Чувствам се глупаво около него

• 8 824
  • 179
  •   1
Отговори
# 45
Аз например нямам проблем, че в нещо не ме бива хич или ме превъзхожда друг.
Каква е трудността да се приеме тази мисъл?
Във всичко ли трябва да си най?

# 46
  • Агент под прикритие
В днешно време има толкова хора с необосновано високо самочувствие, че да срещнеш някой поне малко самокритичен е като свеж полъх.
Моето мнение е хибридно - нека не го мисли толкова, но да се опита поне отчасти да се самоусъвършенства.
Обикновено "по-начетения" се дразни повече не от това дали другия ще прави опити да се самоусъвършенства или не, а от нелепите ситуации, в които предстои да изпада двойката в следствие на несигурността на този същия друг.
С което в никакъв случай НЕ твърдя, че самоусъвършенстването на някой е излишно...

# 47
  • Варна
Намирам някои сходства между себе си и авторката, но без чак такива крайности. Чак тъпа определено не се чувствам и никога не ме е карал да се чувствам приятелят ми. Правил ми е забележки единици пъти, когато примерно съм пускала някакви неуместни коментари като сме в обща компания. Съвсем заслужено.
При нас и двамата сме много огранизирани. Разликата ни предимно е в това, че той е много по-експресивен и избухлив, докато аз съм в пъти по-спокойна и мисля, че добре го балансирам. Не крия, че понякога ми е трудно с характерът му, но съм наясно, че е такъв още от ден първи и реших да направя компромис с това, защото смятам, че човекът генерално си струва.
Той е с 4 години по-голям от мен и смятам, че от там логично идва и "превъзходството" му, ако мога така да се изразя, по отношение на аналитичност, тактичност, професионални качества и т.н. Действа ми много добре такъв тип партньор, защото ме амбицира след 4 години и аз да съм на нивото, на което е той сега, т.е. да "растем" заедно.
Преднишните ми 2 връзки бяха с мъже, които бяха осезаемо по-безлични от мен и аз теглих каруцата. Сега ми е леко странно, че не съм нагърбена с това, но честно казано ми харесва. От три години сме заедно.
Убедена съм, че щом ме е харесал, значи има за какво. Все пак съм наясно с добрите си качества и те никак не са малко или маловажни. Той просто е по-добър в други направления. Нормално е.

# 48
Честно не разбирам подобни конкуренции в една двойка. Кой бил по-превъзхождащия /или каквото там беше.. опитен, можещ, знаещ... Двойката са двама отделни индивиди със своите характерови и темпераментни особености, които по някакви си причини се обичат и са заедно. Какво е това сравняване по-по-най? В любовта няма съревнование, няма първо и второ място, има заедност и екипност и всеки допринася със своите качества /и недостатъци!/ към оформянето на семейната динамика в отношенията. Ми, и аз съм хаотична и разсеяна, а мъжа ми е логичен и стабилен, ама това са си черти от характера и не биха могли да се класифицират като по и най, просто са различни. Всеки има право да бъде какъвто е и да избере дали да бъде с даден човек или не.

# 49
  • София
Това се любовни трели с момент на страхопочитание, възхвала и доза фетиш. Нека.
Предишната база си е била просташка, та сега се струва чудо невиждано.

# 50
  • София
Колко пък да е начетен мъж на 28.

# 51
Цитат на: Rockstar link=topic=1382579.msg43746179#msg43746179 date=
1636006441
Колко пък да е начетен мъж на 28.
Дървени философи колко щеш. От малки свикват. Прочел няколко книги, изгледал няколко филма. Вкара някоя поза тип млад викториански левент и мацките залитат. Дава нещо по-различно от лошите батки с марковия анцуг и колата на татко, но като краен резултат е все тая. Един наистина интелигентен човек никога не мачка хората около себе си като им навира постоянно недостатъците. Нито пък ще иска да му се възхищават.
Тук не става дума за самоусъвършенстване и сериозни житейски дефицити. Става дума за комплексарщина. И на "висшата" и на "низшата" страна. Такива отношения има и в приятелски, и в семейни връзки.

# 52
  • София
Знам много добре. Аз, без майтап, съм доста по-образована от мм. Никога не съм го изтъквала. Той в началото беше ок, но в последните 5-6 г го бият едни комплекси и се опитва да ми се прави на нещо повече от мен.

# 53
От темата излиза, сакън човек да не отправи градивна забележка.

# 54
  • София
Genocide Lollita, полезно е да се чете и друго, освен менютата в ресторантите и във ФБ.
Не е добре да се изтъкват само собствените познания, без да се води равностоен разговор. Но самодоволството "аз си знам достатъчно, тоя какво ми се прави на голямата работа" е още по-зле.
Никой не би отказал да му се възхищават и е нормално да осъзнаваш
Ако героинята забрави да плати тока и го откачат - трябва ли мъжът да се прави, че нищо не е станало? А има и по-лоши варианти:
Скрит текст:
Моята свеки хабер няма от сметки и плащане, съответно на село спрели тока точно в големите жеги, а в хладилника имало месо... Чистенето го отнесе ММ.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 10:07 от Cuckoo

# 55
Едва ли някой отрича градивната критика. Но има голяма разлика между "виждам, че ти е трудно да се справиш, искаш ли да ти покажа по-добър начин" и "ти си тъпа и неадекватна, ето така ще го правиш по моя начин, който е правилния"

# 56
Знам много добре. Аз, без майтап, съм доста по-образована от мм. Никога не съм го изтъквала. Той в началото беше ок, но в последните 5-6 г го бият едни комплекси и се опитва да ми се прави на нещо повече от мен.

Прави се, защото, вероятно се усеща по критерии за сравнителна характеристика.
В двойки с различно ниво на образованост това е много деликатна и рискова сфера от отношенията. Обаче, както казах, и аз нямам застраховка Simple Smile

# 57
  • Агент под прикритие
Значи, като започне едно биене по гърдите кой колко бил образован, умен, интелигентен и т.н. Сещам се за една приказка за парфюмите - трябва да се откриват, не анонсират. Така е и с предните... Grinning

А като се намесят и придобити компетенции като образование и подобни в една връзка, смеха става пълен... Мъжът всеки ден се прибира вкъщи не при адвокатката, докторката или мениджърката. Прибира се при... познайте: жена си! Joy

# 58
Аз пак да питам, как трябва да се реагира, когато приятелката ти/жена ти направи някой гаф или заради нейна грешка/забравяне стане някакъв проблем? Естествено не е добре да се правят големи драми от това, но пък и ръкопляскане, възхищение и изтъкване, че е права дори като греши не мисля, че са полезни за една връзка.
 Аз  в такива ситуации реагирам различно- от премерено конско според ситуацията и сериозността, до забавление както приятеля на авторката. Като се има предвид, че и аз много забравям, гледам да не се ядосвам на такива ситуации.

# 59
Той се прибира при жена си, ама ако таз жена си е взела домашна работа или ѝ звъни телефонът след работа, или твори науки у дома, щото на работа работи друго - хм, дали можем да отделим жената от професията….

Общи условия

Активация на акаунт