Чувствам се глупаво около него

• 8 844
  • 179
  •   1
Отговори
# 60
Е, може. Аз в момента съм у дома с детето. Пиша нещо на лаптопа, ама се въздържам да го занимавам със служебни неща (детето ми). Smile

# 61
  • София
Мъжът всеки ден се прибира вкъщи не при адвокатката, докторката или мениджърката. Прибира се при... познайте: жена си! Joy
Н е е зле да имаш за какво да си говориш с тази жена извън битовизмите и леглото. И това да не са клюки и обсъждане на познатите.
Или е по-добре тя да няма какво интересно да каже и само да те слуша зяпнала, с пърхащи клепки?

# 62
Нали ти отговорих вече rf, не може да се отговори на такъв въпрос еднозначно, защото има различни по значимост грешки и гафове. Ако на всичко реагираш еднакво, за мен това е токсичност. Всичко е в реакцията и начинът, по който говорите за грешките. Има градивен начин, има и подигравателен и надменен начин, който цели изтъкване на чужд гръб.

И кой е казал, че каквото и да става, тя все да е права? Всички знаем "диагнозата" на тия, които са вечно прави.
Но същата "диагноза" покрива и поведение, което винаги принизява някой до идиот, заради незначителни неща. И ако на един мъж умнотията ще се проявява само по отношение на жена му, то все пак може би не е чак толкова умен.

# 63
  • София
Elunaria, права си, обаче безусловно се оправдава жената - тя си е такава, защо той да я унижава, този е токсичен.
Грешка от незнание е едно, а от небрежност - друго.
Самата героиня признава, че умнотията му не се изразява само спрямо нея, а изобщо човекът се държи премерено.
Аз също хващам по 100 неща и ММ се опитва да ми прави бележки да ги довършвам, но аз отговарям, че не мога като него да си забия мисълта само в едно нещо.

# 64
Мъжът всеки ден се прибира вкъщи не при адвокатката, докторката или мениджърката. Прибира се при... познайте: жена си! Joy
Н е е зле да имаш за какво да си говориш с тази жена извън битовизмите и леглото. И това да не са клюки и обсъждане на познатите.
Или е по-добре тя да няма какво интересно да каже и само да те слуша зяпнала, с пърхащи клепки?
Интересното, което може да каже, ще е само от нейната професия? Така излиза от твоя пост...

# 65
  • София
Интересното, което може да каже, ще е само от нейната професия? Така излиза...
Не, просто Хитър Потър е мъж и затова го казвам. Освен това, мъжете някак ми се струват по-склонни да вземат думата.
 То и жената се прибира при мъжа си, но съпругът и професионалистът са един и същи човек, няма начин от едното изведнъж да се преобразиш в другото.
Има мъже с крайно ограничени интереси, речник и т.н. Тук не деля хората по пол.

# 66
Много лесно се влиза от една роля в друга, когато единият си повярва, че партньорът му има нужда от вечни напътствия и шлайфания. В началото може да изглежда като загриженост, да е сладко, и уж за добро, но с годините, това може да придобие доста грозни форми и размери. Особено, ако "ученикът" не попива и продължава да си допуска едни и същи грешки.

# 67
Едва ли някой отрича градивната критика. Но има голяма разлика между "виждам, че ти е трудно да се справиш, искаш ли да ти покажа по-добър начин" и "ти си тъпа и неадекватна, ето така ще го правиш по моя начин, който е правилния"
А защо се реши, че случаят е от втория тип?

# 68
  • Агент под прикритие
Интересното, което може да каже, ще е само от нейната професия? Така излиза...
Не, просто Хитър Потър е мъж и затова го казвам. Освен това, мъжете някак ми се струват по-склонни да вземат думата.
 То и жената се прибира при мъжа си, но съпругът и професионалистът са един и същи човек, няма начин от едното изведнъж да се преобразиш в другото.
Има мъже с крайно ограничени интереси, речник и т.н. Тук не деля хората по пол.
Хайде бе, нямало начин... Сигурна ли си? Grinning
Говори за себе си!

И, да трябва да има какво да си кажат... извън професионалните им компетенции. Защото ако единственото "интересно", което могат да си кажат, се върти около тия компетенции, значи "Хюстън, имаме проблем".
Не коментирам пол, важи и за двамата.

# 69
По принцип ние жените сме едни мълчаливи, с ченгел ни се вади думата от устата. Wink
Иначе за работата обичам да разказвам смешни случки, какво се шегуваме с колегите, пътуванията... и май това е само.

# 70
Не знам за вас, ама аз до вечерта трябва задължително да кажа какво искам да хапваме на другия ден. 😅

# 71
Дренчи, душа, то и аз не мога много да готвя, но понякога се опитвам, за да зарадвам любим човек. Relaxed

Ето на, аз мога да се чувствам глупаво, че кулинарните ми умения са по-скромни от тия на мъжа. Cry

# 72
  • София
Аз бих го изсимулирала.

# 73
  • София
В тази област хич и не напирам да се състезавам - щом той желае да готви, аз не преча.

# 74
Авторке, това, което леко ме притеснява в твоята ситуация е пиедесталът, на който си поставила твоя човек. Описваш го малко като безгрешно божество. Виждала съм подобни връзки при познати, на момичето много му се срина самочувствието. Не че тя е толкова зле, дори е доста по-напред от него в някои аспекти, но той пък беше по-напред в други, които в онзи момент бяха важни за нея. Според мен няма смисъл да се задълбава в такова мерене. Човек трябва да се развива, не само заради другите, а заради себе си. Хубаво е, когато този до теб те вдъхновява да го правиш и ти помага - но не насилствено и с присмех. Добре е да отдиференцираш ако можеш дали мъжът умишлено те кара да се чувстваш неловко или идва от твоите си несигурности. Възможно е човекът да е добронамерен, а ти да го разтълкуваш погрешно и застанеш в отбранителна позиция, противейки се на всякаква градация. Тогава ако той също не съумее да реагира правилно, могат лесно да ви се развалят отношенията.

Общи условия

Активация на акаунт