето такава беше нашата. Тъкмо да ви разнообразя малко от Муци-то и Сайбекс-a.

https://www.pericles.be/fr/webshop/13732/je-me-promene/poussette … -black#afmetingen

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 20:12 от Nedinka

# 266
  • Варна
Ооо Рошко, тъкмо навреме се включихте! Ако може да си задам въпроса и към вас... ще се радвам, ако имате време и желание да ми отговорите.
Имате ли идея за количка с максимално подобни характеристики на Cybex Eezy s twist + 2? Най-вече държа на минимум тегло, компактност, седалка в двете посоки с максимално легнало положение (не държа на пълно такова), голям сенник и поне едните гуми да са големи (по възможност), както и по-обемист багажник. Като нещо такова моя позната ми препоръча Hauck Eagle и Colibri, които като цяло също отговарят на критериите ми (и ми изглеждат изключително подобни) с изключение на гумите. Но съм отворена и за други предложения, които да разгледам. Предварително мерси!

Не успях да видя на кава възраст е детето ви, но предполагам на 6 и повече месеца, след като сте го захранили.
Видях, че липсва асансьор и вече няма възможност за ползване на гараж, че имате голяма количка с тегло 12-13 кг. с въртяща се в двете посоки седалка.
Моето предложение, ще е различно от това, което смятате, че ви е нужно.
На възрастта на която е детето мисля, че не е нужно седалката да се върти в двете посоки, обичайно тези с въртящите се седалки са по - тежки с оглед на нуждата седалката да има собствена конструкция.
Големите гуми означават по - голямо тегло, което е абсолютно неприемливо за качване до 5 етаж на ръка.
Освен горното, за да е удобно носенето, размера на количката в сгънато състояние също не трябва да е голям.
По тази причина аз бих предложил:

Babyzen Yoyo - 6кг. с презрамка за носене на рамо.
Inglesina Quid - 5.9 кг.
Mountain Buggy Nano - 5.9 кг.
Baby Monsters Kuki  5.2 кг.

Ако все пак големите гуми са много, много важни:
Inglesina Major - 7.9 кг.

Ако въртенето на седалката е задължително (с уговорката, че според мен няма да е удобна за носене до 5 етаж.):
iCandy Raspberry - 8.2 кг.

# 267
  • Седмото небе
Много благодаря за бързия отговор и многото варианти-ще ги разгледам всичките!

# 268
@Nedinka количката изглежда супер! Аз съм на мнение, че триколките са по-маневрени и като са с напомпващи се гуми най-добре! Май ще вземем тази на бебе комфорт! Все пак е на намаление и излиза 500лв, супер комфортна и удобна е и за мен и за малкия. Красива е! Не е много тежка 11кг. Само един въпрос. Ако пише, че се комбинира със кош за новородено и стол за кола 0-13 дали може със всякакви столчета 0-13 и всякакви колове за новородено, или само на марката?

# 269
  • Anywhere
@Nedinka количката изглежда супер! Аз съм на мнение, че триколките са по-маневрени и като са с напомпващи се гуми най-добре! Май ще вземем тази на бебе комфорт! Все пак е на намаление и излиза 500лв, супер комфортна и удобна е и за мен и за малкия. Красива е! Не е много тежка 11кг. Само един въпрос. Ако пише, че се комбинира със кош за новородено и стол за кола 0-13 дали може със всякакви столчета 0-13 и всякакви колове за новородено, или само на марката?
Кош само на марката, а столчетата вероятно на Maxi Cosy, Cybex и евентуално още една две марки.

Общи условия

Активация на акаунт