Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 70 477
  • 870
  •   1
Отговори
# 405
  • Седмото небе
Макарон,
Ако откриеш нещо подобно моля пиши. Аз имам същите критерии към мечтаната лятна количка. Плюс по възможност и да е възможно най-лека. Но явно това ще е най-маловажно в името на другите неща. Засега нищо не харесвам до там, за да купя/поръчам.
Иначе все дрънкам аз за Изи туист плюс две, обаче имам силно съмнение, че когато я пробвам на живо ще и малее на бебка. Тя отсега като гледам почти е изпълнила летния кош на Приам... Та не знам... Бях гледала и Mios, но тя пък е с малки гуми освен по-малката и тясна седалка. Иначе лека и всичко друго-за мен де. Още по леката Melio пък нещо дървена ми идва...
И нещо което ме подсети докато гледах различни модели... Дали е важно и дали е по-удобно за краченцата на детето да има такова като стъпалце/стъпчица където да си ги слага? Имам предвид това

Или не е проблем и да висят/стърчат краченцата така

Моята мадама върви от бебче с много дълги крачета и се замислих просто...
Иначе разгледах подробно предложените ми от Рошко неща, но единствената която се обръща в двете посоки ми идва вече твърде скъпа, а и предпочитам да има борд на летния кош. Говоря за ICandy Raspberry. Макарон също може да и хвърли око Wink

Препоръчаха ми по близки до моите критерии и Хаук Колибри, но там май гумите са доста малки.

Иначе Нексо може би наистина е добра идея, не звучи никак никак зле... Но за жалост седалката е само напред Sad

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 21:46 от * SUPERMAMА *

# 406
  • Бургас
Mutsy Nexo има прозорче за наблюдение на сенника.

# 407
Аз съм с муци, но не е нексо. Сега не е при мен, иначе щях да снимам. Има прозорче за наблюдение, удобна, маневрена, големи гуми. За мен е незаменима (освен с бебе комфорт триколка) много си я харесвам. Има легнало положение, не съм сигурна дали е 180градуса, но спи без проблем. Какво е сгъване тип книга? Май не е муци?

# 408
Намерих юзър менюал на Нексото. На втората страница тези коланчета са показани с т.17, а напред в инструкцията пише как и за какво се ползват.
https://www.manualslib.com/manual/1363064/Mutsy-Nexo.html?page=2#manual

# 409
Какво е сгъване тип книга? Май не е муци?
Доколкото знам, има два типа сгъване: тип чадър, примерно Макларъните, при което количката в сгънато състояние е издължена, и тип книга, тоест става плоска и къса. Може да има и трети тип сгъване, но не ми е известно, тези са сякаш най-масовите.

Компактна за пътуване ми е Bugaboo Ant, перфектна е, но колелцата са малки. Тя е за обикаляне на европейски и северноамерикански градове, подредени и с хубави тротоари:

Излизала съм с нея в южния парк, става, ама комфортът за бебето е далееече от Приам. Трябват си и допълнителни аксесоари - борд, leg rest и дъждобран като минимум, аз взех дръжка за през рамо също. Намира се на супер цени в холандските сайтове, в България цената е… без коментар. Но е удобна, пълно легнало положение, чудесен текстил, амортисьори, доколкото е възможно с тия малки колелца, вози изненадващо гладко. Някаква такава искам като лятна количка, ама малко по-проходима и просторна за детето.

Супергърл, ще погледна предложените варианти, благодаря. Във видео на The Stroller Workshop много бяха разкритикували Cybex точно за липсата на leg rest (не знам как се казва на български), било неудобно ца детето да висят така краката, особено като спи. Не знам може ли да се купи отделно. Иначе има универсални бордове, може да се купят, според мен е по-удобно да има.

# 410
SUPERMAMA, като ползваща и двата модела на Cybex (Priam и Twist+2), ще ти кажа, че тази “стъпка” на Приам не е удобна за високо дете. Дъщеря ми е висока (97см) и не може да си изпъне краката в Приам-а вече, въпреки, че се ползва при едната баба. Обаче пък в лятната спи ден през ден и краката й не висят (но стърчат естествено ). Дори, като е будна не ми дава да й сваля надолу подложката и краката й да висят. Иска да стои опъната 🤣

# 411
Виждам, че вече активно започваме да обсъждаме летните колички. Минавам да споделя, че в емаг има чудесна цена на Thule spring, почти два пъти по-ниска от редовната, а е чудесна количка. Вози до 29 кг. и е с големи гуми.
https://www.emag.bg/kolichka-thule-spring-sys-srebyrna-ramka-che … earch-Action=view

# 412
  • Варна
Виждам, че вече активно започваме да обсъждаме летните колички. Минавам да споделя, че в емаг има чудесна цена на Thule spring, почти два пъти по-ниска от редовната, а е чудесна количка. Вози до 29 кг. и е с големи гуми.
https://www.emag.bg/kolichka-thule-spring-sys-srebyrna-ramka-che … earch-Action=view

Нищо лятно не виждам аз в тази количка с теглото и от почти 10 кг., (при това седалката не може да бъде поставяна в двете посоки).
Същото се отнася и до Mutsy Nexo, което бе обсъждано по - напред.
Не виждам смисъл да си смените количката с тегло от 10-12 кг. с количка, която тежи почти толкова, освен ако просто старата не ви е омръзнала.

За мен, лека (или както в повечето случаи се нарича - лятна) количка е количка с тегло 5-6-7 мах. кг. или ако седалката се върти в двете посоки 8-9 кг.

Що се отнася до максималното тегло на детето в количката, не знам дали си давате сметка на колко години децата достигат 29 кг. на около 10 Laughing

# 413
Аз лично и сега товаря далеч над 20 кг. в количката. Дете 13 кг. + зимен чувал, ботушки станаха 15 + 5-6 кг. пазар от супермаркета + още 3-4 кг. бебешка чанта. Споделям я като вариант, защото приятелка специално търсеше компактна количка с голяма товароносимост. Много зависи за какво конкретни цели служи дадена количка спрямо начина на живот. Също така я дадох като пример за добра оферта, ако някой търси нещо такова.

# 414
  • Варна
Аз лично и сега товаря далеч над 20 кг. в количката. Дете 13 кг. + зимен чувал, ботушки станаха 15 + 5-6 кг. пазар от супермаркета + още 3-4 кг. бебешка чанта. Споделям я като вариант, защото приятелка специално търсеше компактна количка с голяма товароносимост. Много зависи за какво конкретни цели служи дадена количка спрямо начина на живот. Също така я дадох като пример за добра оферта, ако някой търси нещо такова.

Коментара не беше по повод вашия, а по - скоро по отношение на характеристиката на количката.
До известна степен товароносимостта може да е важна за децата със специални нужди, във всички останали случаи, с оглед срока на ползване, товароносимост от 15 кг. е достатъчна за мен. Това е товароносимост по отношение теглото на детето, към него се добавя товароносимостта на багажника Wink Отделно от горното, всички колички имат известен аванс по отношение на товароносимостта.

# 415
Здравейте,

Моля за съвет - има ли някой впичатления  от Anex air-z. Търся лека лятна количка, която да се сгъва максимално, но все пак да е с добро качество откъм издържливост и комфорт.
Изчетох темата, но не откривам информация Simple Smile
Благодаря ви предварително за отделеното време Simple Smile

# 416
След дълго лутане реших да купя Maclaren Quest Arc.  Днес пристигна 😁. Та едно набързо ревю.
Изглежда много добре . Маневрена е, независимо че гумите  и не са големи. В интерес на истината имах доста притеснения, но се справя много добре , а и дъщеря ми тежи 15кг.
Сенника и е дълбок, прибира се с цип (за мен е голям плюс).
Кошницата за багаж е достатъчна, не е много плитка. 
Минус е, че ми се струва една идея по-тясна от старите Макларъни и спирачката е на континента място, ако ти се налага да слизаш по голямо стълбище.

# 417
Rada,
добър избор

# 418
Споделете какви чанти за колички сте избрали? Струва ми се, че повечето ще ми се удрят в краката и че няма да са удобни. Търся изчистена чанта в черно или сиво и не мога да избера.

# 419
Момичета, взехме количка Cybex balios s lux 3 в 1. Задължително ли е да взимам база изофикс за кошчето за кола или може само с коланите да се застопори?

Общи условия

Активация на акаунт