Чувствам се глупаво около него

• 8 834
  • 179
  •   1
Отговори
# 75
Дренчи, душа, то и аз не мога много да готвя, но понякога се опитвам, за да зарадвам любим човек. Relaxed

Ето на, аз мога да се чувствам глупаво, че кулинарните ми умения са по-скромни от тия на мъжа. Cry

Той смята, че не трябва аз да готвя след работа и понякога се съгласявам, понякога не. Аз се захващам с по-пипкави неща, никъде не съм казала, че не мога да готвя или кой от двамата го прави по-добре, щото въпросът при мен не стои така.

# 76
  • София
Честно казано, никога не съм се чувствала глупаво в присъствието на мъж /или когото и да е/. И аз забравям понякога, но пък имам много силна логическа мисъл и хващам всякакви увъртания, лъжи и опити за изпъкване на мой гръб.
Точно защото знам, че забравям, имам навика да си записвам. И то много да си записвам!
По навик поне един път на ден си гледам личната поща. Там са и фактурите за ток.
Имах един шеф, който се опитваше да ми играе номера, че ми е поставил някаква задача, а аз нямам запис за такава задача.
Въобще, мога да извадя стотици примери и записки. ха-ха-ха

# 77
Е, минал ти е номерът, и това твое обяснение на ученичка не е оправдание. Да си си записала. Wink
С което не казвам, че той е прав, ами да се окопаваш и измъкваш по-деликатно и умно. Даже направо да предвиждаш задачите и да ги изпълняваш за вчера. 😀

# 78
Значи, като започне едно биене по гърдите кой колко бил образован, умен, интелигентен и т.н. Сещам се за една приказка за парфюмите - трябва да се откриват, не анонсират. Така е и с предните... Grinning

А като се намесят и придобити компетенции като образование и подобни в една връзка, смеха става пълен... Мъжът всеки ден се прибира вкъщи не при адвокатката, докторката или мениджърката. Прибира се при... познайте: жена си! Joy
То хубаво, че се прибира при жена си, но като се наложи да говорят с хора и се окаже, че един от двамата е с изключително ограничен речник?
Въпросът е принципен, а не конкретно по темата на тази авторка.
Или си мислим "бе тъпа е, ама има топла манджа, секс и съм като хората" или "бе нали носи пари и съм като хората".

# 79
За по-сигурно трябва да се бием в гърдите какви професионални постижения имаме, та да не ни помисли някой за тъпи?
Особено партньора?

# 80
Не, няма нито нужда, нито смисъл. И не постижения, а дадености. Липсите си личат.

# 81
За по-сигурно трябва да се бием в гърдите какви професионални постижения имаме, та да не ни помисли някой за тъпи?
Особено партньора?

Бившият ми мъж не ме зачиташе като професионалист (това не му пречеше да се фали пред хората с хубава докторка), щото съм била майка. Да гледам децата, доде той си прай бизнеса. Е, подкрепих го, като междувременно си оплетох професионалната кошница така, че да го освободя от ангажименти Simple Smile

# 82
не постижения, а дадености
В интерес на истината, май наистина става дума за дадености.
Имахме един шофьор някога, човекът беше драпал, магистър инженер... и сега кара автобус. Вика, цял живот съм мечтал да карам автобус или камион, другото е между другото.
И още такива примери имам. С някои от висшистите не можем да си говорим за друго, освен работа. Даже хобита нямат. Понякога се чудя дали не ме имат просто за тъпа и предпочитат да не споделят, но ... не. Нулев интерес към нищо.
От друга страна, да изкараш половинчасов разговор на тема времето също изисква известна виртуозност на ума, та не знам. Аз лично предпочитам да говорим за шапки и шалове, а не за мъглата сутринта.

# 83
Ако сравним живота с училище, един е силен по литература, друг по химия.
Всеки от тях може да се подиграва на другия, че нищо не разбира от неговия любим предмет. Или да го цени, че може нещо различно. Зависи как разсъждава.

# 84
Мъжът ми готви по-вкусно от мен основни ястия, аз пък съм факир в десертите. След мен кухнята е чиста и по конец, след него е Армагедон. И двамата шофираме, ама аз не мога да си сменя сама гумата. Аз подреждам нон-стоп, той е като торнадо. Има теми, в които аз няма как да се включа адекватно в негов разговор и такива, в които той е "бос", а аз следя с интерес. В стресови ситуации съм много зле, той е винаги хладнокръвен. Хубаво е хората да са различни, на мен лично вече 15 години ми е интересно. Не е хубаво да се чувстваш по-незначим или по-долу от партньора, защото си по-различен в някакъв аспект.

# 85
  • Агент под прикритие
То хубаво, че се прибира при жена си, но като се наложи да говорят с хора и се окаже, че един от двамата е с изключително ограничен речник?
Въпросът е принципен, а не конкретно по темата на тази авторка.
Или си мислим "бе тъпа е, ама има топла манджа, секс и съм като хората" или "бе нали носи пари и съм като хората".
Да не би случайно тоя "изключително ограничен речник" да е бил много по-различен от времето, когато са били гаджета или дори когато са се запознали? За един прЕател питам... Grinning

# 86
Точно за такива случаи се е погрижил професор Донев с лекцията си "Как да не ни личи когато сме прости". Ако не ви помага, значи сте много прости. Но както казват древните гърци - човек, колкото и да е прост, там някъде съществува някой който да го обича, и който е също толкова прост.

# 87
Значи, в тези теми има винаги една агитка ти ли ша ми каеш кой е прост, а? А? А?! Очевидно се чувстват прости, в което няма лошо, предполага да се насочат към усъвършенстване. Лошото става, когато вместо с усъвършенстване, предпочитат да се занимават с атака и да питат отговори.

# 88
  • София
Да не би случайно тоя "изключително ограничен речник" да е бил много по-различен от времето, когато са били гаджета или дори когато са се запознали? За един прЕател питам... Grinning
Ще ползвам клишета - мъжете често мислят с грешната глава, жените пък.... може би с портмонето.
Когато минат пеперуди (и др. насекоми) в стомаха, току-виж се усетиш, че човекът не може 2 изречения да върже.
И още такива примери имам. С някои от висшистите не можем да си говорим за друго, освен работа. Даже хобита нямат. Понякога се чудя дали не ме имат просто за тъпа и предпочитат да не споделят, но ... не. Нулев интерес към нищо.
Това, че се намират висшисти с тесен кръгозор, не означава автоматично, че всички са такива.
Както казваше баща ми по повод моята разсеяност: "Това, че гениите често са разсеяни, не означава, че всеки разсеян е гений".

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 15:51 от Cuckoo

# 89
Когато минат пеперуди (и др. насекоми) в стомаха, току-виж се усетиш, че човекът не може 2 изречения да върже.
Идеален вариянт за хора които обичат тишина и спокойствие у дома, най-вече за тези дето предпочитат другия съпруг да не прави дълбокомислени коментари докато върви филма по телевизията Hands Plus1Hands Plus1 Или у вас е говорилня непрекъснато? Разкажи, де Smiley

Общи условия

Активация на акаунт