Чувствам се глупаво около него

• 8 822
  • 179
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък умишлено си избирам маааалко по-глупави от мен мъже, щото така ми харесва и предпочитам аз да съм тази с погледа " ти сериозно ли?", а не той. Не ми трябва да е по-умен от мен, други неща са ми по-важни. Ако ги притежава, умнотията да я остави на мен.

# 106
Като по-умна откарваш дълго с глупаци и може би ти се налага да живееш наколко живота вече…
Аз невинаги имам време и нагласа да съм по-умна, затова избирам да си го споделяме.

# 107
Цитат
Е, де! Само аз ли разбрах какво има предвид?
Май да. Другите ще го разберат като пораснат.

# 108
и може би ти се налага да живееш наколко живота вече…

Аз ги живея едновременно няколкото живота, не ми е никакъв проблем.

# 109
  • Агент под прикритие
Аз пък умишлено си избирам маааалко по-глупави от мен мъже, щото така ми харесва и предпочитам аз да съм тази с погледа " ти сериозно ли?", а не той. Не ми трябва да е по-умен от мен, други неща са ми по-важни. Ако ги притежава, умнотията да я остави на мен.
Така говорят обикновено control freak-овете. Поне докато не дойде момента, в който някой им покаже, че са обикновени freak-ове. Grinning

# 110

Така говорят обикновено control freak-овете. Поне докато не дойде момента, в който някой им покаже, че са обикновени freak-ове. Grinning
Благодаря ти, че ме разсмя!😅😅
Прекалено заета съм да мисля за себе си, че да си губя времето да контролирам някой друг, крайно незаинтересована съм от подобни дейности.

# 111
Задължително жената трябва да е умна, да има достатъчно мозък в главата. Защото простотия обикновено съчетана с високо самочувствие си е особено отблъскваща комбинация, за съжаление доста често срещана. Иначе нямам проблем и да е по умна от мен, което обаче си е трудна работа, не че не се е случвало. Също под умност има различни неща- едно е да може да смята формули като компютър и да бъде добра в дадена професия, но бомбок в личния си живот, друго е да си го подрежда отлично и да се справя добре с взаимоотношенията си с другите хора, но пък да не е толкова добра в математиката.

# 112
Колко много акъл, направо не знам вече кое ще ми е по-полезно в живота, че да наблегна там и да си водя записки - в мамата или от лекцията в унито.

# 113
Не знам кое е по полезно, ама акъл и цикъл не дойдат ли на време, хич не ги и чакай.

# 114
За съжаление много жени допускат тази грешка, даже не е коректно да го нарека грешка, защото така са устроени - да се мерят по акъл с мъжете в професионално направление и образование.
Аз на моя приятелка-професор, която ми завиждала за зрелостта и отношението към мъжете, в случая мъжа ми, в прав текст ѝ казвам - “е, като си толкоз по-умна от своя, що не успяваш да си подредиш отношенията, каква точно ти е файдата? Ми, инвестирам в детето - отговаря, пък той ми е удобен, тъй съм го избрала, но не спира да ме дразни. А то като си хване живота, ти - какво? Ох, не ща да го мисля”.
Ми, извинете ме, но - подобни женски  умнотии не успяват да спечелят уважението ми.

# 115
Благодаря на всички за отговорите дотук! Четох, мислих и първо ще обясня за критиките, които споменавам. Реално в моя случай са си напълно основателни, и не са изречени по начин който да ме унизи или подиграе, просто са в целта и ме оставят замислена. Карат ме да се погледна отстрани, че ми е крайно време да се взема в ръце и няма кой да го направи вместо мен.
Някои от вас споменаха това, което съм виждала досега от мъжете - живях с бившия ми много години, той беше добродушен, но простоват и кибритлия, и често изпадахМЕ в неловки ситуации покрай тези му качества. Като знам аз как съм се чувствала тогава, не искам друг да се чувства така с мен и затова много го мисля. Тогава аз бях в ролята на мислещия за всичко и си беше тегаво, тоест не съм била винаги отнесена от вихъра. И ме спукваше от злобни подмятания, въпреки че наистина без мен не знам как оцелява, не знаеше дори къде да си плати сметките. Сякаш покрай стреса от раздялата, местенето и започването отначало се претоварих психически и започнах да давам на късо. Този мъж ме срещна в много кофти момент.
Но пък докато пиша сега се замислям, след като ме вижда в най-лошата ми светлина и не изчезва, явно е усетил, че "имам потенциал" и ме напътства да дойда на себе си. Просто аз се чувствам дискомфортно от това, защото ми е неестествено жената да е човекът с недоразуменията. В рода ми всички жени са с по-пасивни мъже, които спокойно си командорят както искат, включително и майка ми, и може би от там го усещам като личен провал да допускам мъж да ми менторства. Заветът е буквално "намери си един да те слуша и ти да го водиш, не оставяй мъж да те води".
В момента действителен проблем няма, това са мои размисли, с които и с ваша помощ да си сверя часовника дали съм на прав път, защото в момента сякаш се опознавам наново и наново си градя ценностите в живота.

# 116
  • Агент под прикритие
Благодаря ти, че ме разсмя!😅😅
Прекалено заета съм да мисля за себе си, че да си губя времето да контролирам някой друг, крайно незаинтересована съм от подобни дейности.
А, не знам. Аз лично не бих тръгнал да избирам "по-глупави" (нарочно в кавички) по каквато и да е причина, че току-виж глупака съм се оказал аз... Joy

А ти пак си бъди прекалено заета да мислиш за себе си. Те тия две дейности нито си пречат, още по-малко се изключват взаимно. Grinning

# 117
  • София
Задължително жената трябва да е умна, да има достатъчно мозък в главата. Защото простотия обикновено съчетана с високо самочувствие си е особено отблъскваща комбинация, за съжаление доста често срещана. Иначе нямам проблем и да е по умна от мен, което обаче си е трудна работа, не че не се е случвало. Също под умност има различни неща- едно е да може да смята формули като компютър и да бъде добра в дадена професия, но бомбок в личния си живот, друго е да си го подрежда отлично и да се справя добре с взаимоотношенията си с другите хора, но пък да не е толкова добра в математиката.

И като получиш такава жена какво я правиш? В един момент започваш да се комплексираш.

# 118
Не всички съвети от майката са за приемане.

# 119
  • Агент под прикритие
Задължително жената трябва да е умна, да има достатъчно мозък в главата. Защото простотия обикновено съчетана с високо самочувствие си е особено отблъскваща комбинация, за съжаление доста често срещана.
Има обаче и по-зле от това - "умна жена" с високо самочувствие, така че тук ключовото е "високото самочувствие". Простотията е второстепенен фактор за подсилване на отблъскването.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 11:58 от Хитър Потър

Общи условия

Активация на акаунт